omdat aandacht werkt omdat aandacht werkt
 

Zen

Bij Zen.nl Amersfoort wordt zen meditatie op een inspirerende, verdiepende en heel praktische manier gegeven. Deze lesmethode is reeds 25 jaar in Nederland in gebruik en past bij actieve mensen op zoek naar balans en verdieping. De methode is gebaseerd op de 800 jaar oude Japanse Zen-filosofie en toch voldoende aangepast aan onze westerse manier van leven en denken.

In zen draait alles om aandacht; aandacht voor wat zich hier en nu in jouw leven afspeelt. Zentraining is in menig opzicht te vergelijken met het trainen van mentale fitness.

Direct merkbare resultaten zijn veelal:
verbeterde concentratie
beter slapen
meer energie
goed kunnen ontspannen
creatiever zijn

Dit alles leidt tot beter functioneren in werk en privé. Je leert te denken wat je wilt denken, om zo uit het leven te halen wat er in zit.


Meditatie

De zen traditie heeft veel facetten en meditatie is daarvan ongetwijfeld de bekendste en meest wezenlijke. Mensen in het westen waarderen de beoefening van zen meditatie vooral vanwege de rustgevende uitwerking die het op ons heeft. Het is duidelijk aangetoond dat wie mediteert zich geestelijk en lichamelijk beter voelt. Dit komt doordat ontspanning en balans een gunstige invloed hebben op onze algehele gezondheid.