Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Eendaagse workshop Daar heb ik recht op!

De dingen gaan vaak niet zoals we zouden willen. Het leidt tot een gevoel van verontwaardiging over van alles; van het afspraken die niet worden nagekomen tot de waardering die we niet krijgen van de mensen om ons heen. Diep van binnen en veelal onbewust menen we recht te hebben op een wereld en een leven dat precies is zoals we dat graag zouden willen. In Alledaagse wonderen zegt Joko Beck treffend dat we daarmee van ons leven een persoonlijk drama maken: "Waarom overkomt mij dit?"
In deze workshop onderzoeken we de claims die we leggen op het leven. Veel van deze claims vinden hun oorsprong in dat wat we naar ons gevoel vroeger tekortgekomen zijn. We denken nog recht te hebben op de aandacht, liefde of waardering van onze ouders, er staat nog een rekening open die ingelost moet worden. Inzicht krijgen in dit mechanisme helpt om je meer bewust te worden van hoe deze claims doorwerken in je dagelijkse denken, voelen en handelen. Vervolgens kan je stappen zetten om ze los te laten. Dat verheldert je blik op de wereld en jezelf, waardoor je meer in harmonie komt met de mensen om je heen. Je communiceert duidelijker, wordt beter begrepen en begrijpt de ander beter.
De claims doorzien en loslaten draagt zo bij aan jouw geluk en aan het geluk van de mensen in je omgeving.

De docent

De workshop wordt gegeven door Yvonne Joshin Visser. Zij heeft 17 jaar als psychiater gewerkt en werkt nu bijna 15 jaar als zenleraar en zencoach. Ook is ze binnen Zen.nl verantwoordelijk voor de inhoud en organisatie van de opleiding tot zencoach. Over de vele workshops over "Ego: Wie ben ik?", "Zen en keuzes maken", "Inzicht in je blauwdruk" en "Psychologische flexibiliteit" die Yvonne heeft gegeven zijn de deelnemers unaniem enthousiast.

De workshop

In de workshop wordt gebruik gemaakt van zelfreflectie door geleide meditaties, oefeningen en dialoog. Na de workshop heb je meer inzicht in de aanspraken en claims die je legt en hoe ze je dagelijks leven en gedrag kleuren. Je bent beter in staat tot zuivere en open communicatie met en afstemming op de mensen in je omgeving.

Docent:Yvonne Joshin Visser
Datum:Zondag 7 april
Plaats:Zen.nl Nijmegen, Lage Markt 5a
Tijden:van 10.00 tot 16.30 uur
Deelname: €125,- (particulier), €150,- (zakelijk, met facturering), €99,- (student)
Tarieven zijn inclusief koffie, thee en vegetarische lunch.
Minimum aantal deelnemers 8, maximum aantal deelnemers 16


Ja! Ik schrijf me graag in voor deze boeiende workshop:

Daar heb ik recht op, zondag 7 april, 10.00-16.30 uur

Tarief:

Particulier € 125,-
Voltijdstudent € 99,-
Bedrijf € 150,- (inclusief BTW en met factuur)


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving