amsterdam

Leer mediteren, juist nu.

Vierweekse Online Zomercursus zen meditatie

In deze cursus zenmeditatie leer je hoe je dicht bij jezelf kunt blijven. In vier lessen, flexibel te verdelen over de zomermaanden, ontdek je hoe je, ook in drukkere tijden, kunt ontspannen, je gedachten kunt verhelderen en plezierig en doelgericht kunt doen wat jij wilt doen. Dit doe je groepsgewijs, onder begeleiding van een ervaren zenleraar, en omdat de lessen online zijn kun je ze overal volgen waar je toegang hebt tot internet. De cursus wordt gegeven in zowel juli als augustus op vier dinsdagavonden, van 19.30 - 21.30 uur. De kosten bedragen €95,-. Na afloop heb je ruime mogelijkheden om aan de cursus een vervolg te geven.

Wat leer je?

De zenmeditatie oefening biedt ontspanning en inzicht. Die combinatie helpt je om stapsgewijs te leren hoe je je aandacht beter kunt verdelen, beter kunt voelen, doeltreffender kunt communiceren, beter keuzes kunt maken en steviger in het leven kunt staan.

Les 1
We behandelen de meditatie-houding en het ontwikkelen van een dagelijkse meditatieroutine. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor motivatie en het belang van intenties.

Les 2
In de tweede les gaan we dieper in op de vraag hoe om te gaan met al die gedachten en gevoelens die tijdens de meditatie opkomen. Hoe kun je deze gebruiken voor je oefening, in plaats van te ervaren dat ze je oefening moeilijk maken? Je leert wat het introspectieve bewustzijn is en hoe je onbewuste processen kunt sturen door gebruik te maken van bewuste intenties en positieve zelf-feedback

Les 3
De derde les gaat over de vraag hoe meditatie eigenlijk werkt. We zoomen in op het inzicht-gevende aspect van mediteren: door meditatie begrijp je steeds beter hoe je bij jezelf steeds weer dat constant gejaagde, gespannen en actie-gerichte gevoel oproept. En hoe mediteren je helpt om daar een ontspannen grondhouding voor in de plaats te brengen. Je krijgt praktische oefeningen om je introspectief bewustzijn te vergroten en om de periodes van ononderbroken aandacht langer te maken.

Les 4
In de vierde les leer je hoe een groter omgevingsbewustzijn bijdraagt aan meer focus. En hoe meditatie je helpt om anders om te gaan met emoties en met de prikkels en verwachtingen van het dagelijkse leven. Ook staan we stil bij de vraag wat je kunt doen om jezelf ook na deze cursus blijvend bij de les te houden. Zodat je beter blijft slapen, doeltreffender met je tijd omgaat, en meer verbinding en geluk ervaart.

Het is mogelijk om de vier lessen te spreiden over juli en augustus.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de online zomercursus:

Dinsdagavond 7, 14, 21 en 28 juli, 19.30-21.30 uur.
Dinsdagavond 4, 11, 18 en 25 augustus, 19.30-21.30 uur.

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving