zen meditatie cursus centrum

Meditatieavond voor iedereen

Laat de drukte van de afgelopen week achter je en begin weer fris en opgeladen aan het weekend.

Zen.nl Den Bosch biedt de gelegenheid om elke week samen met anderen te mediteren. Jong, oud, veel ervaring, weinig ervaring, wel lid, geen lid, maakt allemaal niet uit. Iedereen is welkom.

We mediteren twee maal vijfentwintig minuten. Tussen de meditatieperioden doen we kinhin (loopmeditatie). We sluiten af met de theeceremonie. Als je de rituelen niet precies kent kun je ook gewoon meedoen. Je zult zien: je leert het vanzelf.

Let op: Mocht je daar als beginnend beoefenaar toch behoefte aan hebben, je bent welkom om iets eerder te komen voor een korte uitleg. Ook mag je na de eerste zitperiode tijdens de loopmeditatie de zendo verlaten. Je kunt dus zelf kiezen hoe lang je blijft. Als je iets eerder wilt komen dan gaan we uit van een tijd van 19.10 uur. Dit graag even laten weten aan Christof en Nanna. Zij leiden de bijeenkomsten.

De bijeenkomst start elke vrijdag om 19.30 uur en eindigt 20.40 uur. Graag uiterlijk 19.25 uur aanwezig zijn. Om 19.29 uur sluiten we de deur.
Deelname is gratis voor leden van Zen.nl 's-Hertogenbosch, die deelnemen aan de wekelijkse lessen. Kosten voor niet-leden: Dana (vrijwillige bijdrage).

Op vrijdag 7 december a.s. is er geen meditatieavond, dit geldt tevens voor vrijdag 28 december en vrijdag 4 januari.

Op vrijdag 21 december staat de laatste vrijdagavond zazen van dit jaar gepland. Dit is elk jaar weer een bijzondere happening, we zitten dan voor de laatste keer met z’n allen in de zendo om het jaar af te sluiten. Vorig jaar waren we met meer dan 50 deelnemers! We sluiten de avond af met een informele kop thee. Je bent ook nu weer van harte uitgenodigd om te komen, graag wel even laten weten aan tom@zen.nl. Deelname is kosteloos.


Aanmelden is niet nodig.