Home
 

Zen en ikigai leiderschapstrainingInhoudsopgave

Zen en ikigai
De opbrengst van de training
Docenten
Voor wie?
Praktische informatie over de training


Houd mij op de hoogte over de training:


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Opmerkingen:


leiderschaptraining great wave

Meer informatie?

Wil je meer info over onderstaande ikigai leiderschapstraining?
Meld je aan via het formulier om op de hoogte te worden gehouden, of stuur een email aan jeroen@zen.nl.

 

 
ikigai leiderschap Zen en ikigai

leiderschapstraining


Ken jouw koers
Maak betere keuzes
Richt je aandacht


Leer hoe je effectiever kunt handelen en meer aandacht kunt hebben voor zaken die ertoe doen. Met nieuwe inzichten vanuit de leiderschapstraining Zen en ikigai boek je praktische resultaten op zakelijk gebied én zorg je voor een verrijkend privéleven. Je wordt een betere roerganger.


Zen en ikigai vormen
samen de rode draad
in het programma.


Zen is wat je doet zo goed mogelijk doen. Het is een levensfilosofie en meditatiemethode om je denken te trainen. Onderzoek laat zien dat actieve zenbeoefenaren gemiddeld gelukkiger en gezonder zijn en meer focus hebben.

Geluk definiëren wij als je vermogen om te genieten van elke uitdaging, ongeacht de omstandigheden. Door het trainen van je denken vergroot je je keuzevrijheid en daadkracht.

Ikigai is het Japans voor ‘waarvoor je het doet’. Het gaat over een doelgericht en effectief leven. Intrinsieke motivatie en actief zijn, gaan samen met goed voor jezelf en anderen zorgen. In deze training hebben we het ikigai-thema praktijkgericht uitgewerkt in een programma van zelfonderzoek en koersbepaling, voor jezelf in relatie met je omgeving.

Navigeren in de storm
Als professional houd je veel ballen in de lucht. Je bent vaak de spil in veeleisende veranderprocessen en hebt ook naast je werk veel uitdagingen. Vaak zit het mee, soms zit het tegen. Je kent de keerzijde van succes, de gevaarlijke hellingshoek van je schip. Je wilt, dagelijks een adempauze en enige afstand kunnen nemen. Dat leer je tijdens deze training.


Ken je koers en bestemming.


Waarom deze training?
Omdat je uit gaat van de ratio, maar beter wilt leren sturen op je ware aanleg, wezenlijke potentie en goed ontwikkelde intuïtie. In de training leer je dit. Je leert een meer non-duale stijl van leren en leiderschap. Groepssessies worden gewisseld met persoonlijke gesprekken, meditatie en buitenwerk.


Een goede stuurman ziet scherp
èn voelt goed wat onder de
oppervlakte speelt.


Waar doe jij het voor?
In de training houd je op een nieuwe zenvolle manier je eigen ‘hoe en waarom vraag’ tegen het licht en kom je tot veel nieuwe inzichten. Zen

Download het gratis ‘Why paper’ (kennisdocument over de training):
Krijg alvast meer inzicht in de training.

leiderschap compassie

Ilona Pouels,
ProRail


‘De Ikigai leiderschapstraining heeft mij geleerd hoe ik in de dagelijkse drukte wegblijf van het gevoel van gejaagdheid en het gevoel geleefd te worden. Voor mij gaat het over bewust kiezen, op basis van mijn innerlijk kompas. Dat geeft rust, voor mij en mijn team. Ik werk nu meer intuïtief, ben meer gericht, meer gefocust, meer effectief.’

Joeri Jansen,
Roorda reclamebureau


‘De reclame branche is vaak hectisch. Door de ikigai leiderschapstraining heb ik ontdekt hoe zen ook in dat proces rust kan brengen voor mij en mijn collega’s. Ik heb geleerd dat soms niets doen een zeer efficiënte manier van leiding geven kan zijn.’

ikigai model

schema ikigai

De opbrengst van de training


Aandacht
Je leert je aandacht beter te richten. Dit is de eeuwenoude sleutel van de zentraditie. In de verschillende trainingsmethoden oefen je om je aandacht te richten op dat wat er echt toe doet.

Ruimte
Leiderschap is de kunst van ruimte zien, voelen en geven en gebruiken, maar dan wel resultaat gericht. Je leert je kompas beter gebruiken en de bakens scherp te zien. Dat geeft zelfvertrouwen en gezag.


Ervaring en intuïtie
maken stuurmanskunst.


Rituelen
Succes is altijd omgeven met effectieve en vaak onbewuste rituelen. Je leert ze herkennen en op je eigen manier, privé en zakelijk in te zetten. Je zult verbaasd zijn over de effectiviteit ervan.

Symbolen
Als je de zeilen kunt ‘lezen’ vergroot je je vermogen om effectief te zijn. Wat betekent je non-verbale communicatie voor je manier van werken? Je leert de kracht van symbooltaal kennen als creatieve inspiratiebron voor effectiviteit.

Geluk
Stress ondermijnt al te vaak ons welbevinden. Tegelijk houdt het je scherp en zet aan tot actie. Je leert je grenzen beter aanvoelen, rust te vinden in het midden van de storm. Dit alles leidt tot betere keuzes.

Houd mij op de hoogte over de training:


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Opmerkingen:leiderschaptraining locatie

Docenten
Drie docenten in de leiderschapstraining begeleiden jou op je pad. Samen zijn de trainers goed voor meer dan 70 jaar dagelijkse zenbeoefening:


Voor wie?
De training is bedoeld voor managers, leidinggevenden, zelfstandig professionals en adviseurs. Mensen die meer resultaat willen bereiken door zich open te stellen voor andere manieren van kijken. En die intuïtie en mentale conditie als waardevolle gereedschappen zien.

Meer weten?
Vragen over de Zen en ikigai leiderschapstraining? Neem contact op met Harry Mengers: harry@zen.nl of 06 27007146.

Aanmelden
Aanmelden voor de leiderschapstraining kan bij Jeroen Verstappen: jeroen@zen.nl of vul je gegevens aan de linkerkant op deze pagina in.Praktische informatie over de training

Omvang2 dagen en een halve terugkomdag
Datadonderdag 22 en vrijdag 23 augustus 2019 en
terugkomdag op vrijdag 6 september 2019
Studie-inzetVooraf het cursusboek Leer denken wat je wilt denken lezen
Vijf dagdelen en een avondtraining
Dagelijks mediteren
Het geleerde integreren in de dagelijkse praktijk
Investering Programma inclusief cursusmateriaal: €1250,00 excl. btw en verblijfskosten inclusief overnachting €450,-
IncompanyWe kunnen de training ook Incompany geven. Neem voor meer informatie daarover contact op met
Jeroen Verstappen: jeroen@zen.nl of 024-6636420


Aanvragen informatie over nieuwe trainingsdata:


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Opmerkingen: