zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

 
Printversie

Zenleiderschapsforum

Waarom en voor wie?

Het zenleiderschapsforum is er voor leidinggevenden, adviseurs en zzp-ers die bij willen dragen aan een zenvolle wereld, een wereld waarin empathie, diepgang, kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Ben jij zo’n professional en wil je je meditatiebeoefening optimaal integreren in je werk? Dan is dit netwerk iets om je bij aan te sluiten. Immers, dat integreren van zen in de praktijk is een kunst, een kunst die je meester wordt door veel ervaring èn door je te laten inspireren door andere deskundige professionals.

Het zenleiderschapsforum is een initiatief van de Stichting Zen.nl Nederland in samenwerking met Inspire Professionals. De bijeenkomsten worden geleid door Rients Ritskes.

Hoe doen we dat?

Vier keer per jaar komen we bijeen om elkaar te inspireren met betrekking tot de kunst van zenvol leidinggeven, adviseren en organiseren. Naast het samen mediteren zijn de belangrijkste ingrediënten een inspirerende spreker of workshopleider die ervaring heeft met het in de praktijk brengen van zen, een goede maaltijd en het uitwisselen van ervaringen.

In het zenleiderschapsforum draait het om leren van elkaar. Daartoe gaan we met elkaar in dialoog, soms met een centraal thema, soms met wat ter tafel komt. Samen reflecteren op zenvolle leerervaringen in organisaties en genieten van een met zenvolle aandacht bereide maaltijd door zenleraar en topkok Theo Sigmond van restaurant De Steenen Tafel.

Thema's

Nog drie bijeenkomsten (wijzigingen voorbehouden) van het zenleiderschapsforum zijn gepland en de thema's zijn:

10 juniHerman Wijffels over zijn nieuwe boek De gulden snede, over een economie die werkt voor mens en aarde. (o.v.b.)
9 september Rients Ritskes over zen, intuïtie en besluitvaardigheid. Hoe leren we steeds goede keuzes te maken en onze tijd te gebruiken voor wat echt belangrijk is?
4 novemberChristina Völtl over de zenvolle melodie van leven en werk. Hoe herkennen we de melodie van het leven en leren we dit te integreren in ons leven/ werk?
 
Tijdstip16.00 uur mediteren, 17.00 uur lezing, 18.00 uur diner en 19.30 uur koffie.
PlaatsMediteren in Zen.nl Nijmegen, lezing & diner nabij Zen.nl
DeelnameHet lidmaatschap voor 2020 bedraagt inclusief lezingen, maaltijden, consumpties €295,- ex btw
Per bijeenkomst zijn de kosten €165,- ex btw

Herman Wijffels is bekend als ‘de beste premier die Nederland nooit heeft gehad’. Hij was econoom, CDA-politicus, bestuurder (de Wereldbank, de SER) en bankier: achttien jaar zat hij in het bestuur van de Rabobank, waarvan dertien jaar als president-directeur. Al die tijd hield hij zich intensief bezig met de grote vraag van deze tijd: de toekomst van de aarde. Het is het belangrijkste onderwerp dat er te bedenken valt: als de aarde is uitgeput, houdt alles op. Herman Wijffels leerde jaren geleden het mediteren van Rients en sindsdien mediteert hij dagelijks.

Rients Ritskes is auteur van meerdere praktische boeken over zen en hoofdopleider van Zen.nl. Dit is behalve een opleidingsinstituut voor zenleraren een samenwerkings- verband van 41 Zen.nl vestigingen in Nederland. Zenmeditatie is een techniek die als training te vergelijken is met mentale fitness. Rients Ritskes beoefent nu bijna 40 jaar zen.

Christina Völtl is naast zangeres en zangcoach sinds januari 2019 in Opleiding tot zencoach bij Zen.nl. De Duitse sopraan Christina Völtl studeerde klassieke zang in Duitsland en bij Carolin Watkinson en Roberta Alexander aan het Conservatorium in Rotterdam. In 2004 vervolgde zij haar opleiding door een tweejarige specialisatie in hedendaagse muziek bij het Nederlands Vocaal Laboratorium. Hiervoor ontving zij ook in 2004 het eerste Margit Witlund Stipendium, dat uitgereikt wordt aan zangers met een bijzondere podiumpresentatie.

Ja, ik meld mij aan voor het forum:

ik kies daarbij voor:
Deelname voor alle drie de bijeenkomsten (€ 295,- ex btw)
Deelname op 10 juni (€ 165,- ex btw)
Deelname op 9 september (€ 165,- ex btw)
Deelname op 4 november (€ 165,- ex btw)


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Beroep/studie:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving