Zen.nl leraren en coaches


Rients Ranzen Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
Rients Ritskes
 


De overige zenleraren staan op alfabetische volgorde.


Oscar van Agthoven (1967) startte in 2010 met zenmeditatie en de opleiding tot zenleraar bij DaiDo Maas. In 2015 rondde hij zijn opleiding tot zenleraar af. Oscar volgde de opleiding tot registeraccountant en is momenteel lid van de directie bij een accountants- en adviesorganisatie. Voor Oscar staat zen voor de ontwikkeling van vitale en gelukkige mensen en hij heeft elke dag plezier aan het praktische van zen.
e-mail: oscar@zen.nl
Oscar van Agthoven
 

Ton DaiKen Akveld (1956) wordt al vier decennia geïnspireerd door het zenboeddhisme en sinds 2015 is hij in opleiding tot zenleraar bij Rients Ritskes. Hij heeft met name gewerkt in de IT-wereld maar wil vanaf nu vorm geven aan de diepere zin van het leven en dat met aandacht, rust en diepgang delen met anderen.
e-mail: ton@zen.nl
Ton Daiken Akveld
 

Do Arts (1950) is bestuurder in een moedercentrum en was leerkracht en bestuurder in het basisonderwijs. Zenmeditatie brengt rust, balans en geluk. Als zenleraar wil zij mensen begeleiden bij deze doelgerichte en effectieve training.
Do leidt Zen.nl Roermond.
e-mail: do@zen.nl
Do Arts
 

Janneke Arts(1978) beoefent sinds 2011 zen en is door DaiDo Maas opgeleid als zenleraar en deed examen in 2017. Ze is in 2016 gepromoveerd aan de Universiteit van Utrecht bij Diergeneeskunde en naast lesgeven werkt ze in de Life Sciences. Zen helpt haar om weer rust, inzicht en inspiratie te vinden in het drukke dagelijkse leven met een gezin en drie kinderen. De nuchtere en praktische insteek van zen spreekt haar als wetenschapper erg aan.
e-mail: jannekea@zen.nl
Janneke Arts
 

Heleen Ballemans (1984) is in 2006 begonnen met zen en meditatie. Ze is werkzaam als vaktherapeut drama binnen de ambulante forensische psychiatrie. Binnen haar werk staat de mens met zijn mogelijkheden centraal. De praktische en ervaringsgerichte manier van werken is, zowel binnen haar werk als bij het geven van zencursussen, het uitgangspunt. Ze is opgeleid door Daido Maas en leidt samen met Jasper Zen.nl Zevenaar en met Jasper en Nicola Zen.nl Arnhem.
e-mail: heleen@zen.nl
Heleen Ballemans
 

Nazir van Basten Batenburg (1952)
In zijn studententijd aan de kunstacademie (1970-1975) begon Nazir al met mediteren. Hierna volgde hij jarenlang meditatiecursussen in Engeland. Sinds 1979 woont en werkt hij in Maastricht, waarvan de laatste 25 jaar als professioneel kunst- en antiekhandelaar. Vanaf 2013 is hij cursist bij Zen.nl Maastricht en volgt de opleiding tot zenleraar; zijn opleider is Bart Hurkxkens.
e-mail: nazir@zen.nl
Nazir van Basten Batenburg
 

Joke Batink (1962) is in opleiding bij Floor Rikken (Zen.nl Utrecht) en startte met zen in 2013. Al snel werd ze gegrepen door de effecten ervan. Joke werkte geruime tijd in de zorg en als communicatieadviseur. De laatste jaren ervoer ze hoe zenbeoefening in sterke mate bijdroeg aan haar werkplezier en effectiviteit. Vanaf mei 2017 is Joke fulltime werkzaam als leraar en bedrijfsleider van Zen.nl Nijmegen.
e-mail: joke@zen.nl
Joke Batink
 

Miranda Beenackers (1971) is fulltime zen- en yogaleraar. In 2000 maakte zij kennis met yoga en in 2013 heeft zij de opleiding tot yogaleraar afgerond bij Robert Boustany, waarbij ze nog steeds in de leer is. Vanaf 2012 beoefent zij zenmeditatie en volgt zij de opleiding tot zenleraar o.l.v. Etiënne Jacobs. "Ik ervaar zenmeditatie als een waardevolle aanvulling op mijn yogabeoefening. Het mooie van zen en yoga is dat je oneindig kunt blijven leren." Vanaf februari 2015 is zij locatiemanager van Zen.nl Dussen.
e-mail: miranda@zen.nl
Miranda Beenackers
 

Remko de Beer (1974) is vanaf het begin van zijn zenbeoefening geïnspireerd door de nadruk op de directe ervaring en de praktische toepasbaarheid van zen in het moderne dagelijkse leven. Remko leidt Zen.nl Tilburg en runt de Zen.nl winkel. Daarnaast is hij werkzaam binnen het hoger onderwijs op het gebied van informatiemanagement en ICT.
e-mail: remko@zen.nl
Remko de Beer
 

Peter van Beukelen (1948) heeft 25 jaar meditatie-ervaring en deed als een van de eersten in Nederland het zenlerarenexamen in 2002. Hij werd in 2010 tot Osho gewijd. Hij is opleider binnen Zen.nl, lid van de onderwijscommissie en voorzitter van de examencommissie van Zen.nl. Peter is emeritus hoogleraar Kwaliteitsbevordering Diergeneeskundig Onderwijs.
e-mail: peter@zen.nl
Peter van Beukelen
 

Coby Bolle (1955) heeft sinds 2014 haar thuisbasis bij Zen.nl gevonden en volgt er de opleiding tot zenleraar. Ze werkt al ruim 20 jaar als gz-psycholoog en CGT-therapeut in de psychiatrie. In haar werk maakt ze gebruik van zengerelateerde technieken als Mindfulness en ACT. Het zoeken naar en werken aan de verbinding tussen spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling is een rode draad in haar leven.
e-mail: coby@zen.nl
Coby Bolle
 

Ruud van Bragt (1977) mediteert sinds 1996. In 2012 is hij begonnen als cursist bij Zen.nl en begin 2014 gestart met zijn zioptraject. Ruud probeert zoveel mogelijk de zenfilosofie in de praktijk te brengen in zijn werk als fotograaf. Vanuit zijn zenbeoefening probeert hij zijn opdrachtgevers zo goed mogelijk aan te voelen en in beeld te brengen. Hij geeft zenles bij Zen.nl Breda en Dussen.
e-mail: ruud@zen.nl
Ruud van Bragt
 

Christof Cornelisse (1976) mediteert sinds 2009 bij Zen.nl 's-Hertogenbosch en deed de zenlerarenopleiding onder leiding van Tom van der Heijden. In juli 2017 verkreeg hij zijn zenleraar certicaat en sinds mei 2015 staan de wekelijkse inloopmeditatie-avond op vrijdag in Den Bosch en de stille zondagen aldaar onder zijn begeleiding.
Mensen op deze wijze faciliteren in het vinden van stilte, rust en ruimte is wat hij graag doet en voor hem is dat de kern van zen.
e-mail: christof@zen.nl
Christof Cornelisse
 

Marleen Cremers (1965) mediteert sinds 2012 bij Zen.nl en volgde bij Marees Hurkxkens in Maastricht de opleiding tot zenleraar. Ze heeft een achtergrond in ontwikkelingsgeografie en economie en is werkzaam in onderzoek, beleid en management op sociaal economisch gebied. Marleen heeft ervaren dat zenmeditatie ruimte creëert, waardoor inzicht, ontspanning, een grotere effectiviteit en meer geluk ontstaan. Ze oefent dit in de dagelijkse praktijk van leven en werk, en deelt dit in haar zenlessen graag met anderen.
e-mail: marleenc@zen.nl
Marleen Cremers
 

Raoul Destrée is psycholoog en onderwijskundige en is zenleraar, coach en opleider van Zen.nl Den Haag. Hij begeleidt groepstrainingen voor particulieren en organisaties en organiseert meerdaagse retraites in de abdij van Affligem en abdij de Slangenburg. Hij is binnen Zen.nl ervaren in het opleiden van toekomstige zenleraren. In 1978 maakt hij voor het eerst kennis met zen op de Leidse Universiteit in een keuzevak 'Zen en psychotherapie'. In 1992 verblijft hij een paar maanden in zencentra in Japan.
e-mail: raoul@zen.nl
Raoul Destrée
 

Hanneke Dijkman (1962) is behalve zenleraar ook zelfstandig loopbaancoach en werkgelukcoach. Ze heeft voorheen gewerkt in diverse functies in (non)profit, in Nederland en Afrika, als econoom en projectleider. Ze mediteert sinds 2002. Ze werd opgeleid tot zenleraar door Rients Ritskes. Sinds 2010 geeft ze zenles bij Zen.nl Rotterdam, Dordrecht en Breda. In 2017 startte zij Zen.nl Rotterdam Zuid.
e-mail: hanneke@zen.nl
Hanneke Dijkman
 

Marianne van Dongen (1956) is naast zenleraar ook boekbinder. In januari 2014 is zij gestart met de introductiecursus van Zen.nl Breda en dat voelde meteen als thuiskomen. Dit gevoel wil ze graag delen, dus begon ze in 2015 met de opleiding tot zenleraar. Marianne heeft veel leservaring opgedaan in het beeldend onderwijs. Ze haalt veel voldoening uit het werken met aandacht en liefde en weet hiermee vele zencursisten te inspireren.
e-mail: marianne@zen.nl
Marianne van Dongen
 

Olaf Dreierink (1965) is ruim twintig jaar werkzaam als consultant waarbij hij ondernemingen en individuen helpt met het maken van bewuste keuzes. In 2010 is hij begonnen met mediteren en sinds 2011 volgt hij de opleiding tot zenleraar bij Zen.nl onder Daido Maas. In de praktijk betekent zenbeoefening voor hem o.a. de wensen en vragen van opdrachtgevers verhelderen en inzicht ontwikkelen in achterliggende motivaties. Zo helpt hij graag bij de totstandkoming van meer wezenlijke oplossingen. In Zen.nl Hilversum en Zen.nl Utrecht verzorgt hij introductiecursussen.
e-mail: olaf@zen.nl
olaf Dreierink
 

Steven Edelenbos (1987) is gedurende zijn sportcarrière geïnspireerd geraakt door de zenboeddhist Phil Jackson, de coach van Michael Jordan. Steven mediteert sinds 2008 bij Zen.nl, volgt de opleiding tot zenleraar en combineert dit met zijn werk als coach in de topsport. Sinds 2014 geeft hij les bij Zen.nl Groningen.
e-mail: steven@zen.nl
Steven Edelenbosch
 

Dymphie Eeftens (1958) is full-time zenleraar en -coach voor Zen.nl Breda, Eindhoven en Waalwijk. Tot 2015 combineerde ze haar leraarschap met haar werkzaamheden in het bank- en verzekeringswezen. Zowel in haar rol als zenleraar als in haar privéleven brengt ze de zenfilosofie dagelijks met veel vreugde in de praktijk. Dymphie is onlangs ook gestart met de opleiding tot opleider binnen Zen.nl, zodat zij in de toekomst ook aspirant zenleraren kan opleiden en coachen. Ze wordt opgeleid door Etiënne Jacobs.
e-mail: dymphie@zen.nl
Dymphie Eeftens
 

Ellen Eggerdink (1959) maakte in 1996 kennis met zenmeditatie en mediteert inmiddels vele jaren bij Zen.nl. Ze is opgeleid door Rients Ritskes en heeft vijf jaar haar eigen Zen.nl-locatie in Wijchen geleid. Daarnaast heeft Ellen een jarenlange ervaring in het onderwijs en reïntegratie/loopbaan coaching. Haar missie is: door zenmeditatie in aandacht en stilte zorgen voor lichaam en geest. Hierdoor word je bewust van wie je bent en ontdek je dat alles wat je nodig hebt al in jezelf aanwezig is. Ellen heeft ook de opleidingen gevolgd voor NLP- Health Master Practitioner en Mindfulnesstrainer. Dit alles zet zij in bij individuele coaching en groepstrainingen.
e-mail: ellen@zen.nl
Ellen Eggerdink
 

Thea Ensing (1975) is in 2013 begonnen met zenmeditatie en werkzaam als adviseur bedrijfsvoering binnen de Rijksoverheid. In 2014 is zij gestart met de zenlerarenopleiding en wordt opgeleid door Jasper Zandvliet (Zen.nl Zevenaar en Arnhem). Wat haar aanspreekt in de zenbeoefening, is het blijvend aan de slag te zijn met je eigen ontwikkeling en de wereld te verbeteren door steeds weer bij jezelf te beginnen. Thea geeft les in Zen.nl Utrecht.
e-mail: thea@zen.nl
Thea Ensing
 

Dieter Fett (1968) is in 2009 begonnen met zen en meditatie. Met meer dan 15 jaar ervaring in het (internationale) bedrijfsleven, met managementfuncties in Nederland, Duitsland en Frankrijk, weet hij hoe makkelijk je in een sneltrein terecht kunt komen die maar voortraast. Hierdoor kom je vaak niet toe aan het ontdekken van je eigen innerlijke wereld en echte drijfveren. Zijn doel is om mensen bij zichzelf stil te laten staan. Hij wordt opgeleid door Daido Maas en leidt samen met Tara Zen.nl Apeldoorn en Zen.nl Zutphen.
e-mail: dieter@zen.nl
Dieter Fett
 

Kyogen Fleer (1967) mediteert sinds 2008 en startte bij Daido Maas de opleiding tot zenleraar. Hij is opgeleid als politicoloog en maakte na enkele jaren onderzoekswerk de overstap naar de zorg. Hij is o.a. adviseur wonen en medische problematiek. Door de zenbeoefening ervaart hij veel meer geluk en inzicht in privé en werk. Graag laat hij anderen ook kennismaken met wat zenmeditatie kan betekenen. Vanaf september 2014 leidt hij de nieuwe locatie van Zen.nl in Enschede.
e-mail: kyogen@zen.nl
Kyogen Fleer
 

Robert van Gemert (1967) is zenleraar- en coach en sinds acht jaar ondernemer. Hij heeft een brede spirituele achtergrond en veel ervaring met yoga, tai chi, shiatsu, reiki, aikido en is NLP master. Zo’n 10 jaar geleden is hij gestart met zenmeditatie en vanaf januari 2018 start hij met Zen.nl Bergen op Zoom. Zijn ervaring in diverse leidinggevende functies in het zakenleven hebben bijgedragen aan zijn voorkeur voor de praktische benadering van zen, toepasbaar en met resultaat.
e-mail: robert@zen.nl
Robert van Gemert
 

Hanneke Goossens (1953) mediteert sinds 2011 bij Zen.nl en startte de opleiding tot zenleraar in 2013 bij Marees Hurkxkens en is werkzaam als spoedeisende hulp verpleegkundige in de acute zorg in een academisch ziekenhuis. Vanaf 1 mei 2015 stopt ze haar werk in het ziekenhuis om alle aandacht te kunnen richten op het geven van zenles in Zen.nl Maastricht. De heldere, praktische benadering van zen geeft haar meer ruimte, inzicht, diepgang, rust en flexibiliteit, hetgeen ze graag deelt met anderen.
e-mail: hannekegoossens@zen.nl
Hanneke Goossens
 

Sietze Graafsma (1949) is internist en bioloog. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Rients Ritskes. Naast ruim 50 wetenschappelijke publicaties op diverse medische gebieden heeft hij enkele artikelen geschreven op het gebied van ziekte en de geest. In samenwerking met de afdeling medische psychologie van de Universiteit van Tilburg doet hij onderzoek naar effecten van meditatie bij diverse aandoeningen.
e-mail: sietze@zen.nl
Sietze Graafsma
 

Arno Groote (1977) is vanaf zijn 20e actief met meditatie en spiritualiteit. Hij heeft zich verdiept in verschillende levensbeschouwelijke tradities en mediteert sinds 2015 bij Zen.nl Groningen. Hij is werkzaam als agoog binnen de psychiatrie en verslavingszorg en heeft daarnaast theologie gestudeerd. De eenvoud en praktische discipline van zen spreken hem bijzonder aan.
e-mail: arno@zen.nl
Arno Groote
 

Maaike den Heijer (1981) kwam in aanraking met meditatie door het doen van een mindfulness-cursus in 2012. In september 2014 is ze begonnen met zen in Zen.nl Utrecht en al snel daarna met de opleiding tot zenleraar.
Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze is werkzaam bij de overheid, waar ze diverse functies uitoefende. Daarvoor was ze werkzaam als banketbakker. Door het doen aan zen heeft Maaike meer rust en vertrouwen en dat wil ze graag doorgeven.
e-mail: maaike@zen.nl
Maaike den Heijer
 

Tom van der Heijden (1976) beoefent zen sinds 2001. Na elf jaar diverse leidinggevende functies te hebben gehad is hij sinds 2008 fulltime zenleraar. In het kader van zijn zenlerarenopleiding heeft hij eind 2007 drie maanden in Japan zen beoefend. Tom coacht met succes managers, CEO's, (top)sporters, ZZP'ers, kunstenaars etc. Behalve zenleraar bij Zen.nl Nijmegen en zencoach is Tom tevens opleider van zenleraren en geeft hij leiding aan Zen.nl 's-Hertogenbosch.
e-mail: tom@zen.nl
Tom van der Heijden
 

Arjen Hilhorst (1975) heeft na zijn studie in verschillende werelddelen werkervaring opgedaan en woonde van 2000-2002 in Thailand waar hij werd geraakt door het Boeddhisme. Sinds jonge leeftijd is geluk voor hem een belangrijk thema. Hij verdiepte zich in filosofie, psychologie, spiritualiteit en mythologie. In 2013 is Arjen bij Zen.nl gestart met cursussen en de opleiding tot leraar. Hierin komt veel van de opgedane ervaring en inspiratie op een hele praktische wijze samen.
Arjen Hilhorst
 

Jeroen Hordijk (1970) heeft kennis gemaakt met zenmeditatie bij Suiren-Ji in Leiden en raakte meteen geïnspireerd door de kracht van meditatie. De meditatie vraagt een serieuze investering maar hij merkt dat deze zich dubbel en dwars uitbetaalt. De oefening geeft focus en richting en levert direct energie, positiviteit en inzicht op. Dezelfde energie geeft het lesgeven hem. Uitdragen waar het hart vol van is. Het zenleraarschap combineert hij met het ontwikkelen van nieuwe innovatieve technologie in de financiële dienstensector.
e-mail: jeroenhordijk@zen.nl
Jeroen Hordijk
 

Eelco Horvers (1978) is zijn opleiding tot zenleraar begonnen met Walter Jacobs als opleider. Eelco is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij combineert zen met zijn werk als enthousiast projectleider en beleidsadviseur bij een gemeente. De toegankelijkheid van zen inspireert hem om zijn lessen en ontdekkingen te integreren in zijn werk en privéleven. Dat is waar zen voor hem om draait; de toepasbaarheid in het alledaagse.
e-mail: eelcohorvers@zen.nl
Eelco Horvers
 

Marees Hurkxkens (1950) beoefent al vele jaren zenmeditatie en behaalde in 2011 haar zenlerarenbevoegdheid bij Rients Ritskes. Na het conservatorium heeft zij zich gespecialiseerd in muziek- en ademtherapie, waarna een opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut afgerond werd. Ze werkt als coach en zelfstandig therapeut in Maastricht. De integratie van spiritualiteit in het dagelijks leven is voor haar een centraal thema. Marees leidt Zen.nl Maastricht.
e-mail: marees@zen.nl
Marees Hurkxkens
 

Bart Hurkxkens (1954) studeerde Nederlands in Nijmegen en werkte in verscheidene onderwijssectoren. Zijn opleiding tot beeldhouwer sloot hij in 1991 summa cum laude af. Naast het realiseren van kunstproducties was hij tien jaar rector in het voortgezet onderwijs. Sedert 2001 is hij werkzaam als directeur en bestuurder van diverse onderwijs- en zorginstellingen. Inmiddels is Bart al weer geruime tijd zenleraar en geeft leiding aan en les in Zen.nl Parkstad Limburg en Zen.nl Sittard-Geleen.
e-mail: bart@zen.nl
Bart Hurkxkens
 

Etiënne Jacobs (1972) is zenleraar, -coach en -opleider en leidt Zen.nl Breda. Ook is hij trainer/coach in het ontwikkelen van werk- en levensvreugde binnen diverse organisaties en scholen en docent aan de HAS Hogeschool. Hij studeerde Econometrie in Tilburg en was werkzaam als adviseur en manager bij o.a. KPMG en Rabobank. Sinds zijn deelname aan diverse yoga- en meditatieretraites in India en Nepal in 2006 mediteert hij dagelijks en hij is in 2009 gestart met de opleiding tot zenleraar binnen Zen.nl.
e-mail: etienne@zen.nl
Etiënne Jacobs
 

Walter Jacobs (1969) combineert zenleraarschap met zijn werk als zelfstandig communicatie adviseur. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen. Walter heeft Economische en Sociale Geschiedenis gestudeerd in Nijmegen en verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van communicatie. Na jaren gewerkt te hebben in de zakelijke dienstverlening werkt hij nu als zelfstandige voor diverse opdrachtgevers. In 2009 is hij gestart met zijn zioptraject bij Zen.nl en sindsdien heeft hij meerdere sesshins gedaan. Walter leidt Zen.nl Vught.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs
 

Evert Jan Kema (1965) heeft ruime ervaring in de ICT opgedaan en beoefent ruim 10 jaar zenmeditatie. De basis van zijn zenopleiding werd gelegd door DaiDo Maas. Hij is in 2011 door Rients Ritskes opgeleid tot zenleraar. In 2009 richtte hij samen met Yvonne Visser Zen.nl Amersfoort op, waar hij sindsdien lesgeeft.
e-mail: evertjan@zen.nl
Evert Jan Kema
 

Liesbeth Kerpel (1966) werkt als docent Dramaturgie aan de Academie voor Theater in Tilburg. Stilte en zenmeditatie spelen een belangrijke rol in haar leven, net als het delen en integreren ervan in de dagelijkse praktijk. Zij begon met mediteren bij Jef Boeckmans en studeert nu bij Lilian Daishin van der Vaart. In de zomer van 2014 behaalde zij in Denemarken haar diploma tot zenleraar. Zij geeft les bij Zen.nl Tilburg.
e-mail: liesbeth@zen.nl
Liesbeth Kerpel
 

Bernadette Kester (1959) mediteert vanaf haar eenentwintigste. Zij leerde mediteren van Nico Tydeman en besloot een aantal jaren geleden zich verder in zen te verdiepen. Ze koos daarom zenleraar te worden bij Zen.nl. De heldere en voor velen toegankelijke benadering van Zen.nl spreekt haar aan, evenals de manier van reflecteren op boeddhistisch-filosofische concepten en hoe deze te vertalen naar de praktijk van het dagelijks leven. Bernadette is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als fulltime docent-onderzoeker op het gebied van media en journalistiek.
e-mail: bernadette@zen.nl
Bernadette Kester
 

Anjo Keunen (1964) mediteert sinds 2015 bij Zen.nl ’s-Hertogenbosch en volgt de zenlerarenopleiding onder leiding van Tom van der Heijden. Ze werkt als GZ-psycholoog in de verslavingszorg en heeft ervaring met de interdisciplinaire behandeling van mensen met chronische pijnklachten. De positieve psychologie (MBGT, ACT) en zen ervaart ze een hele goede en verdiepende combinatie. Het dagelijks mediteren en met regelmaat op sesshin/retraite gaan geven haar een stevige basis om de verbinding met de ander aan te gaan, zowel in haar werk als privé. Haar enthousiasme voor persoonlijke groei wil ze graag delen.
e-mail: anjo@zen.nl
Anjo Keunen
 

Tara Kirchner (1964) is in 2012 begonnen met zenmeditatie en is opgeleid tot zenleraar door Floor Rikken. Ze is fulltime zencoach, zenleraar en mindfulnesstrainer. Bij deze vormen van begeleiding staat persoonlijke en relationele ontwikkeling centraal. Haar doel is zoveel mogelijk mensen aan te moedigen zich thuis te voelen in - en bewust te laten zijn van - lijf en leven. Daarbij heeft ze veel aandacht voor signalen van het lichaam. Tara geeft samen met Dieter leiding aan Zen.nl Apeldoorn en Zen.nl Zutphen.
e-mail: tara@zen.nl
Tara Kirchner
 

Nicola Kneepkens (1977) studeerde Commerciële economie en Communicatiewetenschap. Na diverse functies in de onderzoekswereld en bibliotheekbranche als marketeer, is hij in 2012 gestart met Zen.nl Ede en leidt hij nu ook Zen.nl Elst. De praktische en humoristische kant van zen spreekt hem aan. Sinds 2006 beoefent hij zenmeditatie en hij is opgeleid tot zenleraar door Daido Maas.
e-mail: nicola@zen.nl
Nicola Kneepkens
 

Nienke Kruithof is socioloog en werkzaam als studieadviseur en is zencoach bij Zen.nl. Vanuit een zoektocht naar meer balans en rust is zij gestart met het beoefenen van zen. Onder begeleiding van Raoul Destrée is zij hier in 2013 mee gestart, waarna ze in 2016 de opleiding tot zencoach heeft afgerond. Vanaf maart 2017 start ze met een zencursus met als thema 'leren studeren' aan de VU in Amsterdam.
Nienke Kruithof
 

Hans Lassche (1952) is als senior trainer, coach en organisatieadviseur ruim 25 jaar actief in binnen- en buitenland. Voor IBM werkt hij met grotere bedrijven aan de ontwikkeling en opleiding van medewerkers van hoog tot laag in de organisatie. In 2004 is hij in contact gekomen met Rients Ritskes via een IBM zencursus en sindsdien mediteert hij dagelijks. Bewustzijnsontwikkeling en zenfilosofie zijn geïntegreerd in zijn trainings- en coachingaanpak. Hans is vanaf 2010 ook werkzaam voor Zen.nl Eindhoven.
e-mail: hans@zen.nl
Hans Lassche
 

Daphne Lindelauf (1957) is in 2011 zen gaan beoefenen en wordt opgeleid tot zenleraar door Tom van der Heijden. Ze heeft enkele jaren werkervaring als maatschappelijk werker en heeft massacommunicatie gestudeerd in Nijmegen. Ze heeft een brede en lange ervaring in het coachen en trainen van mensen binnen re-integratie- en outplacementtrajecten. Ze heeft ervaren dat zen een bijdrage kan leveren aan het omgaan met stressklachten, het creëren van innerlijke rust en het ontstaan van inzichten die mensen weer verder helpen. Ze wil anderen ook graag inspireren en faciliteren om het leven te omarmen zoals het is.
e-mail: daphne@zen.nl
Daphne Lindelauf
 

Daido Maas (1970) begon met zenmeditatie in 1992 o.l.v. Rients Ritskes en trainde een jaar in het Buttsu-Ji Zenklooster nabij Hiroshima. Hij geeft inmiddels meer dan tien jaar zenles. Naast zencoach voor o.a. kunstenaars en managers is hij opleider van nieuwe zenleraren. Als tekenaar maakt hij zenvolle prenten die o.a. te zien zijn als boekillustratie in 'Leer denken wat je wilt denken'. Daido leidt Zen.nl Hilversum.
e-mail: daido@zen.nl
Daido Maas
 

Harry Mengers (1956) is ruim twintig jaar leidinggevende en adviseur voor overheids- en not-for-profit organisaties. Daarbij benadrukt hij dat door meer rust en afstand te nemen, mensen en organisaties duurzamere keuzes maken. Hij is in 2002 met zenbeoefening begonnen en ervaart hierdoor meer inzicht en geluk. Harry heeft de opleiding tot zenleraar bij Hans van der Vleuten in Lochem gedaan waar hij ook cursussen verzorgde. Sinds augustus 2016 leidt hij de nieuwe Zen.nl locatie in Nijverdal, waar hij woont.
e-mail: harry@zen.nl
Harry Mengers
 

Ramon Michielse (1966) was al jong geïnteresseerd in zen en startte op 24-jarige leeftijd een intensieve aikido training, vanwege de diepgang ervan en de grote overeenkomsten met zen. Na ruim 15 jaar training beheerste hij deze krijgskunst in hoge mate, gaf er les in en realiseerde zich meer en meer dat de dynamiek van aikido zijn meditatie was. Steeds verder kwam het accent te liggen op de verdieping door middel van zen en sinds 2011 volgt hij de opleiding tot zenleraar binnen Zen.nl en leidt nu Zen.nl Rotterdam.
e-mail: ramon@zen.nl
Ramon Michielse
 

Christa Mills (1976) startte met mediteren in 2014 o.l.v. Daido Maas. Ze is werkzaam als opleidingsadviseur, en moeder van twee zoons. Haar inzet is het zichtbaar maken van groeipotentie, zowel in haar werk als in haar zenlessen. Zen betekent voor haar: 'mijn grenzen verleggen en oude patronen durven loslaten zodat ik een toenemende ruimte voel om te groeien. Mediteren vergroot tevens mijn vermogen om flexibel in het leven te staan en succesvol om te gaan met veranderende situaties.
e-mail: christa@zen.nl
Chista Mills
 

Arjan Mulder (1969) is in 2012 gestart met mediteren bij Zen.nl. Het mooie van zen vindt hij de praktische toepasbaarheid, iedere dag weer. Toen hij startte zag hij meditatie als conditietraining voor de geest, intussen is het voor hem een way of life geworden. Dat werkt door in zijn werk als zelfstandig organisatie- en beleidsadviseur en in zijn privéleven. Als zenleraar wil hij zijn cursisten vooral ruimte bieden om verder te leren omtrent zichzelf in relatie met de omgeving.
e-mail: arjan@zen.nl
Arjan Mulder
 

Renée Mulder (1959) mediteert sinds 2009 bij Yvonne Visser en volgt sinds 2011 de opleiding tot zenleraar. Eerder werkte ze in de jeugdhulpverlening en gaf 10 jaar lang cursussen in zelfverdediging voor vrouwen en meisjes. Sinds 1997 werkt Renée in het basisonderwijs, waarin ze naast het lesgeven als groepsleerkracht begeleiding biedt aan kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. In Amersfoort geeft ze de speciale Zen.nl-kindercursussen. De kracht van zen zit volgens haar in de eenvoud van het doen, en kinderen begrijpen deze houding vaak erg goed.
e-mail: renee@zen.nl
Renée Mulder
 

Arthur Nieuwendijk (1964) studeerde filosofie, sanskrit en logica in Amsterdam. In 1997 is hij gepromoveerd op de vraag naar de geldigheid van logische principes. Door de praktische beoefening van zen heeft hij geleerd hoe je de kennis en ervaringen die je in je leven opdoet kunt omzetten in een doorleefd, persoonlijk inzicht. Door zen is hij, volgens zijn vrouw en drie kinderen, ook veel vrolijker geworden. Hij heeft een grote drive om ook anderen te introduceren en te begeleiden op het pad van zen op weg naar een leven met meer rust, balans en geluk. Hij leidt Zen.nl Amsterdam en Zen.nl Haarlem.
e-mail: arthur@zen.nl
Arthur Nieuwendijk
 

Sophie Nooteboom (1972) is opgeleid tot zenleraar door Floor Rikken. De basis van haar coachende vaardigheden heeft Sophie opgedaan in haar werk als operationeel manager bij verschillende financiële dienstverleners. Door middel van de ziop-opleiding en zenbeoefening verbreedde ze haar technieken en leerde meer gebruik te maken van haar intuïtie. In de praktijk integreert ze op deze wijze graag de zentheorie in de maatschappelijke toepassing ervan. Naast haar werk als en zenleraar/zencoach voor Zen.nl is ze Technische Consultant.
e-mail: sophie@zen.nl
Sophie Nooteboom
 

Janneke Passenier (1956) is ruim 15 jaar geleden met zenmeditatie begonnen en in oktober 2013 gestart met de opleiding tot zenleraar onder leiding van Floor Rikken. De nuchterheid van zen 'gewoon gaan zitten met jezelf' en de nadruk binnen de zenfilosofie op je eigen verantwoordelijkheid spreken haar erg aan.
Twee keer per dag mediteren is een investering die voor haar en haar omgeving in alle opzichten zeer lonend is. Janneke geeft les Zen.nl Utrecht.
e-mail: janneke@zen.nl
Janneke Passenier
 

Gerard Plaisier (1964) startte met zenmeditatie in 2015 en volgt de zenlerarenopleiding. Als interim manager met specialiteit finance en implementatie van IT-oplossingen is hij een hands-on manager en werkt hij met grote bedrijven in o.a. de voedingsindustrie, retail en transportsector. Zijn affiniteit met zen is anderen te faciliteren om meer bewustzijn en kwaliteit te ontwikkelen in werk en privéleven. Hij geeft zenles in Hilversum en neemt deel aan de werkgroep: Zen Incompany.
e-mail: gerard@zen.nl
Gerard Plaisier
 

Dirk Polder is zenleraar, -coach en opleider en oprichter van Zen.nl Delft. Hij studeerde tuin- en landschapsinrichting en werkte vele jaren in managementfuncties in het natuur- en landschapsbeleid. Hij mediteert vanaf 2000 en deed zijn opleiding tot zenleraar bij Raoul Destrée. Zijn motto is: 'Hoe mensen zich tot de natuur en de wereld verhouden heeft alles te maken met hoe zij zich tot zichzelf verhouden; zen is een geweldige trainingsmiddel om dit helder te maken'.
e-mail: dirk@zen.nl
Dirk Polder
 

Claudia Post (1963) werkt als IT-communicatie manager bij een internationaal IT-bedrijf. Daar ervaart zij dagelijks hoe zen helpt om weer rust, inzicht en inspiratie te vinden in het drukke dagelijkse leven. De aantrekkingskracht van zenbeoefening is voor haar de praktische toepasbaarheid. Deze maakt zen toegankelijk voor iedereen. Claudia geeft les bij Zen.nl in Amsterdam.
e-mail: claudia@zen.nl
Claudia Post
 

Ingeborg Gisho Ragas-Molenkamp (1974) kwam in 2010 in aanraking met zen en startte daarna al snel met de opleiding tot zenleraar. Ze werd opgeleid door Daido en volgde lessen bij Merel. Ingeborg studeerde biologische psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en werkte geruime tijd als business consultant voor een softwarebedrijf uit Nijmegen. Ze is webmaster voor Zen.nl Nederland en Mindvol.nl en geeft les voor Zen.nl Ede en Nijmegen.
e-mail: ingeborg@zen.nl
Ingeborg Ragas Molenkamp
 

Floor Rikken (1966) beoefent sinds 2006 intensief zen en is door Rients Ritskes opgeleid als zenleraar. Als deel van haar opleiding heeft ze tien maanden in het Amerikaanse Zen Mountain Monastery getraind. In 2011 is ze met Zen.nl Utrecht begonnen. Vanaf januari 2012 is ze fulltime zenleraar. Sinds twee jaar is ze ook intensief bezig met het opleiden van mensen tot zenleraar en zencoach. Ze is in 1998 gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen en ze heeft gewerkt als manager/beleidsadviseur op het gebied van zorgverzekeringen.
e-mail: floor@zen.nl
Floor Rikken
 

Nanna Rodrigues de Miranda (1967) mediteert sinds 2011 bij Zen.nl onder begeleiding van Tom van der Heijden. Het dagelijkse mediteren is een belangrijke leidraad in haar leven geworden en zij draagt dit ook met veel enthousiasme uit. De toepassing van zen in de praktijk als moeder van vier opgroeiende kinderen en in haar werk als parttime docente Engels geven haar veel inspiratie. Allemaal vraagt het om afstemming van jezelf op de ander en daarmee vormt het dagelijks leven een bron van reflectie en een bron van inzicht.
e-mail: nanna@zen.nl
Nanna Rodriguez de Miranda
 

Henriët van Rossum (1965) is politicoloog en werkzaam als senior beleidsadviseur sportbeleid. Daarnaast staat zij als contrabassist en elektrische basgitarist regelmatig op podia in diverse jazz- en pop/rockbands. Zij beoefent vanaf 1997 zenmeditatie onder begeleiding van Raoul Destrée. Sinds april 2011 volgt zij de opleiding tot zenleraar. Zij bestudeert de invloed van zen op creativiteit en de werking van aandachtig bewegen op lichaam en geest.
e-mail: henriet@zen.nl
Heriët van Rossum
 

Jan de Ruiter (1954) is tot 2012 als gedragsgeneticus en ecoloog werkzaam geweest bij de Universiteit van Durham (UK) en is teruggekeerd naar Nederland om zich volledig op zen en daarmee samenhangend onderzoek te richten. In 1971 maakte hij in Canada kennis met zen en hij begon in 1978 met zenboogschieten (Kyudo). In 1992 ging hij mediteren bij Rients Ritskes. In 2004 verbleef hij vijf maanden in Japan voor onderzoek en beoefende zazen in Tenryu-ji en Shokoku-ji in Kyoto. Jan werd in 2010 tot Osho gewijd en is opleider binnen Zen.nl.
e-mail: jan@zen.nl
Jan de Ruiter
 

Sjaak Ruivenkamp heeft vanaf 1992 een eigen bedrijf voor training, advies en coaching voor bedrijven en instellingen. Hij traint en coacht daarin veel op thema's als leiderschap, professionaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Zen is voor hem al vele jaren het ankerpunt vanwaar alle activiteiten vorm en inhoud krijgen. Het is zijn eigen scholing naar meer bewustzijn; vanaf 2010 is hij in opleiding bij Rients Ritskes. Zijn streven is om voor specifieke doelgroepen zen aan te bieden als een methode om innerlijke rust en stilte te bewerkstelligen. Hij geeft leiding aan Zen.nl Voorne.
e-mail: sjaak@zen.nl
Sjaak Ruivenkamp
 

Theo Sigmond (1968) heeft meer dan 30 jaar ervaring als kok in sterrenrestaurants in binnen- en buitenland en beoefent inmiddels enkele jaren zen. Hij heeft geleerd wat het is om fysiek en mentaal iedere dag weer op topniveau te presteren. Voor hem is "geluk" het verbindende element tussen koken en zenles geven. Theo wordt opgeleid door Jasper Zandvliet en geeft les bij Zen.nl Arnhem en Zen.nl Zevenaar. Daarnaast is hij chef-kok en mede-eigenaar van restaurant de Steenen Tafel in Arnhem (van harte aanbevolen / reserveren gewenst).
e-mail: theo@zen.nl
Theo Sigmond
 

Sandra Sijbrandij (1962) mediteert sinds 2010 en is opgeleid door Yvonne Visser. Sandra is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit en heeft daarna tien jaar ontwikkelingswerk gedaan in Afrika en Latijns-Amerika. Sinds haar terugkeer in Nederland werkt zij als projectleider van duurzaamheidsprojecten. Voor Sandra is mediteren een soort ontdekkingsreis: "Het is spannend, leuk en soms ook zwaar. Door te mediteren leer je beter aanvoelen wat bij jezelf en je omgeving past." Sandra geeft les in Zen.nl Amersfoort.
e-mail: sandra@zen.nl
Sandra
 

Marcel Simons (1968) is in 2012 begonnen met zenmeditatie en volgt vanaf 2014 o.l.v. Marees Hurkxkens de opleiding tot zenleraar. Hij is werkzaam als ervaringsdeskundig begeleider binnen de GGZ waarbij hij zijn eigen cliëntervaringen inzet om mensen te helpen weerbaarder en meer zelfredzaam te worden. Naast de praktische kant van zen spreekt hem de doelgerichte benadering in zen zeer aan, hetgeen helpt om in je eigen kracht te komen staan.
e-mail: marcel@zen.nl
Marcel Simons
 

Eelco Smits (1959) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Groningen en is werkzaam als docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs. Zijn interesse in meditatie en spiritualiteit is vijfentwintig jaar geleden gewekt tijdens een vier maanden durend verblijf in het noorden van India. Eelco ziet zenmeditatie als een zeer geschikte spirituele praktijk voor de moderne westerse geest. Hij is opgeleid door Rients Ritskes en leidt Zen.nl Leeuwarden.
e-mail: eelco@zen.nl
Eelco Smits
 

Nico van Spanje (1958) is een enthousiast beoefenaar van zenmeditatie. Sinds 2008 traint hij intensief onder begeleiding van Tom van der Heijden. Nico werkte twintig jaar als theaterdocent bij o.a Toneelgroep Amsterdam, was regisseur en artistiek leider bij o.a. theatergroep De Zon en Tryater. In de afgelopen jaren volgde hij de tweejarige cursus Wijsbegeerte en Spiritualiteit aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en een cursus 'filosoferen met kinderen'. In juni 2012 behaalde hij het diploma zenleraar.
e-mail: nico@zen.nl
Nico van Spanje
 

Marleen Tol (1952) is psycholoog, oefentherapeute en zenleraar bij Zen.nl. Zij werkt als individuele coach en zenleraar vanuit haar praktijk in Oegstgeest. Al jong maakte zij kennis met diverse vormen van meditatie waaronder zen. Ze heeft de opleiding tot zenleraar gevolgd bij Raoul Destrée. In de lente van 2014 maakte zij met Zen.nl een pelgrimstocht in Japan en bezocht daarbij vele tempels en kloosters.
e-mail: marleen@zen.nl
Marleen Tol
 

Lilian Daishin van der Vaart (1957) is zenleraar, coach en opleider bij Zen.nl Eindhoven en Zen.nl Tilburg; en zij geeft leiding aan Zen.nl Eindhoven. Ze is in 2001 met haar zenbeoefening begonnen en opgeleid door Rients Ritskes. Ook trainde ze in het kader van haar opleiding negen maanden in het zenklooster ZenRiver. In 2015 is ze tot Osho gewijd.
De natuurlijke eenvoud van zen inspireert haar in haar dagelijks leven en werk als zenleraar, coach, en adviseur kennismanagement en digitale informatievoorziening. Zij studeerde Rechten, Engels en heeft een Master kennismanagement.
e-mail: lilian@zen.nl
Lilian Daishin van der Vaart
 

Eric Veen studeerde af als Constructief ontwerper aan de faculteit Bouwkunde van Technische Universiteit Eindhoven. Hij bekleedde daarna diverse managementfuncties in de wereld van de bouw en de woningcorporaties. Na jaren van passieve belangstelling voor de gedachtewereld van zen begon Eric een intensieve zentraining onder leiding van Tom van der Heijden in Den Bosch. In Juni 2012 ontving hij zijn zenleraardiploma uit handen van Rients Ritskes.
e-mail: ericveen@zen.nl
Eric Veen
 

Pia Velema (1952) studeerde diëtetiek, heeft jarenlang als diëtist en voedingsdeskundige gewerkt en later als beleidsmedewerker. Pia is in 2005 afgestudeerd als gerontoloog aan de VU. Zij werkt in de gezondheidszorg, de laatste jaren als kwaliteitsmanager. Zowel in haar werk, in haar zenlessen als privé zijn voor Pia aandacht, actief luisteren, aanvoelen en verbinden de kernbegrippen, van waaruit zij graag leeft. Pia mediteert sinds 2001 en volgde o.a. lessen in Utrecht bij Daido Maas.
e-mail: pia@zen.nl
Pia Velema
 

Frits Verheijden beoefent zen sinds 1995 o.l.v. Rients Ritskes en is sinds 2001 zenleraar. Hij is de oprichter van Zen.nl Deventer. Hij studeerde economie en is thans uitgever bij een grote uitgeverij. Vanaf zijn studietijd heeft hij al grote belangstelling voor filosofische vraagstukken en voor de levenskunst. Naast zen vindt hij veel inspiratie in de werken van Plato en Ouspensky.
e-mail: frits@zen.nl
Frits van der Heijden
 

Richard Verhoeff (1965) volgt sinds 2016 de opleiding tot zenleraar binnen Zen.nl. Naast zitmeditatie, beoefent hij ook dagelijks yoga. Vooral de wisselwerking tussen zen en yoga bevalt hem goed. Naast zenleraar is hij bedrijfseigenaar, waar hij zich naast de dagelijkse leiding bezighoudt met o.a. productontwikkeling. Voordat hij zijn eigen bedrijf startte was hij werkzaam bij grote Nederlandse en buitenlandse bedrijven in verschillende rollen en functies.
Richard Verhoeff
 

Jeroen Verstappen (1980) mediteert sinds 2010 bij Zen.nl Nijmegen. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Daido Maas en sinds 2014 in opleiding bij Rients Ritskes. Jeroen is afgestudeerd vrijetijdsmanager met een voorliefde voor het experiment. Zo heeft hij een eigen onderneming gehad in het opzetten van sociaal culturele projecten en is geruime tijd werkzaam als decorbouwer. Momenteel werkt hij parttime als adviseur voor Nationale Nederlanden en is hij zenleraar bij Zen.nl Nijmegen.
e-mail: jeroen@zen.nl
Jeroen Verstappen
 

Yvonne Joshin Visser (1965) is fulltime zenleraar, zencoach en opleider bij Zen.nl. Zij maakte in 2001 kennis met zenmeditatie bij Daido Maas en vanaf 2007 is zij opgeleid door Rients Ritskes. Sinds 2009 leidt zij Zen.nl Amersfoort. Zij studeerde geneeskunde en specialiseerde zich in de psychiatrie. Zij deed ruime ervaring op met diverse door zen geïnspireerde behandelmethoden zoals Mindfulness, DGT en Acceptance & Commitment therapie. Verder volgde zij een opleiding tot non-duaal coach.
De oprechtheid en nuchterheid van zen vormen haar grootste inspiratie.
e-mail: yvonne@zen.nl
Yvonne Visser
 

Hans van der Vleuten (1954) startte als zenleraar en -coach Zen.nl Lochem, om in zijn nieuwe zendo zoveel mogelijk mensen op weg te helpen met zenbeoefening en ze te laten ervaren hoeveel rust en vitaliteit hierin te vinden is. Ook wil hij als enthousiast zencoach voor veel mensen een extra stimulans zijn om zelfbewust vorm te geven aan kwaliteit van leven en werk.
Hans werkte, na zijn studie aan de Wageningen Universiteit, ruim 35 jaar als manager- directeur-bestuurder in de agrifoodwereld, waaronder een aantal jaren in Japan. Hij startte in 2005 bij zenmeester Rients Ritskes met zenbeoefening en werd door hem verder gecoacht en opgeleid.
e-mail: hansvdvl@zen.nl
Hans van der Vleuten
 

John de Vos (1956) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en werkte als eindredacteur van een architectuurtijdschrift en als editor bij een publiek stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Sinds 2009 is hij actief als zelfstandig schrijver en raadgevend redacteur. Zenmeditatie verruimt zijn perspectief. Daardoor voelt hij zich steeds meer in overeenstemming met zichzelf en zijn omgeving. Om anderen in staat te stellen zelf te ontdekken wat mediteren volgens de zentraditie te bieden heeft geeft hij les bij Zen.nl.
e-mail: john@zen.nl
John de Vos
 

Marlies Weijzen (1957) is jurist en heeft meer dan 20 jaar ervaring als directeur en manager in diverse maatschappelijke organisaties. Marlies is sinds 2011 een intensieve beoefenaar o.l.v. Tom van der Heijden en kan zich verwonderen hoe verbluffend snel met zen blijvende resultaten geboekt kunnen worden. Geïnspireerd door hetgeen zenmeditatie haarzelf en haar naaste omgeving brengt, is er ook de behoefte ontstaan dit verder uit te dragen ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van organisaties. Marlies geeft les in Zen.nl Den Bosch en Zen.nl Eindhoven.
e-mail: marlies@zen.nl
Marlies Weijzen
 

Anke Welten (1970) werd eind 2011 'geraakt door een proefles' bij Zen.nl. Sindsdien mediteert zij dagelijks en volgde zij meerdere retraites. Meditatie maakt haar bewust van haar innerlijke onrust, maar ook van wat haar helpt om die onrust te benutten en te verminderen. Ze deelt haar expertise hiermee graag met iedereen die ook rust wil ontdekken. Behalve zenleraar, is Anke mindfulnesstrainer en freelance journalist. Ook geeft zij schrijf-aandachts-trainingen. Samen met haar man Erwin Wesseling en met Hanneke Dijkman startte ze in 2016 Zen.nl Dordrecht.
e-mail: anke@zen.nl
Anke Welten
 

Annemarie Wenzel (1980) mediteert sinds 2014 bij Zen.nl en volgt de opleiding tot zenleraar bij Gert Fleer. Ze is opgegroeid in het Twentse Rossum en woont sinds enkele jaren in Enschede. Ze werkt als dramaturg en programmeur in de theatersector en is nog niet zo lang moeder van een zoon. Het mediteren, de lessen en de coaching bij Zen.nl brengen haar meer rust en mildheid in de dagelijkse hectiek van moederschap, werk en leven.
Annemarie Wenzel
 

Anya Wiersma (1972) volgt de zenlerarenopleiding sinds 2012 en is werkzaam als budgetconsulent (inkomensbeheer en schuldhulpverlening). Al tijdens haar studie maakte ze kennis met meditatie en de effecten zijn haar bijgebleven. Mediteren geeft basisrust, die ook doorwerkt op andere gebieden. Binnen zen is Anya vooral geïnteresseerd in de thema's "communicatie" en "verbinding" en heeft ze recent twee jaargangen in de Boeddhistische psychologie gevolgd. Daarnaast is ze sinds kort wandelcoach.
e-mail: anya@zen.nl
Anya Wiersma
 

Bas Zandee (1973) mediteert sinds 2005 en is sinds 2011 leraar en coach bij Zen.nl Rotterdam. Begin 2012, tijdens de sesshin op Ameland deed hij zijn lerarenexamen. Bas is getrouwd, heeft twee kinderen en is mede-eigenaar van een adviesbureau. Hij werkt als interim manager, consultant en coach op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu bij diverse bedrijven, waaronder Vopak en Eneco.
e-mail: bas@zen.nl
Bas Zandee
 

Jasper Zandvliet (1980) is in 2006 begonnen met zen en meditatie. Sinds het cum laude voltooien van zijn studie technische bedrijfskunde is hij werkzaam als organisatieadviseur bij verschillende organisaties. In dit werk richt hij zich hierbij op het raakvlak van mens en organisatie en ziet het als zijn uitdaging om de menselijke kant van het bedrijf beter naar voren te brengen. Zijn zenleraren opleiding deed hij bij Zen.nl / Daido Maas en hij leidt samen met Heleen Zen.nl Zevenaar en met Nicola en Heleen Zen.nl Arnhem.
e-mail: jasper@zen.nl
Jasper Zandvliet
 

Bettina Ichika Zevenbergen (1964) begon in 2004 met mediteren bij Zentrum in Utrecht. Sindsdien neemt zij elk jaar deel aan een sesshin en heeft met een groep een deel van de pelgrimsroute op Shikoku in Japan afgelegd. In 2008 is zij begonnen aan de opleiding tot zenleraar. De afgelopen jaren is Bettina werkzaam geweest als jurist en als fotograaf. Bettina leidt Zen.nl Zeist.
e-mail: bettina@zen.nl
Bettina Zevenbergen