zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

 
 

Zen.nl verzorgt workshops:


 

Workshop zen en de wijsheid van je buik

In de zentraditie wordt de buik Hara genoemd, waarmee het centrum van ons wezen wordt aangeduid. Wie naar zijn Hara leeft, voelt de energie en luistert naar het diepere zelf. Het is de plaats waar leven begint en doorgegeven wordt. Waar alle basale levensprocessen stromen, de basis van ons optimale functioneren. We beschouwen alles wat gebeurt in de buik en het bekkengebied nogal eens als vanzelfsprekend en luisteren vaak te weinig naar wat ons buikgevoel zegt.


 

Boeddha-natuur / Shinrin-yoku

In de natuur kun je je ware aard ontdekken. Je vindt er metaforen en aanwijzingen die inzicht geven in jezelf. Het ritme van de natuur met de vier seizoenen dient tot inspiratie om ons af te stemmen op ons eigen levensritme. Je ontdekt het door één te zijn met je wezenlijke boeddha-natuur in de ons omringende natuur. In deze workshop leer je de éénheid te ervaren en de verbinding te maken.


 

Eéndaagse dialoogtraining

Heb je ook het gevoel dat er vaak beter geluisterd zou kunnen worden? Doe dan de ééndaagse zendialoogtraining, die leert je meer rust, diepgang en creativiteit in je dagelijkse communicatie te ontwikkelen.


 

Psychologische flexibiliteit

Onze psychologische flexibiliteit bepaalt in hoge mate hoe effectief we zijn in ons persoonlijk en professionele leven en hoe gelukkig we zijn. Je aangeleerde gedragspatronen bepalen in hoge mate je flexibiliteit. Daarnaast is het vermogen om de aandacht gefocust te houden van belang, net als het gebruik van taal en het bewustzijn van onze waarden. In deze workshop gaan we al deze terreinen verkennen en oefenen.