zen meditatie cursus centrum

Printversie

Dialoogtraining

Eéndaagse zendialoogtraining

illustratie dialoogtraining Heb je ook het gevoel dat er vaak beter geluisterd zou kunnen worden? Doe dan de ééndaagse zendialoog-training, die leert je meer rust, diepgang en creativiteit in je dagelijkse communicatie te ontwikkelen. Het gaat in de dialoog niet om overtuigen, maar om het delen van inzicht. In de training leer je hoe iedereen beter gehoord kan worden en ook hoe je deze technieken kunt delen met anderen. Ervaring met zen is geen voorwaarde voor deelname aan de training.

dialoog training groep Arjan Bosman van BDO: ik heb mijzelf en mijn collega’s versteld doen staan van de effectiviteit van de zendialoogtechniek. Door effectief meer rust in te brengen wordt er beter naar elkaar geluisterd, ben je meer in contact met jezelf en je collega’s en duren de vergaderingen minder lang.

De theorie achter de dialoogtraining

Door eerst onze eigen gedachten te onderzoeken en van daaruit in dialoog te gaan, kunnen we een andere wereld creëren. In deze training maken we gebruik van de ideeën van de beroemde filosoof en natuurkundige David Bohm (1917-1992). Zijn gedachten over communicatie laten zien hoe we ons op een nieuwe manier kunnen verhouden tot onszelf, de ander en de wereld om ons heen. Bohm was bevriend met Einstein en vertaalde zijn inzichten uit de natuurkunde naar een nieuwe, efficiëntere manier van communiceren, die erop gericht is om onnodige botsingen van meningen en emoties te voorkomen, waardoor nieuwe inzichten en oplossingen gemakkelijker en sneller tot stand kunnen komen.

De ééndaagse training wordt gegeven door Rients Ritskes en is bedoeld voor iedereen die in de communicatie op het werk en/of in de privésituatie meer rust, diepgang en effectiviteit wil realiseren. Tijdens de training behandelen we de minimaal noodzakelijke theorie en is er veel tijd beschikbaar voor het oefenen met de praktische dialoogtechnieken.

Tijden:van 10.00 tot 17.00 uur 
Kosten:€ 145,- incl. lunch, koffie & thee
€ 75,- voor leden Zen.nl
Data:Ma. 25 mrt. Zen.nl Amsterdam reserveer een plaats
Do. 04 april Zen.nl Nijmegen reserveer een plaats
Vr. 05 april Zen.nl Haarlem reserveer een plaats
Ma. 15 april Zen.nl Apeldoorn reserveer een plaats
Do. 25 april Zen.nl Utrecht reserveer een plaats
Ma. 20 mei Zen.nl Breda reserveer een plaats
Do. 06 juni Zen.nl Tilburg reserveer een plaats
Do. 20 juni Zen.nl Rotterdam reserveer een plaats
foto groep dialoogtraining