Leusdenzen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

 

Zen.nl Amersfoort gaat bomen planten.
Helpt u sponsoren?

cursisten Arjan en Frank cursisten Arjan en Frank Het begon met een wild idee van twee zencursisten. Arjan en Frank van meditatiecentrum Zen.nl Amersfoort maakten zich zorgen over de klimaatcrisis. "Wat kunnen wij zelf doen voor het klimaat?" vroegen zij zich af. "En hoe kunnen we dat zo 'zenvol' mogelijk doen?" Het antwoord was zowel simpel als groots: "We gaan bomen planten."

CO2-reductie

Steeds vaker komt naar voren dat bomen planten een van de top 10-oplossingen is voor CO2-reductie. Door het planten van een triljoen bomen zouden we de klimaatcrisis zelfs goeddeels kunnen bezweren. Tegelijkertijd kan bomen planten ook een mooie 'zen-oefening' zijn. Door samen met aandacht te spitten, graven, voelen, ruiken, horen en zien, ervaren we de verbinding met de natuur, onszelf en elkaar.

Den Treek

Actie dus. Arjan en Frank lieten er geen gras over groeien en begonnen hun zoektocht naar een open terrein. En met succes: na een knap staaltje lobbyen vonden zij Landgoed Den Treek in Leusden bereid een prachtige locatie van 2,5 hectare grond ter beschikking te stellen. Op deze plek heeft de Letterzetter kever huisgehouden en tastte alle fijnsparren aan. Daardoor moest alles worden gekapt. We gaan daar op de Zenvolle Boomplantdag op 29 november 2020 aan de slag met cursisten van Zen.nl Amersfoort en Zen.nl Leusden en andere helpers met het planten van diverse boomsoorten.

Wilt u ons sponsoren?

We kunnen maar liefst 1500 bomen planten, maar dan hebben we wel middelen nodig. Daarom zijn we hard op zoek naar sponsors. Wilt u ons helpen? Dat kan op twee manieren:

mediteren in Den Treek mediteren in Den Treek
  1. Sponsor een cursist tijdens de meditatiemarathon.
    Op 20 juni (de langste dag van het jaar) gaan we met een groep zencursisten mediteren in Den Treek. Van 6.00 uur in de ochtend tot zonsondergang mediteren we 26 periodes van 25 minuten. Deelnemers kunnen er voor kiezen om een gedeelte van de dag of de hele dag mee te doen.
    Welke cursist gaat ú sponsoren? Neem contact op met uw favoriet.
  2. Directe sponsoring door het kopen van bomen.
    Voor €5,- sponsort u al één boom en ondersteunt u dit mooie, positief geladen project. U kunt een donatie van één of meerdere bomen overmaken naar rekeningnummer NL65 RABO 0152 0323 20 t.n.v. Zen.nl Amersfoort o.v.v. Zenbos.

Wilt u meer weten? Stuur een mail naar amersfoort@zen.nl, dan gaan wij graag met u in gesprek.

Zen is: doen wat er gedaan moet worden. Een bos is het levende bewijs dat een kleine daad grote gevolgen kan hebben. Uw bijdrage, klein of groot, is ontzettend welkom.