zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Zen en ikigai

Leiderschapstraining voor professionals

Meer doen wat je echt wilt doen in je leven en werk. Onbelemmerd en onbevreesd handelen zodat je anderen gemakkelijk meeneemt in je ontwikkeling en synergie creëert. Hierdoor de energie vinden waardoor onbereikbare doelen bereikbaar blijken, zonder iets te forceren. Je voelt aan wat de wereld om je heen nodig heeft en hoe je daarin optimaal kunt faciliteren. Ken je deze positieve ervaring? En wil je die een groter deel van je leven laten zijn? Doe dan mee aan deze training die bedoeld is voor alle professionals die hun energie meer en gerichter willen laten stromen.

  • Wat wil ik en wat willen anderen?
  • Wat maakt mij en mijn omgeving gelukkig?
  • Hoe stel ik de goede prioriteiten?
  • Wat doe ik zelf en wat doen anderen?
  • Wat heb ik nodig?
  • Wat neem ik mee van mezelf?
  • Wat laat ik gebeuren en wat niet?

ikigai Het zijn de vragen waarop je het antwoord weet, maar die antwoorden op het goede moment paraat hebben en op je intuïtie durven vertrouwen, dat is de uitdaging. Zenmeditatie is een beproefde methode om rust in te bouwen, je intuïtie te ontwikkelen, inzicht te verwerven en antwoorden te vinden. Zen beoefenen is je eigen denken, voelen en doen steeds beter doorzien en er daardoor steeds beter op kunnen vertrouwen.

Ikigai - de levenskunst van het weten wat je wilt - geeft een raamwerk voor jouw analyse, om af te pellen, tot de kern te komen en om de samenhang te ontdekken tussen waar je goed in bent, wat je het liefst doet en waar jouw toegevoegde waarde ligt. Precies waar deze elementen samenkomen presteer je het meeste met de minste moeite.

In deze training brengt de ikigai filosofie, de levenskunst waardoor mensen gezond en gelukkig oud worden, je terug naar de tekentafel van je levensplan. Je kleurt je leven opnieuw in en ontdekt de wijze waarop jij jouw talenten het beste aan kunt wenden voor jezelf en je omgeving. De stilte van meditatie helpt je voorbij de waan van de dag te komen en leert je te vertrouwen in de ongekende mogelijkheden van elk moment, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. De uitdagingen en problemen van elke dag nemen we heel serieus, omdat ze vaak het spiegelbeeld tonen van onze diepste verlangens en talenten.

Deze training faciliteert je om in tweeën halve dag tot je ikigai-kern door te dringen en te komen en je ikigai-pad helder te krijgen.

ikigai tarining programma

Programma dag 1

Doelbewustzijn en effectiviteit
Waar sta je en nieuwe wegen verkennen
Ikigai schema deel 1

Programma dag 2

Fysieke aspecten van stress en succes
Symbolen en effectiviteit
Ikigai schema deel 2

Programma dagdeel 3

Zen koan als kurkentrekker van de geest
Een leraar hebben en een leraar zijn
Ikigai in doen en laten

Ilona Pouels, ProRail

'De Ikigai leiderschapstraining heeft mij geleerd hoe ik in de dagelijkse drukte wegblijf van het gevoel van gejaagdheid en het gevoel geleefd te worden. Voor mij gaat het over bewust kiezen, op basis van mijn innerlijk kompas. Dat geeft rust, voor mij en mijn team. Ik werk nu meer intuïtief, ben meer gericht, meer gefocust, meer effectief.'

Joeri Jansen Roorde reclamebureau

Joeri Jansen, Roorda reclamebureau

'De reclame branche is vaak hectisch. Door de ikigai leiderschapstraining heb ik ontdekt hoe zen ook in dat proces rust kan brengen voor mij en mijn collega's. Ik heb geleerd dat soms niets doen een zeer efficiënte manier van leiding geven kan zijn.'


Docenten

Harry Mengers zenleraar zencoach Zen.nl Nijverdal Harry Mengers is ruim twintig jaar leidinggevende en adviseur voor overheids- en not-for-profit organisaties. Daarbij benadrukt hij dat door meer rust en afstand te nemen, mensen en organisaties duurzamere keuzes maken. Hij is in 2002 met zenbeoefening begonnen en ervaart hierdoor meer inzicht en geluk. Sinds 2016 is hij zenleraar en -coach, en leidt hij de Zen.nl locatie in Nijverdal, waar hij woont.

zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl Rients Ritskes mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 35 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Hij heeft bij diverse bedrijven en organisaties zen training verzorgd. O.a. voor IBM, Politie, BDO, KPMG en vele andere.


Incompany

Deze training wordt incompany aangeboden.
Neem voor informatie contact op via jeroen@zen.nl of 024-6636420.