zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Shinrin-Yoku wandeling / Bosbaden

Wat is Shinrin-yoku?

Shinrin-yoku is ook wel bekend als bosbaden, het meditatief wandelen in het bos. Je dompelt je onder in de sfeer van het bos door al je zintuigen te gebruiken terwijl je langzaam door het bos stapt. Door middel van oefeningen focus je volledig op het hier en nu in het bos om zo de schoonheid en de magie van de natuur te herontdekken.

De natuurlijke elementen, natuurlijke patronen en natuurlijke geluiden van het bos helpen je te ontstressen. Daarnaast zijn de phytonciden en microbacteriën van het bos een boost voor je immuunsysteem. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door je op deze manier door het bos te bewegen gezond is voor lichaam en geest.

Door de aard van een Shinrin-Yoku, kom je vanuit het contact met de natuur ook in contact met jezelf. Het is daarom aan te raden om die verdere dag weinig tot geen andere plannen te maken. Enerzijds is het fijn om de rust te behouden die je tijdens je bosbad hebt opgedaan. Anderzijds kan een bosbad ook persoonlijke inzichten geven, die tijd nodig hebben om te verwerken.

Wanneer en waar?

De Shinrin-yoku vindt plaats van 9.00-12.00
De locatie (omgeving Eindhoven) wordt later bekend gemaakt.
Er zijn 10 plekken beschikbaar.

Door wie?

Marieke Tjebbes mediteert ruim 5 jaar bij Zen.nl Eindhoven. Vorig jaar is zij de opleiding tot Shinrin-yoku gids gestart en hoopt hiermee zo veel mogelijk mensen de natuur te laten herontdekken vanuit een meer meditatieve invalshoek.

Bijdrage

De bijdrage voor de Shinrin-yoku wandeling is €35,- voor niet-cursisten van Zen.nl voor (oud) cursisten is een speciale regeling, neem hiervoor contact op met Anne Peters, anne@zen.nl.

Ja, ik meld me graag aan voor de wandeling:

op vrijdag 21 oktober
wednesday 26 October (English spoken)


Mijn gegevens:

Naam*: