Zen.nl enso logo Zen.nl Nederland
Vind rust, verleg je grenzen
024-6636420

Zenvolle wandelweek

zen pelgrimstocht

Zes dagen wandelen van 2 t/m 7 juli dwars door Nederland o.l.v. Anya Wiersma

Wandelen is helemaal hot tegenwoordig en daar zijn goede redenen voor. Misschien is flink wandelen wel het beste wat een mens kan doen voor zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Wandelen is echt goed voor alles, zo toont onderzoek steeds weer aan. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, geheugen en gewicht, ze worden er allemaal beter van. En niet te vergeten: ook je humeur krijgt er een flinke oppepper door. Iedereen met een beetje ervaring weet dat er geen betere voetmassage is dan wandelen en onderzoek toonde aan dat juist door deze extra doorbloeding van de voeten, wandelen bijvoorbeeld gezonder is dan fietsen. Het zou zelf Alzheimer voorkomen volgens onderzoeker Ernest Greene.

In stilte

Wandelen in stilte, zoals wij dat doen, versterkt dit heilzame effect nog eens in hoge mate. Juist door te wandelen om het wandelen zelf, maakt pelgrimeren een zenvolle oefening. Op deze manier wandelen doet geest en lichaam optimaal samenwerken en maakt dat de ademhaling spontaan en diep wordt. Je komt helemaal los van de sleur van elke dag en de bezinning op wat je bezighoud is spontaan en ongedwongen. Het werkt als therapie maar voelt als vakantie. Het in stilte lopen in een groep heeft veel voordelen. Je hoeft geen gesprek gaande te houden en bent toch ook niet alleen. De mooie route is voor je uitgestippeld en de begeleider weet de weg. Je hoeft dus echt nergens aan te denken en je kunt helemaal opgaan in het landschap en genieten van elk moment. Je gedachten stromen en nieuwe inzichten dienen zich aan. Een diep gevoel van rust en inspiratie maken zich meester van je, terwijl de energie overal voelbaar door je lichaam stroomt. Wandelen in stilte is de ultieme vorm van zen in actie. In de pauze is er voldoende tijd om kennis te maken met je reisgenoten en bij te praten over je ervaringen.

Koffie/thee/lunch wordt verzorgd en overnachtingen kan men zelf boeken in lokale hotelletjes, campings of men kan thuis overnachten.

Het programma start steeds om 9.00 uur:

Dag 1: Maandag 2 juli, afstand: 31km
Van Amsterdam, (station Muiderpoort) naar Hilversum
Dag 2: Dinsdag 3 juli, afstand: 25km
Van Hilversum naar Zeist
Dag 3: Woensdag 4 juli, afstand: 22km
Van Zeist naar Doorn
Dag 4: Donderdag 5 juli, afstand: 24km
Van Doorn naar Elst (provincie Utrecht)
Dag 5: Vrijdag 6 juli, afstand: 28km
Van Elst naar Heelsum
Dag 6: Zaterdag 7 juli, afstand: 22km
Van Heelsum naar Arnhem

Kosten per dag, inclusief begeleiding, bagagevervoer, koffie/thee/cake en lunch:
€40,- en €30,- voor cursisten en oudcursisten van Zen.nl. Deelname per dag is mogelijk.*

 Boek hier uw deelname 


* Annuleren kan tot twee weken voor aanvang van de pelgrimstocht. De annuleringskosten bedragen €15,-.