Werkweek zen en creativiteit

Persoonlijke creativiteit vormgeven in keramiek
Augustus 2019

Zen.nl Westdorp (Drenthe) organiseert een creatieve zenwerkweek van 12 t/m 16 augustus. Heb je interesse in creatief en zenvol bezigzijn? Meld je dan aan. Gedurende vijf dagen gaan we zelfonderzoek doen en reflecteren op onze persoonlijke expressieve ontwikkeling.
Zen keramiekweek Zen.nl Westdorp
Een voorgevormde basis in klei is het uitgangspunt voor het onderzoek. Iedere deelnemer neemt dezelfde basisvorm onder handen, met de uitdaging om deze naar eigen inzicht te veranderen in een nieuw beeldend object. De werkwijze kan worden vergeleken met koanstudie, alleen betreft het hier een praktische en beeldende vraagstelling. Het eindproduct, het keramische object is het antwoord op de koan:
'Hoe geef ik mijn creativiteit vorm?'

Dagprogramma:

7.00  uurzazen16.00  uurwerken/wandelen/sporten
8.30  uurontbijtsamu/coaching
9.30  uurwerkbespreking18.00  uuravondeten
10.00  uuraan het werk19.00  uurpauze
12.30  uurlunch20.00  uurzazen
14.00  uuraan het werk22.00  uuryaza

De boerderij in Westdorp is een kleinschalige Zen.nl locatie. Er bevindt zich een mooie zendo in een bijgebouw, een gezamenlijke verblijfsruimte en er zijn een aantal ruime tweepersoonsslaapkamers. Verder heeft de locatie een goed uitgeruste werkplaats met meerdere ovens. Keramisch vormgever en zenleraar Eelco Smits draagt zorg voor de inhoudelijke en artistieke begeleiding.

Je hoeft geen kunstenaar te zijn of verstand van keramiek te hebben om hieraan mee te doen. Een beetje ervaring met zen en interesse in het creatieve proces en enige affiniteit met beeldende kunst zijn voldoende. Het gaat een week worden waarin alles draait om zen en nen, oftewel aandacht.

De midweek van maandag tot en met vrijdag kost € 550,- waarbij eten, verblijf op tweepersoonskamer, materialen, stookkosten zijn inbegrepen. Maximaal acht deelnemers.

Ja! Ik schrijf me in de voor de werkweek:

De creatieve zenwerkweek van 12 t/m 16 augustus


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving