zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Printversie

Zenleiderschapsforum

Waarom en voor wie?

Het zenleiderschapsforum is er voor leidinggevenden, adviseurs en zzp-ers die bij willen dragen aan een zenvolle wereld, een wereld waarin empathie, diepgang, kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Ben jij zo’n professional en wil je je meditatiebeoefening optimaal integreren in je werk? Dan is dit netwerk iets om je bij aan te sluiten. Immers, dat integreren van zen in de praktijk is een kunst, een kunst die je meester wordt door veel ervaring èn door je te laten inspireren door andere deskundige professionals.

Het zenleiderschapsforum is een initiatief van de Stichting Zen.nl Nederland in samenwerking met Inspire Professionals. De bijeenkomsten worden geleid door Rients Ritskes.

Hoe doen we dat?

Vier keer per jaar komen we bijeen om elkaar te inspireren met betrekking tot de kunst van zenvol leidinggeven, adviseren en organiseren. Naast het samen mediteren zijn de belangrijkste ingrediënten een inspirerende spreker die ervaring heeft met het in de praktijk brengen van zen, een goede maaltijd en het uitwisselen van ervaringen.

In het zenleiderschapsforum draait het om leren van elkaar. Daartoe gaan we met elkaar in dialoog, soms met een centraal thema, soms met wat ter tafel komt. Samen reflecteren op zenvolle leerervaringen in organisaties en genieten van een met zenvolle aandacht bereide maaltijd door zenleraar en topkok Theo Sigmond van restaurant De Steenen Tafel.

Thema's

De eerste vier (en één extra) bijeenkomsten van het zenleiderschapsforum zijn gepland en de thema's zijn:

6 maartChris van den Haak over zen en synchroniciteit in de organisatiepraktijk
12 juniUrsula Witteveen over integratie van zen in het dagelijks leven en in leidinggeven
11 september Joeri Jansen over zen en creativiteit in vormgeving en teamwerk
30 oktoberRutger van Zuidam over zen, succes en inspiratie in de organisatie
11 december
(extra bijeenkomst Zen.nl Amsterdam)
Pia Velema over de overeenkomsten tussen zen en kwaliteitsontwikkeling
 
Tijdstip16.00 uur mediteren, 17.00 uur lezing, 18.00 uur diner en 19.30 uur koffie.
PlaatsMediteren in Zen.nl Nijmegen, lezing & diner nabij Zen.nl
DeelnameHet lidmaatschap voor 2019 (nog 2 bijeenkomsten) bedraagt inclusief lezingen, maaltijden, consumpties € 196,- ex btw
Per bijeenkomst zijn de kosten € 165,- ex btw

Chris van den Haak mediteert al twintig jaar en is registeraccountant en partner bij BDO en is eindverantwoordelijk voor de branchegroep Zorg. Vanuit deze rol is hij onder andere initiatiefnemer van de BDO Benchmark Ziekenhuizen. Binnen BDO is hij betrokken bij diverse leiderschaps-programma's zoals persoonlijke leiderschapstrajecten voor zorgtalent en heeft hij zentrainingen voor zijn collega's geïnitieerd.

Ursula Witteveen begon haar loopbaan als behandelaar van sterk suïcidale jongeren en volwassen, trainde vervolgens anderen in dit vak en is sinds kort mede-eigenaar en bestuurder van Dialexis, het trainingsinstituut voor Dialectische Gedragstherapie (DGT) in Nederland en België. Ze beoefent zelf vele jaren mindfulness en sinds zeven jaar ook zen.

Joeri Jansen beoefent sinds enkele jaren zen, deed de ikigai leiderschapstraining en is creatief directeur van Roorda Reclamebureau. Hij is bedenker van de nieuwe verkeersveiligheidscampagne MONO, een campagne waaraan een hoog zen-gehalte is toe te kennen. Roorda introduceerde 5 jaar geleden NIX18 en runt al jaren de zeer succesvolle BOB-campagne. Naast de Rijksoverheid werkt Roorda ook voor merken als Tempo-Team, LG, D-reizen en g'woon.

Rutger van Zuidam is directeur/eigenaar van Qualizorg een organisatie die zich sterk maakt voor een klantgerichte, transparante en doelmatige gezondheidszorg met slimme oplossingen. Rutger mediteert al enkele jaren en deed onlangs een training mindfulness. Zijn thema is: blijvend geïnspireerd werken aan je persoonlijke en zakelijk missie, zonder je passie uit het oog te verliezen.

Pia Velema is sinds enkele jaren zenleraar en locatiemanager van Zen.nl Haarlem. Daarvoor was zij jarenlang professioneel verantwoordelijk voor kwaliteitszorg en ziet duidelijke overeenkomsten tussen zen en het werken aan de kwaliteitsverbetering in een organisatie. De uitdagingen die we persoonlijk ervaren met het integreren van zen in de praktijk, vertonen opvallende overeenkomsten met de uitdagingen die organisaties tegen komen in hun streven naar kwaliteitsverbetering. In deze voordracht gaat het over deze overeenkomsten en wat we ervan kunnen leren.


Ja, ik meld mij aan voor het forum:

ik kies daarbij voor:
Deelname op 11 december (€ 165,- ex btw)


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Beroep/studie:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving