pompoen

leeg stukje

Zen.nl Maastricht leraren


Maud Segers (1965) leerde mediteren bij Marees Hurkxkens en wordt nu gecoacht door Lilian DaiShin van der Vaart. De eenvoud van de oefening, de rust en ruimte die dan ontstaat en de praktische toepassing van zenmeditatie inspireren haar. Dit wil ze graag delen met anderen. Ze is werkzaam als planner in het MUMC+ en geeft les in en leiding aan Zen.nl Maastricht.
e-mail: maud@zen.nl
Maud Segers leraar Zen.nl Maastricht
 

Nazir van Basten Batenburg (1952)
In zijn studententijd aan de kunstacademie (1970-1975) begon Nazir al met mediteren. Hierna volgde hij jarenlang meditatiecursussen in Engeland. Sinds 1979 woont en werkt hij in Maastricht, waarvan de laatste 25 jaar als professioneel kunst- en antiekhandelaar. Vanaf 2013 is hij cursist bij Zen.nl Maastricht en volgt de opleiding tot zenleraar; zijn opleider is Bart Hurkxkens.
e-mail: nazir@zen.nl
Nazir van Basten Batenburg zenleraar Zen.nl Maastricht
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl