zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

 

Eéndaagse workshop over ego

Vraag je jezelf ook wel eens af wie je bent? Soms heb je het gevoel dat je best een goed zicht hebt op je eigenschappen en capaciteiten, maar op andere momenten lijk je dat zelf kwijt te zijn en zie je jezelf in een heel ander licht.
wie ben ik dialooggroepje "Zelfkennis en verlichting betekenen beide het ontwikkelen van inzicht in het eigen ego," stelt Rients Ritskes in zijn boek Leer denken wat je wilt denken. In deze ééndaagse workshop onderzoek je hoe ego is opgebouwd en hoe bubbels in je dagelijks leven bepalend kunnen zijn. Zo krijg je meer inzicht en werk je aan zelfkennis en verlichting. Ervaring met zen of meditatie is niet noodzakelijk.

De workshop

Tijdens de workshop worden meditatieve oefeningen gebruikt om het dagelijks zelf te verkennen en meer inzicht te krijgen in de onderbewuste zelfbeelden. Ook onderzoeken we super-ego, dat regels en verboden oplegt die leidend zijn voor ons gedrag. Hierdoor ontstaat een helderder zicht op bubbels en onbewuste drijfveren. Op een rustige en meedogende manier kijken we vervolgens nog eens dieper, waardoor het proces van het loslaten van de bubbels wordt versterkt. Aan het eind van de dag ben je een stukje verlichter en dat voelt goed.

wie ben ik dialooggroepje

De docent

De workshop wordt gegeven door Yvonne Joshin Visser. Zij heeft 17 jaar als psychiater gewerkt en werkt nu 10 jaar als zenleraar en zencoach. Haar kennis van de menselijke psyche gekoppeld aan de inzichten van zen en haar ervaring als zencoach hebben geleid tot een heldere, verfrissende en inspirerende visie op ego.

Deelnemers over deze workshop:

Anja : De workshop heeft me diep geraakt, het heeft me een paar inzichten gegeven waarmee ik heel blij ben.
Robert: Het was een leerzame dag, veel aandacht, interessante oefeningen en een goede sfeer.
Annemarie: Het was bijzonder om met meer afstand en andere ogen, die toch ook mijn eigen ogen waren, naar mezelf te kijken.

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 175,- incl. lunch, koffie & thee
€ 125,- voor leden en oudleden Zen.nl
Datum:Zondag 21 juni 2020, Zen.nl Amersfoort reserveer een plaats
Tijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten:
€ 175,- incl. lunch, koffie & thee
€ 125,- voor leden en oudleden Zen.nl
Datum:
Zondag 21 juni 2020, Zen.nl Amersfoort
reserveer een plaats