Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Weekendsesshin
Vrijdag 22 t/m zondag 24 maart 2024

Een sesshin is het Japanse woord voor retraite. De sesshin geeft je de gelegenheid om met een groep je meditatie te verdiepen. Het weekend brengen we zoveel mogelijk in stilte door. Het programma bestaat voornamelijk uit periodes zazen van 25 minuten, afgewisseld met 5 minuten kinhin. Daarnaast is er tijd ingeruimd voor werken in stilte, in huis en buiten. Tijdens de avondmeditatie is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud; op zaterdag en zondagmorgen is er een teisho (lezing)


centrum OOstraven Epe zendo centrum Oostraven Epe eetzaal

‘Water: in de stroom van de rivier’

Water is belangrijk voor al het leven op aarde. In het taoïsme en in onze spreekwoorden staat water symbool voor hoe het leven loopt en hoe wij in het leven staan. ‘Go with the flow’; ‘erop of eronder’; ‘stille wateren hebben diepe gronden’. In de Tao wordt leven wel voorgesteld als een rivier waarin we ons met de stroom mee laten voeren. Of niet, en dan ontstaat er strijd en lijden. In deze weekendsesshin onderzoeken we wanneer we tegen de stroom inroeien en wanneer we met de stroom meebewegen. Het beeld van een stromende rivier roept vragen op: hoe doe ik dat, met de stroom mee bewegen? Moet ik daar iets voor doen of juist laten? Nat worden gebeurt sowieso, alleen hoe zit het dan met wat je wilt en wel of niet krijgt? Water heeft veranderlijkheid, flexibiliteit, kracht en voedende kwaliteiten, kunnen wij ons deze kwaliteiten eigen maken?
Kortom: in deze weekendsesshin duiken we het water van de rivier in. Je hoeft geen zwemkleding mee te nemen, regenkleding is wel aan te raden.

Planning

Het programma begint vrijdags om 17.00 uur met een startbijeenkomst en lichte avondmaaltijd en eindigt zondag om 14.00 uur, na de lunch.

Vrijdag 22 t/m zondag 24 maart 2024 Henriët van Rossum en Arjan Mulder
locatie: Centrum OostRaven, Epe

Prijs (inclusief BTW, maaltijden en overnachtingen)
Oostraven Verblijfskosten Programma kosten Totaal
Basistarief (2/meer persoonskamer)€236,-€145,-€381,-
Toeslag 1 persoonskamer€50,-€145,-€431,-
Zakelijk tarief€286,-€195,-€481,-

Annuleringsvoorwaarden
Tot 8 weken voor aanvang €50,-, daarna zijn de annuleringsvoorwaarden €150,- Bij annulering 2 weken of korter voor aanvang zijn wij genoodzaakt het gehele bedrag in rekening te brengen.

Ja! Ik schrijf me graag in voor:

Vrijdag 22 t/m zondag 24 maart, in Oostraven, Epe

Ik kies daarbij voor een:
tweepersoons kamer
eenpersoons kamer
eenpersoons kamer zakelijk tarief


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving