pompoen

leeg stukje

Weekendsesshin Zen.nl Eindhoven en Rotterdam
Vrijdag 21 t/m zondag 23 oktober

Een sesshin is het Japanse woord voor retraite. De sesshin geeft je de gelegenheid om met een groep je meditatie te verdiepen. Het weekend brengen we zoveel mogelijk in stilte door. Het programma bestaat voornamelijk uit periodes zazen van 25 minuten, afgewisseld met 5 minuten kinhin. Daarnaast is er tijd ingeruimd voor werken in stilte, in huis en buiten. Tijdens de avondmeditatie is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud; op zaterdag en zondagmorgen is er een teisho (lezing)


centrum OOstraven Epe zendo centrum Oostraven Epe eetzaal

Thema
In deze weekendsesshin gaan we uit van het thema Vriendschap.

Ananda, een van de bekendste leerlingen van de Boeddha, besluit op een dag zijn gedachten over vriendschap te delen met de Boeddha. Hij zegt: ‘volgens mij is vriendschap een heel belangrijk aspect op ons dharmapad (zentraining), het maakt er wel de helft vanuit’, waarop de Boeddha hem terechtwijst en zegt: ‘Ananda, vriendschap is niet de helft van ons spirituele leven, het maakt er helemaal deel vanuit’. Er is in het zenboeddhisme niet veel, maar zeker wel iets gezegd over vriendschap en de betekenis voor onze persoonlijke en spirituele ontwikkeling of zentraining. In de weekendsesshin gaan we dat nader onderzoeken. Wat betekent vriendschap voor ons? Welke rol speelt het in ons leven? Hoe draagt het bij aan onze (spirituele) ontwikkeling en groei?

Planning
Het programma begint vrijdags om 17.00 uur met een startbijeenkomst en lichte avondmaaltijd en eindigt zondag om 14.00 uur, na de lunch.

Vrijdag 21 t/m zondag 23 oktober 2022 Bernadette Kester en Robin van Raaij
locatie: Centrum OostRaven, Epe

Prijs (inclusief alle maaltijden en alle overnachtingen):


  Eenpersoons kamer
Particulier tarief € 325,-
Zakelijk tarief (inclusief facturatie en btw) € 355,-

Ja! Ik schrijf me graag in voor:

21 t/m 23 oktomber 2022, in Oostraven, Epe

Ik kies daarbij voor:
Particulier tarief, 1 persoonskamer
Bedrijfstarief, 1 persoonskamer


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving