boom

Eén worden met je boeddha-natuur

Eéndaagse workshop

In de natuur kun je je ware aard ontdekken. Je vindt er metaforen en aanwijzingen die inzicht geven in jezelf. Het ritme van de natuur met de vier seizoenen dient tot inspiratie om ons af te stemmen op ons eigen levensritme. Je ontdekt het door één te zijn met je wezenlijke boeddha-natuur in de ons omringende natuur. In deze workshop leer je de éénheid te ervaren en de verbinding te maken.

De docenten

De workshop wordt gegeven door Evert Jan Kema, zenleraar van Zen.nl Amersfoort en Leusden.
Evert Jan heeft veel ervaring als zenleraar en als vrijwilliger van landgoed Den Treek-Henschoten nabij Amersfoort en is tevens gids Shinrin-yoku.

De workshop

De workshop vindt plaats in de natuur. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende meditatieve oefeningen vanuit de Shinrin-yoku (Japans bosbaden). Daarnaast werken we met symbolen uit de natuur, maken gebruik van de stilte van meditatie en we vertragen. Daardoor kun je je echt gaan verbinden met de natuur om je heen.
Na de workshop heb je inzicht verworven in hoe je beter contact maakt met de natuur en je boeddha-natuur. Je hebt geleerd je meer te verbinden met de natuur en je erdoor te laten inspireren. Je kunt beter loslaten wat niet meer bijdraagt aan je ontwikkeling. Door tot rust te komen en in contact te komen met de diepste vragen die in je leven, kun je in het dagelijks leven nieuwe stappen maken, wat bijdraagt aan duurzaam geluk.

Tijd:van 10.00 tot 16.00 uur
Deelname:  €60,- voor leden en €75,- voor niet-leden van Zen.nl
Lunchpakket en drinken zelf meenemen, thee met wat lekkers na afloop is inclusief

Aanmelden voor de workshop: