omdat aandacht werkt omdat aandacht werkt
 

Zen.nl Leeuwarden leraren


Eelco Smits (1959) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Groningen en is werkzaam als docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs. Zijn interesse in meditatie en spiritualiteit is vijfentwintig jaar geleden gewekt tijdens een vier maanden durend verblijf in het noorden van India. Eelco ziet zenmeditatie als een zeer geschikte spirituele praktijk voor de moderne westerse geest. Hij is opgeleid door Rients Ritskes en leidt Zen.nl Leeuwarden en Westdorp.
e-mail: eelco@zen.nl
Eelco Smits zenleraar Zen.nl Leeuwarden en Westdorp
 

Bert Cats (1965) is ruim 6 jaar geleden gestart met zenmeditatie in Leeuwarden en werd de afgelopen jaren tot zenleraar opgeleid door Eelco Smits. Bert werkt sinds 2004 in het speciaal onderwijs en deed zijn zenleraren examen in 2020. Door zelfs dagelijks te mediteren is hij elk moment met een meer open mind gaan ervaren, waardoor de wereld er echt anders uitziet. De ervaring van het door meditatie meer afstand kunnen nemen van het oude en daardoor een helder oog krijgen voor het actuele, wil hij als zenleraar graag delen met anderen.
e-mail: bert@zen.nl
Bert Cats zenleraar Zen.nl Leeuwarden
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl