zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Eéndaagse workshop: zenvol werk

Ervaar jij werkdruk? En ben je bezig met vragen als ‘Wat wil ik eigenlijk zelf?’, ‘Hoe ga ik om met verwachtingen van anderen en met veranderingen?’, ‘Hoe ga ik met plezier naar mijn werk?’ en ‘Hoe combineer ik het werk beter met privé?’ Doe dan de ééndaagse zenwerkgeluktraining, die je leert meer rust en geluk in je dagelijkse werk te ontwikkelen. In de training leer je zelf hoe je meer werkgeluk kunt ervaren en hoe je de stappen hiervoor met anderen kunt delen. Ervaring met zen is geen voorwaarde voor deelname.

De theorie achter de werkgeluktraining

Deze training is gebaseerd op de Boeddhistische vier geloften, aangevuld met onder andere inzichten uit Voice Dialogue-methode. De vier geloften ontstonden in de 6e eeuw in China en zijn vertaald naar vier stappen naar werkgeluk: 1) anderen en jezelf gelukkig maken; 2) je kracht en kwetsbaarheid ontdekken; 3) leer speels en bewust en 4) stel doelen en geniet je hier en nu? De Voice Dialogue-methode is in de jaren ’70 ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Kern is dat we bestaan uit ikken, waarvan sommige ikken vaak achter ons stuur zitten en anderen niet of nauwelijks. Rond werkdruk zijn dat ikken als de perfectionist, de innerlijke criticus en de harmonie-ik. Door ikken zichtbaar te maken en te ontdekken wat ze willen in ons leven en werk, kunnen we gerichter kiezen welke ikken aan het stuur zitten.

De workshop

De training is bedoeld voor iedereen die minder werkdruk en meer rust, diepgang en geluk op het werk wil realiseren. Tijdens de training behandelen we de minimaal noodzakelijke theorie en is er veel tijd beschikbaar voor reflectie, uitwisseling en het oefenen met de praktische technieken.

De docent

De ééndaagse training wordt gegeven door Hanneke Dijkman, econoom, werkgelukcoach en sinds 2010 zenleraar bij Zen.nl. Zij schreef ‘Een 10 voor werkgeluk in vier stappen’, waarvan deze zomer de 3e druk is uitgekomen.


Frank Schipper, Universitair docent over deze workshop:

"Hoe bescherm ik mezelf tegen hoge (reële of ervaren) werkdruk?" Dat was mijn vraag bij de start van de training. In de training lukte het om de verschillende kanten van mezelf met nieuwsgierigheid en mildheid te onderzoeken. Dat gaf en geeft ruimte. Hierdoor weet ik nu op mijn werk meer pro-actief te handelen, zodat ik inderdaad minder werkdruk heb èn ervaar.

Marije Bakker:

Bij mijn dagelijkse werkzaamheden als jurist stond ik nauwelijks stil bij werkgeluk. Vanaf het moment dat ik kantoor betrad probeerde ik zo veel mogelijk werk te verzetten.
Omdat ik last kreeg van de hoge werkdruk gaf ik me op voor de eendaagse workshop Zenvol werk.
Tijdens de workshop heb ik met heel praktische oefeningen geleerd hoe ik mijn werkgeluk kan vergroten en de werkstress omlaag kan brengen.
Als mijn perfectionisme ik bijvoorbeeld weer eens opspeelt, laat ik dat los, met het motto 'goed is soms ook goed genoeg'.
Ook geniet ik bewuster van de dankbare glimlach van een collega als ik een zaak van haar overneem omdat zij deze erg lastig vond maar dat eigenlijk niet durfde uit te spreken.
Zo ga ik met plezier door met oefenen, om het werk lichter en leuker te maken.

Tijden:van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten:€175,- incl. lunch, koffie & thee
€125,- voor leden en oudleden Zen.nl
Data:Di 24 sep Zen.nl Dordrecht reserveer een plaats
Wo 25 sep Zen.nl Amersfoort reserveer een plaats
Vr 18 okt Zen.nl Apeldoorn reserveer een plaats
Za 19 okt Zen.nl Arnhem reserveer een plaats
Za 02 nov Zen.nl Enschede reserveer een plaats
Wo 13 nov Zen.nl Nijmegen reserveer een plaats
Za 30 nov Zen.nl Lochem reserveer een plaats
Di 17 dec Zen.nl Den Haag reserveer een plaats
Za 11 jan Zen.nl Haarlem reserveer een plaats
Wo 22 jan Zen.nl Breda reserveer een plaats
Tijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten:
€175,- incl. lunch, koffie & thee
€125,- voor leden en oudleden Zen.nl
Data:
Dinsdag 24 september Zen.nl Dordrecht
reserveer een plaats

Woensdag 25 september Zen.nl Amersfoort
reserveer een plaats

Vrijdag 18 oktober Zen.nl Apeldoorn
reserveer een plaats

Zaterdag 19 oktober Zen.nl Arnhem
reserveer een plaats

Zaterdag 2 november Zen.nl Enschede
reserveer een plaats

Woensdag 13 november Zen.nl Nijmegen
reserveer een plaats

Zaterdag 30 november Zen.nl Lochem
reserveer een plaats

Dinsdag 17 december Zen.nl Den Haag
reserveer een plaats

Zaterdag 11 januari Zen.nl Haarlem
reserveer een plaats


Woensdag 22 januari Zen.nl Breda
reserveer een plaats