Goudazen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Weekendsesshin november 2020 Zen.nl Gouda en Nijverdal

Een sesshin is het Japanse woord voor retraite. De sesshin geeft je de gelegenheid om met een groep je meditatie te verdiepen. Het weekend brengen we zoveel mogelijk in stilte door. Het programma bestaat voornamelijk uit periodes zazen van 25 minuten, afgewisseld met 5 minuten kinhin. Daarnaast is er tijd ingeruimd voor werken in stilte, in huis en buiten. Tijdens de avondmeditatie is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud; op zaterdag en zondagmorgen is er een teisho (lezing).

Het programma begint vrijdags om 17.00 uur met een startbijeenkomst en lichte avondmaaltijd en eindigt zondags om 14.00 uur, na de lunch.

weekendsesshin crisis en verhalen Thema:
‘Crisis en verhalen; wat leren we ervan?’


Een crisis. Het leven wordt onderste boven gekeerd en de inhoud ervan valt in stukken op de grond. Als kleitabletten die nog een heel verhaal leken voordat het gebeurde. Je staat met lege handen. Ons brein draait overuren. Het brein dat zoveel controle kon uitoefenen en zo goed wist te voorspellen. Je had het moeten weten, of voorspellen tenminste. Maar het bleef in de diepte. Je blijft achter, onwetend. En gaat vast zitten in zelfverwijt en zelfverachting. Ontroostbaar. Zoals Gilgamesh in het oudste verhaal op kleitabletten dat we kennen.

Verhalen zijn uitnodigend, nemen ons mee en we gaan er in op. En dan komen we onder de oppervlakte van de verhaallijn. Wat wil het ons vertellen? Echt. Naar verhalen luisteren, ze onderzoeken, ze begrijpen en jouw reflectie daaraan toevoegen is pure zelfreflectie. En daarmee een mooie zenoefening.

We nodigen je in deze weekendsesshin uit om ook jouw kleine verhaal en grote verhaal te vertellen. En je luistert naar anderen, en naar jezelf. En wat horen we? Echt.

In de weekendsesshin ‘Crisis en verhalen; wat leren we ervan?’ van 20-22 november gaan we onderzoeken wat we van verhalen kunnen leren. Van oude verhalen uit Babylonië, van zenverhalen en ook van jouw verhaal, of die nu over een crisis gaat of niet. Jouw zenverhaal, jouw spiegel.

Planning

20 t/m 22 november Bert Gen-Ryū van Voorst en Harry Mengers
locatie: Centrum OostRaven, Epe

Tarieven

Prijs (inclusief alle maaltijden en alle overnachtingen):


  Tweepersoons kamer Eenpersoons kamer
Particulier tarief € 265,00 € 310,00
Zakelijk tarief (inclusief facturatie en btw) € 295,00 € 340,00

Ja! Ik schrijf me graag in voor:

20 t/m 22 november 2020, in Oostraven, Epe


Ik kies daarbij voor:
Particulier tarief, 2 persoonskamer
Particulier tarief, 1 persoonskamer
Bedrijfstarief, 2 persoonskamer
Bedrijfstarief, 1 persoonskamer


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving