Leeuwardenstrandfoto strandfoto
zenleraren online zenleraren online
agapanthus agapanthus
zenleraren online zenleraren


Werkweek zen en creativiteit

Persoonlijke creativiteit vormgeven in keramiek
Augustus 2020

De werkweek is i.v.m. corona afgelast.

Zen.nl Westdorp (Drenthe) organiseert een creatieve zenwerkweek van 10 t/m 14 augustus. Heb je interesse in creatief en zenvol bezigzijn? Meld je dan aan. Gedurende vijf dagen gaan we zelfonderzoek doen en reflecteren op onze persoonlijke expressieve ontwikkeling.
Zen keramiekweek Zen.nl Westdorp
Dit keer staat het werk van de Japanse hedendaagse kunstenaar Kichizaemon Raku centraal. Kichizaimon is een wereld vermaarde kunstenaar die zich volledig heeft toegelegd op het creƫren van theekommen. Hij staat in een eeuwenlange (familiaire) traditie van Raku meesters. De theekommen van zijn hand zijn van grote schoonheid. De zeggingskracht is vooral stilte en tijdloosheid. Ze ademen zen. Kichizaimon is een geweldige inspiratiebron voor een zenwerkweek. Het hele proces van het handmatig maken en glazuren van theekommen, tot en met het bouwen en stoken van een houtoven, vraagt om veel zen en nen. Het eindproduct, de theekom is het antwoord op de koan: 'Hoe geef ik mijn creativiteit vorm?'

Dagprogramma:

7.00  uurzazen16.00  uurwerken/wandelen/sporten
8.30  uurontbijtsamu/coaching
9.30  uurwerkbespreking18.00  uuravondeten
10.00  uuraan het werk19.00  uurpauze
12.30  uurlunch20.00  uurzazen
14.00  uuraan het werk22.00  uuryaza

De boerderij in Westdorp is een kleinschalige Zen.nl locatie. Er bevindt zich een mooie zendo in een bijgebouw, een gezamenlijke verblijfsruimte en er zijn een aantal ruime tweepersoonsslaapkamers. Verder heeft de locatie een goed uitgeruste werkplaats met meerdere ovens. Keramisch vormgever en zenleraar Eelco Smits draagt zorg voor de inhoudelijke en artistieke begeleiding.

Je hoeft geen kunstenaar te zijn of verstand van keramiek te hebben om hieraan mee te doen. Een beetje ervaring met zen en interesse in het creatieve proces en enige affiniteit met beeldende kunst zijn voldoende. Het gaat een week worden waarin alles draait om zen en nen, oftewel aandacht.

De midweek van maandag tot en met vrijdag kost € 550,- waarbij eten, verblijf op tweepersoonskamer, materialen, stookkosten zijn inbegrepen. Maximaal acht deelnemers.