zen meditatie cursus centrum mediteren met effect meditatiebel

 
 

Activiteiten Zen.nl Haarlem

Zen.nl Haarlem organiseert regelmatig verschillende leuke en interessante activiteiten. Hier vind je een kort overzicht van de activiteiten die nu gepland staan.


 

Stille zondag

Zen.nl Haarlem biedt de gelegenheid om samen met anderen in stilte te zijn en je meditatie-ervaring verder te verdiepen.


 

Zen in je gezin

‘Geniet ervan, want ze zijn groot voor je het weet’, roepen ze. En ze roepen: ‘Het is een fase, het is zo voorbij.’ Daar heb je dus helemaal niks aan. Die fase voelt als een eeuw, je wenst de dagen voorbij en als ze voorbij zijn, denk je ‘… had ik er maar meer van genoten.’


 

Eendaagse dialoogtraining

Heb je ook het gevoel dat er vaak beter geluisterd zou kunnen worden? Doe dan de ééndaagse zendialoogtraining, die leert je meer rust, diepgang en creativiteit in je dagelijkse communicatie te ontwikkelen.


 

Shinrin yoku

Zaterdag 15 oktober is er weer vanuit Zen.nl Haarlem de workshop ’Shinrin-yoku’.


 

Adem, zingen en de hartsutra

Een rustige en diepe ademhaling verbetert de concentratie en verdiept het inzicht.


 

Psychologische flexibiliteit

Onze psychologische flexibiliteit bepaalt in hoge mate hoe effectief we zijn in ons persoonlijk en professionele leven en hoe gelukkig we zijn. Je aangeleerde gedragspatronen bepalen in hoge mate je flexibiliteit. Daarnaast is het vermogen om de aandacht gefocust te houden van belang, net als het gebruik van taal en het bewustzijn van onze waarden. In deze workshop gaan we al deze terreinen verkennen en oefenen.


 

Meditatienacht

We gaan met een groep mensen die hun zenbeoefening een flinke boost willen geven in de Zendo Haarlem, de stille donkere nacht in. De nacht die zich gebruikelijk leent om uit te rusten en op te laden, zullen wij gebruiken om ons op een andere laag leeg te maken en te voorzien van nieuwe energie!


 

Weekendsesshin

Janneke Koch en Pia Velema organiseren het weekend van 16 t/m 18 december een weekendsesshin op de Maanhoeve in Drenthe. Tijdens dit weekend bevinden we ons op een grote boerderij met de grootste zentuin in Nederland. De rust in het weekend staat centraal, het programma is opgebouwd uit mediteren, eten, interactieve teisho en tijd voor jezelf in deze prachtige omgeving.