Lochem
lelie

leeg stukje

"Zenmeditatie maakt het leven lichter".

Ieder half jaar weer introductiecursussen en daaraan voorafgaand gratis proeflessen.

"Zenmeditatie maakt mijn leven lichter en het mooie is dat ik nu zelf aan de knoppen zit". Dit is één van de effecten, die werden genoemd door cursisten, die een introductiecursus van Zen.nl Lochem hebben afgerond. Deze cursisten melden meer positieve praktische effecten als: Beter slapen, meer rust, meer zelfkennis, zelfvertrouwen en geluk. Ook is de algemene mening dat "zenmeditatie toch eigenlijk heel gewoon is en dat heel veel mensen er dus plezier van kunnen hebben".

In februari en september starten 2-3 groepen van maximaal 15 mensen, in de prachtige nieuwe Zen.nl zendo in Lochem, met de introductiecursus zenmeditatie. Met als doel en thema: "Leren denken wat je wilt denken". Een groot deel van hen rondt de cursus af en mediteert regelmatig. Met hele mooie praktische effecten en ervaringen, zo blijkt uit de eindevaluaties. Een paar voorbeelden:

- Mediteren geeft me meer grip op mijn leven.
- Ik heb meer plezier, betere contacten en veel minder stress op het werk.
- Ik slaap beter en mijn gezinsleden zeggen dat ik rustiger en aardiger geworden ben.
- Ik doe de dagelijkse dingen met veel meer aandacht.
- Ik heb mooie inzichten opgedaan over mezelf en mijn omgeving.
- Mediteren was vreemd voor me, maar bij Zen.nl blijkt het niet zweverig en praktisch.

Elk half jaar nieuwe introductiecursus en doorlopende groepen voor gevorderden.

Hans van der Vleuten, de leraar en coach en drijvende kracht achter Zen.nl Lochem, is erg content met deze resultaten. "Hier doe ik het voor. Met zen, zoveel mogelijk mensen professioneel ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en duurzaam geluk, dat is mijn doel. Daarom zijn we ook blij te kunnen melden dat veel cursisten inmiddels deelnemen aan de doorlopende groepen Deze mensen komen graag regelmatig bij elkaar om samen te blijven leren en hun ervaringen en inzichten op te doen."

Meditatie en resultaten

Zen is een meditatietechniek en levenshouding, die iedereen kan beoefenen. Het maakt je dagelijks leven rustiger en gelukkiger. Je leert van meer omstandigheden te genieten. Zen betekent concentratie. Centraal staat daarom het trainen van je aandacht. Mensen die regelmatig mediteren merken al snel de resultaten ervan. Ze zijn rustiger, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, hebben meer energie en zijn creatiever. Zowel privé als in het werk leidt zenbeoefening veelal tot verdieping, makkelijker keuzes maken en beter functioneren.