zen meditatie cursus centrum mediteren met effect zen meditatie cursus centrum mediteren met effect

Printversie

Dialoogtraining

Eéndaagse zendialoogtraining

illustratie dialoogtraining Heb je ook het gevoel dat er vaak beter geluisterd zou kunnen worden? Doe dan de ééndaagse zendialoog-training, die leert je meer rust, diepgang en creativiteit in je dagelijkse communicatie te ontwikkelen. Het gaat in de dialoog niet om overtuigen, maar om het delen van inzicht. In de training leer je hoe iedereen beter gehoord kan worden en ook hoe je deze technieken kunt delen met anderen. Ervaring met zen is geen voorwaarde voor deelname aan de training.

dialoog training groep Arjan Bosman van BDO: ik heb mijzelf en mijn collega’s versteld doen staan van de effectiviteit van de zendialoogtechniek. Door effectief meer rust in te brengen wordt er beter naar elkaar geluisterd, ben je meer in contact met jezelf en je collega’s en duren de vergaderingen minder lang.

De theorie achter de dialoogtraining

foto groep dialoogtraining Rients Ritskes Door eerst onze eigen gedachten te onderzoeken en van daaruit in dialoog te gaan, kunnen we een andere wereld creëren. In deze training maken we gebruik van de ideeën van de beroemde filosoof en natuurkundige David Bohm (1917-1992). Zijn gedachten over communicatie laten zien hoe we ons op een nieuwe manier kunnen verhouden tot onszelf, de ander en de wereld om ons heen. Bohm was bevriend met Einstein en vertaalde zijn inzichten uit de natuurkunde naar een nieuwe, efficiëntere manier van communiceren, die erop gericht is om onnodige botsingen van meningen en emoties te voorkomen, waardoor nieuwe inzichten en oplossingen gemakkelijker en sneller tot stand kunnen komen.

De ééndaagse training wordt gegeven door Rients Ritskes en is bedoeld voor iedereen die in de communicatie op het werk en/of in de privésituatie meer rust, diepgang en effectiviteit wil realiseren. Tijdens de training behandelen we de minimaal noodzakelijke theorie en is er veel tijd beschikbaar voor het oefenen met de praktische dialoogtechnieken.

Anita melde een paar weken na haar training:

Op de middelbare school waar ik werk, ben ik onder andere vakgroepsvoorzitter van de vakgroep biologie. Het is dus mijn taak de vakgroepsvergaderingen voor te zitten en deze in goede banen te leiden. Deze vergaderingen waren vaak zeer hectisch en waren niet altijd even effectief. Na de dialoogtraining heb ik de talkingstick geïntroduceerd. Ik heb verteld dat ik op training was geweest en hoe ik er mee wilde werken en waarom. Daar gingen de deelnemers wel mee akkoord. En warempel, de vergadering verliep in alle rust en als eindresultaat hadden we een programma voor klas 3 waar iedereen een bijdrage aan had geleverd en waar iedereen zich in kon vinden. Op mijn vraag of ze voortaan vaker met een talkingstick wilden vergaderen, was het antwoord een heel duidelijk en unaniem ‘ja’. We hebben dus nu een originele talkingstick aangeschaft en dit is zeker een blijvertje!


Tijden:van 10.00 tot 17.00 uur 
Kosten:€ 145,- incl. lunch, koffie & thee
€ 75,- voor leden Zen.nl
Data:Vr. 1 november Zen.nl Eindhoven Wachtlijst, mail anne@zen.nl
Do. 14 november Zen.nl Amsterdam reserveer een plaats
Tijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten:
€ 145,- incl. lunch, koffie & thee
€ 75,- voor leden Zen.nl
Data:
Vrijdag 1 november Zen.nl Eindhoven
Wachtlijst, mail anne@zen.nl

Donderdag 14 november Zen.nl Amsterdam
reserveer een plaats