Zen.nl logo

zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

 

Weekendsesshin juni 2019
Zen.nl Amersfoort en Leusden en Zen.nl Enschede

Deze weekendsesshin is volgeboekt. Klik hier voor de weekendsesshinagenda, met een overzicht van de andere weekendsesshins.

Een sesshin is het Japanse woord voor retraite. De sesshin geeft je de gelegenheid om met een groep je meditatie te verdiepen. Het weekend brengen we zoveel mogelijk in stilte door. Het programma bestaat voornamelijk uit periodes zazen van 25 minuten, afgewisseld met 5 minuten kinhin. Daarnaast is er tijd ingeruimd voor werken in stilte, in huis en buiten. Tijdens de avondmeditatie is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud; op zaterdag en zondagmorgen is er een teisho (lezing).

Het programma begint vrijdags om 17.00 uur met een startbijeenkomst en lichte avondmaaltijd en eindigt zondags om 14.00 uur, na de lunch.


Oostraven weekendsesshin november 2017
Het weekend staat in het teken van Moed. Verlangen we niet allemaal naar een beetje meer moed om onze dagelijkse twijfel en angsten tegemoet te kunnen treden? De dagelijkse meditatie, zo merken we al snel, helpt ons daarbij. Maar toch, hoeveel bubbels we ook doorzien, steeds lijkt er iets onbepaalds, iets op de achtergrond van ons bestaan mee te kijken, dat ons onzeker maakt. Dat je zo laat twijfelen wie je bent. Wat is dat toch? Durf je daar naar te kijken? Hoe kom je aan de moed ervoor?
In de weekendsesshin gaan we op zoek naar deze Moed met de hoofdletter M. De existentiële Moed waar het in essentie in zen om gaat. We putten daarbij uit inzichten van de Deense filosoof Kierkegaard en zenmeesters Rients Ritskes en Ton Lathouwers. Wat zeggen zij daarover?
En misschien komen we er wel achter dat we de Moed helemaal niet hoeven te zoeken of te ontwikkelen, maar dat we die al lang hebben, misschien al wel zijn ……… Maar hoe dan?

Planning
21 t/m 23 juni Yvonne Visser en Kyogen Fleer
locatie: Centrum OostRaven, Epe

Tarieven

Prijs (inclusief alle maaltijden en alle overnachtingen):


  Tweepersoons kamer Eenpersoons kamer
Particulier tarief € 265,00 € 310,00
Zakelijk tarief (inclusief facturatie en btw) € 295,00 € 340,00

Ja! Ik schrijf me graag in voor:

21 t/m 23 juni 2019, in Oostraven, Epe (Volgeboekt, inschrijven niet meer mogelijk)