pompoen

leeg stukje

Zen.nl Maastricht leraren


Maud Segers (1965) leerde mediteren bij Marees Hurkxkens en wordt nu gecoacht door Lilian DaiShin van der Vaart. De eenvoud van de oefening, de rust en ruimte die dan ontstaat en de praktische toepassing van zenmeditatie inspireren haar. Dit wil ze graag delen met anderen. Ze is werkzaam als planner in het MUMC+ en geeft les in en leiding aan Zen.nl Maastricht.
e-mail: maud@zen.nl
Maud Segers leraar Zen.nl Maastricht
 

Nazir van Basten Batenburg (1952)
In zijn studententijd aan de kunstacademie (1970-1975) begon Nazir al met mediteren. Hierna volgde hij jarenlang meditatiecursussen in Engeland. Sinds 1979 woont en werkt hij in Maastricht, waarvan de laatste 25 jaar als professioneel kunst- en antiekhandelaar. Vanaf 2013 is hij cursist bij Zen.nl Maastricht en volgt de opleiding tot zenleraar; zijn opleider is Bart Hurkxkens.
e-mail: nazir@zen.nl
Nazir van Basten Batenburg zenleraar Zen.nl Maastricht
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl