logo Zen.nl kaart like ons op facebook
Zen.nl Nederland
Zen.nl Dussen

Zen.nl Dussen leraren


Miranda Beenackers (1971) is fulltime zen- en yogaleraar. In 2000 maakte zij kennis met yoga en in 2013 heeft zij de opleiding tot yogaleraar afgerond bij Robert Boustany, waarbij ze nog steeds in de leer is. Vanaf 2012 beoefent zij zenmeditatie en volgt zij de opleiding tot zenleraar o.l.v. Etiënne Jacobs. "Ik ervaar zenmeditatie als een waardevolle aanvulling op mijn yogabeoefening. Het mooie van zen en yoga is dat je oneindig kunt blijven leren." Vanaf februari 2015 is zij locatiemanager van Zen.nl Dussen.
e-mail: miranda@zen.nl
Miranda Beenackers
 

Ruud van Bragt (1977) mediteert sinds 1996. In 2012 is hij begonnen als cursist bij Zen.nl en begin 2014 gestart met zijn zioptraject. Ruud probeert zoveel mogelijk de zenfilosofie in de praktijk te brengen in zijn werk als fotograaf. Vanuit zijn zenbeoefening probeert hij zijn opdrachtgevers zo goed mogelijk aan te voelen en in beeld te brengen. Hij geeft zenles bij Zen.nl Breda en Dussen.
e-mail: ruud@zen.nl
Ruud van Bragt
 

Etiënne Jacobs (1972) is zenleraar en -coach. In 2012 heeft hij Zen.nl Breda opgericht. Daarnaast werkt hij als HBO docent voor Avans Hogeschool. Hij studeerde econometrie in Tilburg en was werkzaam als adviseur en manager bij o.a. KPMG en Rabobank. Sinds zijn deelname aan diverse yoga- en meditatieretraites in India en Nepal in 2006 mediteert hij dagelijks. Sinds 2009 deelt hij met veel plezier zijn meditatie- en levenservaringen als leraar en coach binnen Zen.nl.
e-mail: etienne@zen.nl
Etiënne Jacobs
 

In september 2012 is Jolande Jongbloets (1959) gestart met zenmeditatie bij Zen.nl in Breda, eind 2014 de lerarenopleiding gestart en sinds mei 2018 gecertificeerd zenleraar. Ze werkt bij Avans Hogeschool in Breda als senior informatiemedewerker in het Leer– en Innovatiecentrum en verzorgt daar zenmeditatie voor studenten en medewerkers. Ook geeft Jolande introductiecursussen bij Zen.nl Dussen.
e-mail: jolande@zen.nl
Jolande Jongbloets
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
Rients Ritskes