zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Shinrin yoku, 15 oktober

Zaterdag 15 oktober is er weer vanuit Zen.nl Haarlem de workshop ’Shinrin-yoku’.
Shinrin yoku is Japans en betekent - vrij vertaald - bosbaden. Je dompelt je onder in het bos en met al je zintuigen neem je dat wat de natuur je geeft in je op. Anya Wiersma, zenleraar heeft de leiding en is zeer ervaren in deze vorm van zenbeoefening. Shinrin-yoku Uit eigen ervaring weet je hoe goed wandelen in de natuur je doet. De geluiden van de natuur, de geur van de lente, de bomen, het geluid van de vogels die elkaar in dit seizoen het hof maken, het ruisen van de bladeren. Wat maakt nu dat wandelen in het groen zo weldadig is? Hoe krijgen we zoveel energie van wandelen en in de natuur zijn? Zie voor een eerder artikel van Anya Wiersma hierover in Zen Actueel. Het tempo van het bos.

Vertragen, vertrouwen en verwonderen. Een bosbad nemen houdt in dat je vertraagt om optimaal in het hier en nu te kunnen zijn. Shinrin-yoku gaat over het activeren van je zintuigen om daarmee meer in contact te komen met de natuur. Daartoe dienen ook een paar eenvoudige oefeningen waarmee je de shinrin-yoku begint.

Vertragen, vertrouwen en verwonderen zijn woorden die centraal staan. Meld je aan De shinrin yoku vindt plaats in de Kennemer Duinen in Overveen. Bereikbaar met bus 81 vanaf Station Haarlem. Start is vanaf het bezoekerscentrum Nationaal park Zuid Kennemerland, Overveen. Tijdstip: zaterdag 15 oktober van 10.00-12.30 u. De kosten bedragen €30,- per persoon, achteraf te betalen via een betaalverzoek.

Zorg voor goede kleding en schoenen, iets te drinken voor onderweg en je telefoon, want wie weet wil je wel foto’s maken. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan pia@zen.nl. Iedereen is welkom, ook als je geen zencursist bent of zenervaring hebt.

De volgende shinrin yoku is op 10 december, ook hier kan je je al voor opgeven.