zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Zin in Zen en Boogschieten

Vakantieweek en zomercursus in Frankrijk

23 - 30 juli 2022

Landgoed l'Huis Préau, (Morvan, Frankrijk)

De kunst van het Re-creëren: Rust, richting en ruimte…….tijdens en ook na je vakantie.

Referentie ervaren zencursiste: "In prachtige natuur, eten vanuit een tuin die permacultuur als leidraad heeft, een rustige en actieve vakantie in verbondenheid met de natuur en hele lieve mensen, op een ongelooflijk mooie plek, en dan ook nog leren 'je doel te bereiken vanuit je eigen kracht' ( boogschieten en mediteren) Hoe mooi kan een vakantie zijn." (Lyanne)

Referentie ervaren boogschutter: "Als je loslaat, komt het doel naar je toe, dank voor een andere kijk op boogschieten." (Karol)

Ervaar de effectieve combinatie.
Zen en boogschieten is de eeuwenoude en beproefde Oosterse methode om succesvol te werken aan gemoedsrust, zelfvertrouwen en geluk voor jou en je omgeving. In deze vakantieweek, met de effectieve combinatie van doelbewust maar ontspannen zen en actief, professioneel begeleid boogschieten, beoefenen we samen de kunst van het Re-creëren. We scheppen Rust, Richting en Ruimte voor onszelf en de ander …. in én na je vakantie.

boogschieten in Preau boogschieten in Preau

Meditatie in actie is oneindig
meer waard dan meditatie in
stilte.

Zenmeester Hakuin (1686-1768)

Deze zomercursus Zen en Boogschieten is bestemd voor iedereen die:
  • een prima verzorgde, actieve én rustgevende vakantie wil hebben
  • tools wil ontwikkelen om meer ontspannen door het leven te gaan
  • op zoek is naar meer balans, zelfvertrouwen en inzicht
  • voor een nieuwe fase en belangrijke keuzes staat
  • gewoon wil kennismaken met zen en boogschieten of juist de ervaring en inzichten in deze disciplines wil verdiepen

"Succes is niet de weg naar geluk.
Streven naar duurzaam geluk is de weg naar succes"
(Albert Einstein)

L'Huis Préau is een idyllisch landgoed en ligt, ver van doorgaande wegen, verscholen in het landschap en aan de rand van de Morvan op ongeveer acht uur rijden van Utrecht. L'Huis Préau een ideale plek voor je creatieve vakantie in Frankrijk. Juist nu.

Het boogschieten is een van de vele uitingsvormen waarin zen geoefend en beoefend kan worden. Daarom verstaat men, in de zin van zen, onder de "kunst" van het boogschieten niet een voornamelijk door lichamelijke training beheerste sportieve bekwaamheid. Maar een bekwaamheid waarvan de oorsprong in geestelijke oefening moet worden gezocht en waarvan het doel bestaat uit een geestelijk treffen, zodat de schutter in wezen zichzelf tot doelwit kiest en hierbij misschien bereikt dat hij of zij zichzelf treft.

In de zencursus gaan we middels actuele inleidingen, meditatie en praktische oefeningen aandacht besteden aan onderwerpen als: balans in lichaam en geest juist als het spannender wordt; doelgericht zen; concentratie, aandacht; omgaan met emoties als angst en verlangen. Bovendien gaan we regelmatig Ki (= levensenergie)-oefeningen doen, om in onze kracht te zitten, staan en lopen.
In de cursus Zen en Boogschieten gaan we uit van ieders persoonlijke wensen, doelen en ervaring en richten we ons vooral op de praktische toepassing in ons dagelijks leven. Te beginnen bij het effectief vakantie vieren. Juist nu.

Voor meer informatie en aanmelding:

https://www.preau.nl/
https://www.preau.nl/zin-in-zen-en-boogschieten