Zondag 18 juni: intensieve zendag

Beleef met tien mensen op één plek één gezamenlijke activiteit, vraag hen achteraf los van elkaar wat zij hebben gezien en ervaren, en je hoort tien verschillende verhalen. Iedereen kijkt, ervaart en vertelt vanuit een eigen perspectief. Zen-beoefening maakt je bewuster van dit fenomeen en geeft je meer keuzevrijheid in het bepalen van het perspectief van waaruit je kijkt naar jezelf en de wereld om je heen. Vandaar dat perspectief het thema is van de intensieve zendag van Zen.nl Dordrecht op 18 juni.

Dagelijks mediteren is een ideale manier om meer rust en ruimte te ervaren in het leven van alledag. Een langere periode achter elkaar mediteren ondersteunt je dagelijkse meditatiepraktijk en verdiept die ervaring. Gedragen door de groep, verleg je je grenzen, op een verantwoorde en inspirerende manier. Zo vind je ruimte voor gedachten en inzichten waar je in het dagelijks leven vaak niet aan toekomt.

Op deze intensieve zendag mediteren we daarom een groot deel van de dag samen in de zendo. We laten ons inspireren door een lezing over het thema Perspectief als keuze en onderbreken het mediteren verder met periodes van loopmeditatie, een korte periode samu, oftewel het uitvoeren van klusjes en een lekkere lunch.

De dag wordt begeleid door Anke Welten. De kosten bedragen €45,- voor Zen.nl cursisten, voor niet cursisten €60,-. Schrijf je in via het formulier op deze pagina.

Programma:

vanaf 8:45 uur: inloop met koffie en thee
9:00 uur:welkom, uitleg over de dag en reciteren hartsoetra
9:10 uur:zazen (mediteren) en loopmeditatie
10:05 uur:teisho (lezing)
11:00 uurkoffie en thee
11:20 uur:zazen* en loopmeditatie
12:15 uur:lunch
13:00 uur:lange loopmeditatie
13:30 uur:meditatief schrijven of tekenen
14:00 uur:samu (meditatief werken)
14:30 uur:koffie en thee
14:45 uur:zazen*, loopmeditatie en dokusan (persoonlijk onderhoud)
15:40 uur:gezamenlijke reflectie
16.15 uur:hartsoetra en theeceremonie
16.25 uur:afsluiting en vertrek in stilte


Ja! Ik schrijf me graag in voor de intensieve zendag op zondag 18 juni:


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving
Anke Welten weerspiegeld in het raam van de pui van de zendo in Dordrecht, achter het raam hangen vrolijke foldertjes over gratis proeflessen zenmeditatie
Een beeld uit de bijna 7 1/2-jarige historie van Zen.nl Dordrecht