zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

wijsheid van je buik
wijsheid van je buik

Eendaagse workshop


Zen en de wijsheid van je buik

In de zentraditie wordt de buik Hara genoemd, waarmee het centrum van ons wezen wordt aangeduid. Wie naar zijn Hara leeft, voelt de energie en luistert naar het diepere zelf. Het is de plaats waar leven begint en doorgegeven wordt. Waar alle basale levensprocessen stromen, de basis van ons optimale functioneren. We beschouwen alles wat gebeurt in de buik en het bekkengebied nogal eens als vanzelfsprekend en luisteren vaak te weinig naar wat ons buikgevoel zegt.
Ervaring met zen is voor deelname aan deze eendaagse workshop niet vereist.

Denken en voelen

In deze workshop leren we luisteren naar onze buik, waardoor het bewustzijn van ons wezen zich verdiept en de energie beter gaat stromen. In onze gedigitaliseerde wereld verliezen we al te gemakkelijk de connectie met ons lichaam en leven te veel in ons hoofd. Deze workshop is bedoeld om een goede balans te leren ontdekken tussen denken en voelen. We doen hele praktische oefeningen met praktische suggesties voor de toepassing in het dagelijks leven.

Begeleiding

Angelique Rietveld, zenleraar en bekkenfysiotherapeut, heeft 29 jaar gewerkt als fysiotherapeut, waarvan 24 in een eigen praktijk. Ze is gespecialiseerd in onbegrepen pijnklachten, darm- en blaasfunctie en seksualiteit.

Tijden:van 10.00 tot 16.30 uur
Deelname:  €175,-,   €115,- voor leden en oud-leden Zen.nl

Schrijf je in voor de workshop: