Lochem
zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Persbericht Zen.nl Lochem februari 2020.
Onderwerp: Zen.nl Lochem start eerste lustrumjaar met plaatsing AED en training "Zen in de zorg"

Zen.nl Lochem start eerste lustrumjaar met plaatsing AED en training "Zen in de Zorg"

Zen.nl Lochem viert dit jaar haar eerste lustrumjaar. Om dit extra luister bij te zetten installeert het een AED, voor cursisten en buurtgenoten en organiseert het op zaterdag 14 maart een training "Zen in de Zorg".

AED-plaatsing en gebruikerstraining.

Hans van der Vleuten Zen.nl Lochem met AED Zen.nl Lochem geeft haar zenmeditatielessen in de prachtige nieuwgebouwde ruimte, bij het woonhuis van eigenaar en zenleraar Hans van der Vleuten op het Watermoleneiland in Lochem. Daar is afgelopen week een AED geïnstalleerd Dit gebeurt naar aanleiding van het 5 jarig jubileum van Zen.nl Lochem, een activiteit waar de zenleraren en de vele deelnemers aan de lessen, heel gelukkig mee zijn. Het gebeurt zeker ook uit dankbaarheid voor de fijne buurtgenoten, die bijvoorbeeld probleemloos de toch wat grotere drukte in de buurt aanvaarden. Sommigen van hen hebben al aangeboden om wat mee te betalen. Dat hoeft wat Hans en zijn echtgenote betreft niet, maar zij zullen er tzt wel de ruimte voor geven. Bijvoorbeeld als er kosten verbonden zijn aan de reanimatie- en AED-gebruikerstraining. Die is zeker wenselijk en gaat ook de komende maanden georganiseerd worden. Zencursisten en buurtgenoten die belangstelling hebben om mee te doen aan deze gebruikerstraining, kunnen een email sturen naar hans@zen.nl.

Eendaagse training "Zen in de zorg"

Zen en zorg passen uitstekend bij elkaar. Zoals de Dalai Lama zegt: "Werken aan een kalme geest, is werken aan gezondheid en geluk, voor jou en je omgeving". De training "Zen in de zorg" op zaterdag 14 maart bij Zen.nl Lochem past dus prima. Het is voor alle mensen die in de zorg werken, van praktijkondersteuner tot medisch specialist. Voor alle professionele zorgverleners die het werk met meer rust, meer aandacht en minder stress willen doen. Ervaring met zen is niet vereist voor deelname.
De zorgsector is een uitdagend werkterrein. De behoefte aan zorg is onuitputtelijk en zorgverleners hebben een sterke motivatie om daaraan te voldoen. Maar tijd en middelen zijn beperkt. Dit levert dagelijks spanningen op met risico op overbelasting en alle gevolgen van dien. De training gaat over hoe je met behulp van zenbeoefening steeds beter kunt omgaan met deze spanningen en zodoende veel rustiger en gelukkiger wordt in je werk.
De docent is zenleraar en ex-professional in de zorg Kyogen Fleer (1967).
Voor info en aanmelding www.zen.nl/lochem.

Meer info: hans@zen.nl of 06-19253151.
Hans van der Vleuten Zen.nl Lochem met AED