Lochem
zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Vakantieweek en zomercursus: Zen en Boogschieten
17 - 24 juli 2021
Landgoed l'Huis Préau, (Morvan, Frankrijk)

Zin in Zen en Boogschieten

De kunst van het Re-creëren: Rust, richting en ruimte…….tijdens en ook na je vakantie.

Referentie ervaren zencursiste: "In prachtige natuur, eten vanuit een tuin die permacultuur als leidraad heeft, een rustige en actieve vakantie in verbondenheid met de natuur en hele lieve mensen, op een ongelooflijk mooie plek, en dan ook nog leren 'je doel te bereiken vanuit je eigen kracht' ( boogschieten en mediteren) Hoe mooi kan een vakantie zijn." (Lyanne)

Referentie ervaren boogschutter: "Als je loslaat , komt het doel naar je toe, dank voor een andere kijk op boogschieten." (Karol)

boogschieten in Preau boogschieten in Preau

Meditatie in actie is oneindig
meer waard dan meditatie in
stilte.

Zenmeester Hakuin (1686-1768)

Ervaar de effectieve combinatie.

De uitstekende verzorging op het schitterende Franse landgoed l'Huis Préau zou je al kunnen betitelen met: De kunst van het recreëren. Ook in deze nieuwe uitdagende tijd. De inspirerende combinatie van ontspannen zen en het actief, professioneel begeleide boogschieten maakt deze week tot een bijzondere en effectieve vakantie. Het brengt je rust, richting en ruimte…… juist ook voor na je vakantie.

Deze zomercursus Zen en Boogschieten is bestemd voor iedereen die:

  • een prima verzorgde, actieve én rustgevende vakantie wil hebben
  • meer ontspannen door het leven wil gaan
  • op zoek is naar meer balans, gemoedsrust en zelfvertrouwen
  • voor een nieuwe fase en belangrijke keuzes staat
  • ervaring wil opdoen met de effectieve combi van dagelijks zen en professioneel boogschieten

Preau boogschieten

L'Huis Préau is een idyllisch landgoed en ligt, ver van doorgaande wegen, verscholen in het landschap en aan de rand van de Morvan op ongeveer acht uur rijden van Utrecht. L'Huis Préau een ideale plek voor je creatieve vakantie in Frankrijk. Juist nu.

Het boogschieten is een van de vele uitingsvormen waarin zen geoefend en beoefend kan worden. Daarom verstaat men, in de zin van zen, onder de "kunst" van het boogschieten niet een voornamelijk door lichamelijke training beheerste sportieve bekwaamheid. Maar een bekwaamheid waarvan de oorsprong in geestelijke oefening moet worden gezocht en waarvan het doel bestaat uit een geestelijk treffen, zodat de schutter in wezen zichzelf tot doelwit kiest en hierbij misschien bereikt dat hij zichzelf treft.

In de zencursus gaan we middels actuele inleidingen, meditatie en praktische oefeningen aandacht besteden aan onderwerpen als: balans in lichaam en geest juist als het spannender wordt; doelgericht zen; concentratie, aandacht; omgaan met emoties als angst en verlangen. Bovendien gaan we regelmatig Ki (= levensenergie)-oefeningen doen, om in onze kracht te zitten, staan en lopen.
In de cursus Zen en Boogschieten gaan we uit van ieders persoonlijke wensen, doelen en ervaring en richten we ons vooral op de praktische toepassing in ons dagelijks leven. Te beginnen bij het effectief vakantie vieren. Juist nu.

Voor info en aanmelding:

https://www.preau.nl/
https://www.preau.nl/zin-in-zen-en-boogschieten

mediteren bij de vijver Preau Mediteren bij de vijver en dagelijkse ervaringen laten landen