whatsapp
 

zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

 
 

Zen.nl verzorgt workshops:


 

Boeddha-natuur / Shinrin-yoku

In de natuur kun je je ware aard ontdekken. Je vindt er metaforen en aanwijzingen die inzicht geven in jezelf. Het ritme van de natuur met de vier seizoenen dient tot inspiratie om ons af te stemmen op ons eigen levensritme. Je ontdekt het door één te zijn met je wezenlijke boeddha-natuur in de ons omringende natuur. In deze workshop leer je de éénheid te ervaren en de verbinding te maken.


 

Eéndaagse dialoogtraining

Heb je ook het gevoel dat er vaak beter geluisterd zou kunnen worden? Doe dan de ééndaagse zendialoogtraining, die leert je meer rust, diepgang en creativiteit in je dagelijkse communicatie te ontwikkelen.


 

Zenvol omgaan met verlies en dood

In zes colleges onderzoeken we hoe zenvol om te gaan met verlies en dood. Elk college heeft een thema en een zenverhaal of gedicht als uitgangspunt. Deze zenverhalen en gedichten gebruiken we om onze eigen ervaringen in te spiegelen.


 

Online cursus 'Wijsheid in Zen & Christendom'

Zen online colleges op donderdag van 19.30-21.00 uur, start 30 maart 2023 Docent: Jan Brok zenleraar/theoloog


 

Zen vakantieweekend

Even weg en rust vinden in een andere omgeving. Een weekend met aandacht, ontspanning, meditatie en verdieping. Tijdens het zen vakantieweekend gaan we op een ontspannen manier op ontdekkingstocht naar onze verhalen. Dit doen we door theoretische inleidingen, meditatie, persoonlijke coaching en praktische workshops.


 

Online cursus over de effectiviteit van symbolen

We worden de hele dag overspoeld met beelden en symbolen. Onbewust worden ons denken, doen en laten er door beïnvloed. Vroeger waren het de religies die hiervan effectief gebruik maakten, nu is het de reclamewereld. Deze vier lessen verhogen het bewustzijn van de effectiviteit van symbolen en leren je de taal ervan te begrijpen.


 

Studiereis zentuinen Kyoto

Ontdek de magie van de zentuin tijdens een interactieve studiereis naar de zentuinen van Kyoto in Japan, najaar 2023.