eindhoven

Workshop Ikigai.

Wat is ikigai?

In het Japanse Okinawa worden mensen veel ouder en blijven gezonder en gelukkiger, dan elders in de wereld. De onderscheidende factor blijkt te zijn dat zij leven en werken vanuit hun ‘ikigai’: je diepste drijfveer, dat waarvoor je je bed uit komt en waardoor je lekker bezig blijft. Koffie, geld en erkenning doen dat ook, maar hun werking is beperkt: het effect is snel weg en je hebt er steeds meer van nodig voor hetzelfde effect. Dat komt omdat het externe stimuli zijn. Alleen datgene wat je intrinsiek drijft kan je telkens opnieuw op gang brengen. Je ikigai is dat innerlijke vuur.
Wat maakt ikigai zo werkzaam, en anders dan het drijfveren-verhaal zoals we dat allemaal wel kennen? Dat zit hem erin dat ikigai niet zozeer gaat over wat jij wilt voor jezelf, maar om datgene wat je wilt en wat je in verbinding brengt met de wereld om je heen. Juist in die bewuste verbinding ontstaat meer diepgang en betekenis in wat je doet en hoe je leeft.
Je ikigai vinden is geen kwestie van een boek lezen of erover nadenken. Het ligt verscholen in het onderbewuste, en dat vraagt een indirecte methode om het op het spoor te komen.
De workshops die we organiseren stellen je in staat
  1. De weg te vinden naar je eigen ikigai
  2. Vanuit je ikigai op geïnspireerde en inspirerende wijze samen te werken en samen te leven met anderen.

Workshop Op weg naar je ikigai:

Jouw diepste drijfveer ontdekken in een inspirerende workshop en handvaten krijgen om er in het dagelijks leven mee om te gaan. Voor iedereen die er kennis mee wil maken of verdieping wil.
  • Deze workshop wordt in het najaar weer georganiseerd. De datum wordt nog bekend gemaakt.

Workshop: Samen leven en werken vanuit je ikigai:

Vanuit je diepste drijfveer werken en leven, en daarmee dat in je omgeving realiseren wat voor jou wezenlijk is. Ook als die omgeving niet per se geïnteresseerd is of meewerkt. Hoe doe je dat, wat kom je daarin tegen en hoe ga je daar mee om? Een mooi en praktisch vervolg op de workshop ‘Op weg naar je ikigai’.
  • Zaterdag 6 juni 13.30 – 16.30 uur

Voor wie: Iedereen die het waardeert om actief en bewust bezig te zijn met vragen die leven en werken meer inhoud geven. Maximum aantal deelnemers: 8

Door wie: Lilian van der Vaart. Als coach, zenleraar en adviseur ervaart zij dagelijks hoe krachtig en inspirerend leven en werken vanuit ikigai is, zowel in haar eigen leven als in dat van haar coachees. De gestructureerde methode die zij hanteert is heel werkzaam in het bewust maken van onbewuste drijfveren.

Waar:Zen.nl Eindhoven, Tongelresestraat 301, Eindhoven
Investering:  3 uur van je tijd, je bereidheid tot actieve participatie, en voor niet-cursisten €50,- incl. werkmateriaal. Voor (oud-)cursisten van Zen.nl geldt een aparte regeling, mail naar anne@zen.nl

Ja, ik meld me graag aan voor de workshop:

op 6 juni

Ik ben:
(oud)cursist van Zen.nl
geen (oud)cursist van Zen.nl


Mijn gegevens:

Naam*: