arnhem
pompoen

leeg stukje

Wekelijkse lessen voor gevorderden

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl Arnhem ook het hele jaar door lessen en trainingen. Instromen is elke week mogelijk voor iedereen met (zen)meditatie-ervaring. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op.

Thema 2020

leer voelen wat je wil voelen Rients Ritskes

Leer voelen wat je wilt voelen

Zen kan helpen helderheid te scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties. Door dit inzicht kunnen we er mee spelen in plaats van er het slachtoffer van te worden. De definities die we behandelen zijn even eenvoudig als vernieuwend en scheppen de duidelijkheid waaraan in onze emo-cultuur dringend behoefte is. Waar de westerse psychologen over elkaar heen duikelen met steeds ingewikkelder theorieën, kan iedere cursist zich in deze uiteenzetting herkennen en in de praktijk toetsen en toepassen.

Het is een bijzonder onderwerp, omdat traditioneel emoties en gevoelens niet of nauwelijks ter sprake komen in zenboeddhistisch perspectief. Velen hebben ook de indruk dat het in zen en meditatie in het algemeen juist zou gaan om het onderdrukken ervan. Leer voelen wat je wilt voelen maakt duidelijk dat het tegendeel eerder het geval is en hoe zen beoefening bij kan dragen tot het veel beter om gaan met gevoelens, (over-)gevoeligheid en emoties. Niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken.

Deze gevorderdencursus is als een soort reisgids door je eigen bewustzijn en gevoelswereld en is bedoeld voor iedereen die hierin de weg beter wil leren kennen. De bekende nuchtere en duidelijk manier van lesgeven, onderbouwd met veel praktische voorbeelden en adviezen, zorgt ervoor dat iedereen zich snel thuis voelt in de wereld van emotie en gevoel.

Thema 2019

crucial conversations

Crucial conversations - Vaardigheden voor gesprekken die er echt toe doen

Als het goed gaat op ons werk en in ons privéleven, verloopt meestal ook de communicatie goed. Anders wordt het als iemand ineens iets zegt waarmee we het echt oneens zijn. Of de toon van het gesprek plotseling aanvallend wordt. Wat gebeurt er op die momenten? Bij onze gesprekpartner? En bij mij? Wat neem ik waar, wat voel ik, wat denk ik en wat wil ik? Het boek ‘Crucial conversations’ rijkt veel perspectieven aan die inzicht bieden en ons kunnen bekwamen te zeggen wat je wilt zeggen. Thuis en in je werk. In gesprekken die ertoe doen. En niet toevallig ligt zenbeoefening op het pad om die gesprekken te leren.

Inschrijving

Instromen in een doorgaande groep kan op elk moment. Ervaring met (zen)meditatie wordt wel verondersteld. Neem contact op als je twijfelt of je voldoende ervaring hebt. Je lidmaatschap gaat in per de eerste van de maand na je eerste les.

Ja! Ik schrijf me graag in voor een gevorderden groep op:

Woensdag  20.00-21.45 uur
Donderdag  17.45-19.30 uur
Donderdag  20.00-21.45 uur


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student€ 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf€ 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres:

Postcode:

Plaats:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.