zen meditatie cursus centrum mediteren met effect zen meditatie cursus centrum mediteren met effect

 
Printversie

Dialoogtraining

Eéndaagse zendialoogtraining

illustratie dialoogtraining Heb je ook het gevoel dat er vaak beter geluisterd zou kunnen worden? Doe dan de ééndaagse zendialoog-training, die leert je meer rust, diepgang en creativiteit in je dagelijkse communicatie te ontwikkelen. Het gaat in de dialoog niet om overtuigen, maar om het delen van inzicht. In de training leer je hoe iedereen beter gehoord kan worden en ook hoe je deze technieken kunt delen met anderen. Ervaring met zen is geen voorwaarde voor deelname aan de training.

dialoog training groep Arjan Bosman van BDO: ik heb mijzelf en mijn collega’s versteld doen staan van de effectiviteit van de zendialoogtechniek. Door effectief meer rust in te brengen wordt er beter naar elkaar geluisterd, ben je meer in contact met jezelf en je collega’s en duren de vergaderingen minder lang.

De theorie achter de dialoogtraining

foto groep dialoogtraining Rients Ritskes Door eerst onze eigen gedachten te onderzoeken en van daaruit in dialoog te gaan, kunnen we een andere wereld creëren. In deze training maken we gebruik van de ideeën van de beroemde filosoof en natuurkundige David Bohm (1917-1992). Zijn gedachten over communicatie laten zien hoe we ons op een nieuwe manier kunnen verhouden tot onszelf, de ander en de wereld om ons heen. Bohm was bevriend met Einstein en vertaalde zijn inzichten uit de natuurkunde naar een nieuwe, efficiëntere manier van communiceren, die erop gericht is om onnodige botsingen van meningen en emoties te voorkomen, waardoor nieuwe inzichten en oplossingen gemakkelijker en sneller tot stand kunnen komen.

De ééndaagse training is bedoeld voor iedereen die in de communicatie op het werk en/of in de privésituatie meer rust, diepgang en effectiviteit wil realiseren. Tijdens de training behandelen we de minimaal noodzakelijke theorie en is er veel tijd beschikbaar voor het oefenen met de praktische dialoogtechnieken.

Eric Zoomers schreef:

Veel dank voor de inspirerende eendaagse Dialoogtraining. Ik heb er ontzettend veel van geleerd en dit ook toegepast in de praktijk. Behalve in mijn dagelijkse conversaties, pas ik het ook toe in mijn wekelijkse skype vergaderingen die ik heb met buitenlandse collega’s. Ik merk nu na enkele maanden dit toegepast te hebben dat er met meer aandacht naar elkaar geluisterd wordt en de vergaderingen daardoor overzichtelijker, rustiger en effectiever zijn geworden.

Ruud Molenaar schreef:

Door de dialoog training luister ik beter naar de ander en zit minder in mijn mentale reflexen. Deze training maakte weer heel duidelijk dat zelfinzicht en een goede dialoog eerder voortvloeien uit meer stilte dan uit meer praten. Ik leerde onze onderlinge verbondenheid te ervaren als zijnde onze vaak versluierde essentie. Deze dialoogtraining is een aan te bevelen dag voor iedereen die wil leren de eenvoud te herkennen in de complexiteit van communicatie.

Anita schreef:

Op de middelbare school waar ik werk, ben ik onder andere vakgroepsvoorzitter van de vakgroep biologie. Onze vergaderingen waren vaak zeer hectisch en niet altijd even effectief. Na de dialoogtraining heb ik de talkingstick geïntroduceerd. En warempel, de eerste vergadering verliep meteen in alle rust en met een concreet eindresultaat. Op mijn vraag of we voortaan vaker met een talkingstick zouden vergaderen, was het antwoord een heel duidelijk en unaniem ‘ja’.

Docent:Arjan Mulder
Programma:van 10.00 tot 17.00 uur
Datum:incompany in overleg te plannen
Kosten:€ 175,- exclusief btw bij minimum van 10 deelnemers
Docent
Arjan Mulder
Programma
van 10.00 tot 17.00 uur
Datum
incompany in overleg te plannen
Kosten
€175,- exclusief btw bij minimum van 10 deelnemers

Voor meer informatie en planning kunt u contact opnemen met via jeroen@zen.nl of telefonisch 024-6636420