zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Online dialoogtraining

Dialoogtraining voor beter communiceren

online vergaderen online vergaderen Meer dan ooit ervaren we de uitdagingen van online communicatie. In een training van twee dagdelen leer je deze uitdagingen goed te hanteren en de voordelen van zowel online als offline communicatie optimaal te benutten. Deze training is gericht op professioneel overleg, vergaderingen, crisisoverleg en webinars, ook al zijn de technieken uit onze dialoogtraining ook privé uitstekend toepasbaar. Deze training is ook binnen jouw organisatie incompany mogelijk. Dit kan online en op locatie.Ervaringen van deelnemers

De recent afgeronde online Dialoogtraining door Remko werd door de deelnemers als heel leerzaam, rust- en energie gevend en praktisch beoordeeld. Hieronder een paar leerpunten uit de tussentijdse evaluatie van deelnemers Niek, Dorine, Paul, Tom, Dayenne en Nanneke.

Door de online dialoogtraining toe te passen ontstaat een open sfeer van gelijkwaardigheid, waardoor iedereen zich meer gehoord voelt.
Door online de dialoogtechniek toe te passen wordt iedereen rustiger en luistert iedereen beter.
De online dialoog training is een aanrader, omdat een open dialoog meer oplevert en minder vermoeiend is.
Ik heb geleerd om meer door te vragen en dat levert veel verheldering op.
De behandelde 18 regels voor een goede dialoog zijn erg ondersteunend.
Ik merk dat je niet meteen een oordeel hoeft te hebben om toch bij te kunnen dragen aan een goede dialoog.
Door de online dialoogtraining kreeg ik meer inzicht in mijn eigen behoefte om iets bij te dragen aan een gesprek. Ik heb mijn zelfbeeld en eigen motieven helderder gekregen.
Ik heb gemerkt dat de dialoog veel geschikter is als basis van een goed gesprek dan een debat, terwijl zonder de dialoogtraining mijn gesprekken in 9 van de 10 gevallen wel verzanden in debatteren.
Het lukt me beter mijn eigen denken los te laten, waardoor ik echt kan luisteren.
Ik kwam er achter hoe belangrijk óók bij online communicatie de non-verbale communicatie is.
Een echte aanrader!

De dialoogtechniek

De Dialoogtechniek is geïnspireerd op de theorie van de natuurkundige en filosoof David Bohm en maakt gebruik van ingrediënten uit de zenfilosofie, waarin focus en aandacht de kernbegrippen zijn. Hiermee worden bijeenkomsten doelgericht en effectief en het deelnemen eraan een plezier.

Tijdens de online dialoogtraining leer je gezamenlijk meer rust, diepgang en creativiteit in je dagelijkse (online) communicatie te ontwikkelen. Je leert hoe iedereen écht gehoord kan worden en ook hoe je deze technieken kunt delen met anderen. Het gaat in de dialoog niet om overtuigen, maar om het delen van inzicht, waardoor de ontmoetingen beter verlopen en de nieuwe inzichten eerder in beeld komen.

De online training

Onze trainers hebben ruime ervaring met het geven van dialoogtrainingen, die de afgelopen jaren door medewerkers van veel bedrijven en instellingen zijn gevolgd. De training duurt 2 dagdelen met twee of drie weken tussen de dagdelen, zodat het geleerde, met concrete en toepasbare oefeningen geïntegreerd kan worden in de dagelijkse situatie. Hoewel deze training speciaal bedoeld is voor online overleg, kunnen de toegepaste technieken ook bij normale bijeenkomsten worden toegepast. Je ontvangt een online handleiding met de beschrijving van de gouden dialoogtips, de praktische technieken en de theoretische achtergronden bij de training.

De training is bedoeld voor iedereen die in de communicatie op het werk en/of in de privésituatie meer rust, diepgang en effectiviteit wil realiseren. Tijdens de training behandelen we de minimaal noodzakelijke theorie en is er veel tijd beschikbaar voor het oefenen met de praktische dialoogtechnieken.

online dialoog training

Effecten van de training:

  • Effectiever communiceren
  • Meer rust en diepgang bereiken in minder tijd
  • Nieuwe inzichten
  • Meer kwaliteit in contact met klanten en collega's

Minder herhaling meer gehoord worden

In ons werk besteden we veel tijd aan allerlei vormen van overleg, zowel met klanten als collega’s. Deze kunnen vaak effectiever. Iedereen kent de situaties waarin je het idee hebt niet echt gehoord te worden, of dat onderwerpen zich herhalen zonder dat er voortgang in zit. Daarom is het goed te leren hoe we beter met elkaar in gesprek kunnen. Of het nu gaat om een overleg met collega’s of een gesprek bij een klant, de dialoogtechnieken waarmee je in deze training oefent, zijn in al die situaties toepasbaar.

Investering

Op twee ochtenden (2 dagdelen) neem je online deel aan de dialoogtraining. De kosten voor deze twee dagdelen bedragen totaal €175,- (regulier tarief) en €115,- voor leden van Zen.nl. Wanneer je door omstandigheden geen budget hebt voor deze training en hem toch zou willen volgen, neem dan contact met ons op om in aanmerking te komen voor gesponsorde deelname.

Data

Training najaar
1ᵉ dagdeel: donderdag 11 november 9.30 - 13.00 uur
2ᵉ dagdeel: donderdag 25 november 9.30 - 13.00 uur

Incompany

De bovengenoemde training kunnen we ook incompany aanbieden voor groepen tot maximaal 18 deelnemers. De dialoogtraining kan zowel online als offline op locatie plaats vinden. Neem contact op voor een offerte op maat.

Reserveer een plek voor de dialoogtraining: