eindhovenzen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Eéndaagse workshop: zenvol werk

Ervaar jij werkdruk? En ben je bezig met vragen als ‘Wat wil ik eigenlijk zelf?’, ‘Hoe ga ik om met verwachtingen van anderen en met veranderingen?’, ‘Hoe ga ik met plezier naar mijn werk?’ en ‘Hoe combineer ik het werk beter met privé?’ Doe dan de ééndaagse zenwerkgeluktraining, die je leert meer rust en geluk in je dagelijkse werk te ontwikkelen. In de training leer je zelf hoe je meer werkgeluk kunt ervaren en hoe je de stappen hiervoor met anderen kunt delen. Ervaring met zen is geen voorwaarde voor deelname.

De theorie achter de werkgeluktraining

Deze training is gebaseerd op de Boeddhistische vier geloften, aangevuld met onder andere inzichten uit Voice Dialogue-methode. De vier geloften ontstonden in de 6e eeuw in China en zijn vertaald naar vier stappen naar werkgeluk: 1) anderen en jezelf gelukkig maken; 2) je kracht en kwetsbaarheid ontdekken; 3) leer speels en bewust en 4) stel doelen en geniet je hier en nu? De Voice Dialogue-methode is in de jaren ’70 ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Kern is dat we bestaan uit ikken, waarvan sommige ikken vaak achter ons stuur zitten en anderen niet of nauwelijks. Rond werkdruk zijn dat ikken als de perfectionist, de innerlijke criticus en de harmonie-ik. Door ikken zichtbaar te maken en te ontdekken wat ze willen in ons leven en werk, kunnen we gerichter kiezen welke ikken aan het stuur zitten.

De workshop

De training is bedoeld voor iedereen die minder werkdruk en meer rust, diepgang en geluk op het werk wil realiseren. Tijdens de training behandelen we de minimaal noodzakelijke theorie en is er veel tijd beschikbaar voor reflectie, uitwisseling en het oefenen met de praktische technieken.

De docent

De ééndaagse training wordt gegeven door Hanneke Dijkman, econoom, werkgelukcoach en sinds 2010 zenleraar bij Zen.nl. Zij schreef ‘Een 10 voor werkgeluk in vier stappen’, waarvan deze zomer de 3e druk is uitgekomen.


Frank Schipper, Universitair docent over deze workshop:

"Hoe bescherm ik mezelf tegen hoge (reële of ervaren) werkdruk?" Dat was mijn vraag bij de start van de training. In de training lukte het om de verschillende kanten van mezelf met nieuwsgierigheid en mildheid te onderzoeken. Dat gaf en geeft ruimte. Hierdoor weet ik nu op mijn werk meer pro-actief te handelen, zodat ik inderdaad minder werkdruk heb èn ervaar.

Marije Bakker:

Bij mijn dagelijkse werkzaamheden als jurist stond ik nauwelijks stil bij werkgeluk. Vanaf het moment dat ik kantoor betrad probeerde ik zo veel mogelijk werk te verzetten.
Omdat ik last kreeg van de hoge werkdruk gaf ik me op voor de eendaagse workshop Zenvol werk.
Tijdens de workshop heb ik met heel praktische oefeningen geleerd hoe ik mijn werkgeluk kan vergroten en de werkstress omlaag kan brengen.
Als mijn perfectionisme ik bijvoorbeeld weer eens opspeelt, laat ik dat los, met het motto 'goed is soms ook goed genoeg'.
Ook geniet ik bewuster van de dankbare glimlach van een collega als ik een zaak van haar overneem omdat zij deze erg lastig vond maar dat eigenlijk niet durfde uit te spreken.
Zo ga ik met plezier door met oefenen, om het werk lichter en leuker te maken.

Mark Brinkman, Algemeen fysiotherapeut en Oedeemfysiotherapeut:

De eendaagse workshop Zenvol werk heeft me een aantal mooie nieuwe inzichten gegeven die direct toepasbaar zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld tot het inzicht gekomen dat ik meer op mijn gevoel af moet gaan en niet voor alles een reden hoef te hebben. Een soort van verantwoording. Voorbeeld: ik liep al een tijd rond met het gevoel me niet thuis te voelen in een groep waarmee ik werkte, maar kon niet helder krijgen waar dat aan lag. Als gevolg van mijn nieuwe inzicht heb ik besloten dat die reden niet zo belangrijk is en mijn gevoel wel, dus ik ben er mee gestopt en dat voelt heel goed.

Tijden:van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten:€175,- incl. lunch, koffie & thee
€125,- voor leden en oudleden Zen.nl
Data:Za 17 oktober Zen.nl Eindhoven reserveer een plaats
Tijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten:
€175,- incl. lunch, koffie & thee
€125,- voor leden en oudleden Zen.nl
Data:
Zaterdag 17 oktober Zen.nl Eindhoven
reserveer een plaats