Zen.nl logo


zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

mediteren bij de vijver Preau

Aan het einde van de dag nog even rustig samen mediteren bij de vijver

Vakantieweek Zen en Boogschieten
13-20 juli 2019
Landgoed l'Huy Préau, (Morvan, Frankrijk)

De zomercursus zin in zen en boogschieten is volgeboekt.

Zin in Zen en Boogschieten

De kunst van het Re-creëren: Rust, richting, ruimte…….ook na je vakantie.

De uitstekende verzorging op het schitterende Franse landgoed l'Huy Préau zou je al kunnen betitelen met: De kunst van het recreëren. De inspirerende combinatie van ontspannen zen in de voormiddag en het actief, professioneel begeleide boogschieten in de namiddag maakt deze week tot een bijzonder effectieve vakantie. Het brengt je rust, richting en ruimte…… ook na je vakantie.

Deze zomercursus Zen en Boogschieten is bestemd voor iedereen die:

  • een prima verzorgde, actieve én rustgevende vakantie wil hebben
  • meer ontspannen door het leven wil gaan
  • op zoek is naar meer balans, gemoedsrust en zelfvertrouwen
  • voor een nieuwe fase en belangrijke keuzes staat
  • ervaring en inzicht wil opdoen met de effectieve combi van dagelijks zen en professioneel boogschieten.

Referentie ervaren zencursiste: "In prachtige natuur, eten vanuit een tuin die permacultuur als leidraad heeft, een rustige en actieve vakantie in verbondenheid met de natuur en hele lieve mensen, op een ongelooflijk mooie plek, en dan ook nog leren 'je doel te bereiken vanuit je eigen kracht' ( boogschieten en mediteren) Hoe mooi kan een vakantie zijn". (Lyanne)

Referentie ervaren boogschutter: "Als je loslaat, komt het doel naar je toe, dank voor een andere kijk op boogschieten." (Karol)
Preau boogschieten

L'Huy Préau is een ideale plek voor uw creatieve vakantie in Frankrijk. De gevarieerde agenda van gemiddeld 50 workshops per seizoen, met in de zomer 5 à 6 cursussen naast elkaar in dezelfde week aangeboden, maakt het plannen van een inspirerende en creatieve vakantie op Préau erg makkelijk. Het vegetarisch eten, wat voor u wordt verzorgd, is voortreffelijk en zeer gevarieerd.

Het boogschieten is een van de vele uitingsvormen waarin zen geoefend en beoefend kan worden. Daarom verstaat men, in de zin van zen, onder de "kunst" van het boogschieten niet een voornamelijk door lichamelijke training beheerste sportieve bekwaamheid. Maar een bekwaamheid waarvan de oorsprong in geestelijke oefening moet worden gezocht en waarvan het doel bestaat uit een geestelijk treffen, zodat de schutter in wezen zichzelf tot doelwit kiest en hierbij misschien bereikt dat hij zichzelf treft.

In de zencursus gaan we middels inleidingen, meditatie en praktische oefeningen aandacht besteden aan onderwerpen als: eenheid van lichaam en geest; doelgericht zen; concentratie, aandacht en afleiding; geluk; omgaan met emoties, stress en energie. Bovendien gaan we regelmatig Ki-oefeningen doen, om in onze kracht te zitten, staan en lopen.
In de cursus gaan we uit van ieders persoonlijke wensen, doelen en (zen)ervaring en richten we ons vooral op de praktische toepassing in ons dagelijks leven. Te beginnen bij het boogschieten.

Voor info en aanmelding:

https://www.preau.nl/
https://www.preau.nl/zin-zen-boogschieten

de zendo in Preau Zendo, het koele rustpunt in een mooie zomercursus