zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Studieklas De Keuze van Edith Eva Eger zondag 24 november 2019 t/m zondag 8 maart 2020

de keuze leven in vrijheid Edith Eva Eger In haar boek ‘De keuze’ deelt dr. Edith Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Als psycholoog doet zij uit de doeken hoe ze haar cliënten helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen voor vrijheid kan kiezen. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.
Edith Eger was 16 jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd, Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd.
Edith Eva Eger is nu tweeennegentig en danst nog altijd. Op haar facebook pagina deelt ze haar inzichten en inspireert nog steeds en begin mei van dit jaar was ze in Nederland naar aanleiding van een theatervoorstelling die gebasseerd is op haar boek. Haar boodschap: lijden overkomt iedereen, maar elk mens heeft een keuze hoe hij daarop reageert. Wat er is gebeurd – in haar geval Auschwitz – kun je niet meer veranderen. Wat je wel kan veranderen is de manier hoe je daar nu mee omgaat.
Het woord ‘zen’ komt geen enkele maal voor in het boek en tegelijkertijd kun je het een echt zenboek noemen, thema’s die centraal staan in de zenbeoefening zijn ook de centrale thema’s in dit boek.
In deze studieklas gaan we samen mediteren, het boek lezen en bestuderen en kijken hoe het ons dagelijkse leven raakt. Wellicht sluiten we elke keer af met een bewegingsoefening, zoals zij zelf ook altijd in beweging blijft.

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en wordt begeleid door Nanna.
Ze zijn gepland op: 24 november, 1 december, 15 december 2019 en 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari en 8 maart 2020.

De kosten bedragen € 149,- per persoon inclusief het boek.

Ja! Ik schrijf mij graag in voor de studieklas


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving