Stiltewandelingen op de zaterdagen 17 juni, 15 juli, 19 aug en 16 september

Misschien is flink wandelen wel het beste wat een mens kan doen voor zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Wandelen is echt goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, geheugen en gewicht, ze worden er allemaal beter van. En niet te vergeten: ook je humeur krijgt er een flinke oppepper door. Wandelen in stilte versterkt dit heilzame effect nog eens in hoge mate. Juist het wandelen om het wandelen zelf is een zenvolle oefening. Op deze manier wandelen doet geest en lichaam optimaal samenwerken en maakt dat de ademhaling spontaan en diep wordt.

Arlette Westerhoff, zenleraar in opleiding, heeft de leiding. We starten de wandelingen om 9:00 uur vanaf station Overveen en wandelen dan 1,5 á 2 uur door de Kennemerduinen. Na afloop is er - voor wie dat wil - de gelegenheid om met elkaar koffie te drinken bij het Duincafé in het infocentrum Kennemerduinen, nabij station Overveen.

De stiltewandelingen zijn gepland op:

  • Zaterdag 17 juni
  • Zaterdag 15 juli
  • Zaterdag 19 augustus
  • Zaterdag 16 september

Verzamelen om 8:50 bij station Overveen (trein arriveert om 8:49)
Meenemen: indien gewenst water en snack voor onderweg. Denk bij warm weer aan zonnebrand, een hoofddeksel en draag lichte, luchtige kleding.
Aanmelden: Als je mee wilt doen, stuur me dan een mailtje: pia@zen.nl.