pompoen

leeg stukje

Zen en keuzes maken:

EÊndaagse workshop over doelen en keuzes.

Hoe weet je wat je werkelijk wilt en hoe kom je tot een goede keuze? Hoe voorkom je dat je achteraf toch weer gaat twijfelen? En wil je niet teveel? En hoe ontwikkel je de discipline om je keuzes ook echt vorm te geven? Dit zijn de thema's waar we in de eendaagse workshop mee aan de slag zullen gaan. Ons dagelijks leven met werk, gezin, vrienden en familie en tal van andere activiteiten neemt ons vaak helemaal in beslag, terwijl we eigenlijk verlangen naar ruimte en rust om ons te ontplooien en ontwikkelen. Om onszelf effectief te ontwikkelen moeten we goed kijken waar we nu staan en weten wat werkelijk bij ons past om tot een helder doel te komen. Goede keuzes vragen om een heldere reflectie op bovengenoemde thema's en deze eendaagse workshop biedt dat kader. Ervaring met zen of meditatie is niet noodzakelijk.

De docent

De workshop wordt gegeven door Yvonne Joshin Visser. Zij heeft 17 jaar als psychiater gewerkt en werkt nu meer dan 12 jaar als zenleraar en zencoach. Ook is ze binnen Zen.nl verantwoordelijk voor de inhoud en organisatie van de opleiding tot zencoach. Over de vele workshops over Ego: 'Wie ben ik?' die Yvonne het aflopen jaar heeft gegeven zijn de deelnemers unaniem enthousiast. De workshop is daarop een logisch vervolg.

Wat onze cursisten zeggen:

Andrea
Heel verhelderend! Ik ben heel doelgericht, maar door de workshop ben ik anders gaan kijken naar mijn doelen. Ik heb nieuwe handvatten gekregen, vooral ook hele praktische en alledaagse keuzes kunnen me veel gaan brengen.

Coby
Door de workshop is er verbinding ontstaan tussen verleden, heden en de toekomst. Ik voel nu hoe ik voortkom uit een lange geschiedenis, een Christelijke traditie en juist dat geeft me nu ook inspiratie om mijn pad als boeddhist met meer passie in te vullen. Dat geeft me een gevoel van grote vreugde.

De workshop

In de workshop onderzoeken we met verschillende meditatieve oefeningen wat de volgende stap is op jouw ontwikkelingsweg en vertalen dat vervolgens naar een doel en concrete acties. Ook enkele belangrijke onderwerpen uit het boek Zen en keuzes maken worden behandeld, zoals de invloed van onverwerkte ervaringen op de kwaliteit van keuzes en spontaniteit in het keuzeproces. Na het volgen van de workshop weet je waar je staat, voel je wat je verlangt en weet je wat je gaat doen. Met een duidelijk doel en heldere keuzes ben je meer effectief.

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: €175,- inclusief lunch, koffie en thee
€125,- voor leden en oud-leden Zen.nl

DatumPlaats
Zo. 3 juliZen.nl Haarlem reserveer een plaats
Data:
Zondag 1 mei Zen.nl Nijmegen
reserveer een plaats

Zondag 3 juli Zen.nl Haarlem
reserveer een plaats