eindhoven
meditatiebel

Workshop Ikigai.

Workshop Samen leven en werken vanuit je ikigai:

Vanuit je diepste drijfveer werken en leven, en daarmee dat in je omgeving realiseren wat voor jou wezenlijk is. Ook als die omgeving niet per se geïnteresseerd is of meewerkt. Hoe doe je dat, wat kom je daarin tegen en hoe ga je daar mee om? Een mooi en praktisch vervolg op de workshop ‘Op weg naar je ikigai’. Om deel te kunnen nemen moet je ‘Op weg naar je Ikigai’ hebben gevolgd.

Wat is ikigai?

In het Japanse Okinawa worden mensen veel ouder, en blijven gezonder en gelukkiger, dan elders in de wereld. De onderscheidende factor blijkt te zijn dat zij leven en werken vanuit hun ‘ikigai’: je diepste drijfveer, dat waarvoor je je bed uit komt en waardoor je lekker bezig blijft. Koffie, geld en erkenning doen dat ook, maar hun werking is beperkt: het effect is snel weg en je hebt er steeds meer van nodig voor hetzelfde effect. Dat komt omdat het externe stimuli zijn. Alleen datgene wat je intrinsiek drijft kan je telkens opnieuw op gang brengen. Je ikigai is dat innerlijke vuur.
Wat maakt ikigai zo werkzaam, en anders dan het drijfveren-verhaal zoals we dat allemaal wel kennen? Dat zit hem erin dat ikigai niet zozeer gaat over wat jij wilt voor jezelf, maar om datgene wat je wilt en wat je in verbinding brengt met de wereld om je heen. Juist in die bewuste verbinding ontstaat meer diepgang en betekenis in wat je doet en hoe je leeft.
Je ikigai vinden is geen kwestie van een boek lezen of erover nadenken. Het ligt verscholen in het onderbewuste, en dat vraagt een indirecte methode om het op het spoor te komen.

De workshops die we organiseren stellen je in staat
- De weg te vinden naar je eigen ikigai
- Vanuit je ikigai op geïnspireerde en inspirerende wijze samen te werken en samen te leven met anderen.

Ja, ik meld me graag aan voor de workshop:

op zaterdag 30 januari van 13.30 tot 16.30 uur


Mijn gegevens:

Naam*: