zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

 

Live online leren mediteren

van een ervaren zenleraar

Wil jij ook deze weken goed gebruiken en innerlijke rust en veerkracht ontwikkelen? Dat kan nu door live online te leren mediteren van een ervaren zenleraar. De afgelopen weken hebben we op grote schaal ervaren dat een online meditatiecursus heel goed kan werken. Daarom bieden we vanaf vandaag de mogelijkheid om een live online meditatiecursus te volgen.

In vijf lessen van 1,5 uur leer je direct online van een ervaren zenleraar mediteren. Je leraar helpt je bij het vinden van de goede houding tijdens het mediteren en natuurlijk vooral bij het vinden van de innerlijke rust en balans. In deze vijf lessen, komen alle basale instructies voor het mediteren aan de orde. Na deze vijf lessen kun je zelfstandig je meditatiebeoefening voortzetten of je aansluiten bij een van onze vele wekelijkse online groepen.

Deze cursus van vijf online lessen kun je individueel doen, met je gezin of in groep. Als je er geen budget voor hebt kun je gratis deelnemen. De eerste cursus begint volgende week. De individuele cursus kan desgewenst nog eerder starten.

Meer rust en weerstand

Iedereen die regelmatig mediteert, voelt hoeveel rust en inzicht dat geeft. Ook wetenschappelijk onderzoek toont aan dat regelmatig mediteren een positief effect heeft op lichaam en geest, mediteren het aantal hersencellen in bepaalde hersengebieden significant verhoogt, angst en depressie vermindert en zelfs onze weerstand verbetert.

Hoe meditatie precies al deze dingen doet, wordt nog niet helemaal begrepen, maar een publicatie in het tijdschrift Translational Psychiatry helpt de moleculaire mechanismen achter de positieve effecten van meditatie op het immuunsysteem beter te doorgronden. Het blijkt dat deze effecten niet alleen berusten op de ontspanning die het mediteren geeft. Er lijkt iets wezenlijks in het mediteren zelf te zijn dat onze genexpressie positief beïnvloedt.

Kosten:

€75,- voor een online cursus in een groep van maximaal 12 deelnemers
€0,- voor een online cursus, indien je geen budget hebt voor de cursus

Inschrijfformulier

ik schrijf me in voor deze cursus in een groep met maximaal 12 deelnemers*
omdat ik hiervoor geen budget heb schrijf ik me in voor de gratis cursus*
ik heb belangstelling maar ook nog een vraag. Neem telefonisch contact met mij op s.v.p.

* Noteer hier graag de dagen/dagdelen waarop deelname je beslist niet past:


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving