Nijverdalmeditatiebel meditatiebel
zenleraren online zenleraren online
zonnebloem zonnebloem
zenleraren online zenleraren


Weekendsesshin november 2020 Zen.nl Gouda en Nijverdal

Een sesshin is het Japanse woord voor retraite. De sesshin geeft je de gelegenheid om met een groep je meditatie te verdiepen. Het weekend brengen we zoveel mogelijk in stilte door. Het programma bestaat voornamelijk uit periodes zazen van 25 minuten, afgewisseld met 5 minuten kinhin. Daarnaast is er tijd ingeruimd voor werken in stilte, in huis en buiten. Tijdens de avondmeditatie is er gelegenheid voor persoonlijk onderhoud; op zaterdag en zondagmorgen is er een teisho (lezing).

Het programma begint vrijdags om 17.00 uur met een startbijeenkomst en lichte avondmaaltijd en eindigt zondags om 14.00 uur, na de lunch.

weekendsesshin crisis en verhalen Thema:
‘Crisis en verhalen; wat leren we ervan?’


Oude en nieuwe verhalen uit Oost en West gaan vaak over crises. In deze weekendsesshin gaan we onderzoeken wat we van oude, nieuwe en onze eigen verhalen kunnen leren.

Een crisis doet je aan alles twijfelen en vooral over de vraag ‘En hoe moet het nu verder?’ We luisteren graag naar verhalen omdat ze ons verplaatsen naar andere werelden. Ze tillen ons uit boven onze eigen zorgen, dat is de kracht van verhalen. In verhalen zitten vaak verborgen levenslessen, die te vinden zijn door aandachtig luisteren. Wat vertellen ze ons? Wat vertelt het verhaal mij? Naar verhalen luisteren, ze onderzoeken, ze begrijpen en je reflectie erop geven, het is pure zelfreflectie en daarmee een geweldige zenoefening.

Vertel tijdens de komende weekendsesshin jouw verhaal, groot of klein, lang of kort en luistert naar verhalen van anderen. Wat horen we en wat gebeurt er als we het verhaal vaker vertellen of vaker horen? Wat leer je hiervan? Elk verhaal is een spiegel. Valt er een goudader te ontdekken tussen de elementen van het verhaal? Een goudader die de stukken bij elkaar brengt en vanuit nieuwe inzichten een nieuwe schoonheid en een verlicht perspectief biedt? Kom het ontdekken tijdens de weekendsesshin waarin we veel mediteren, aandachtig luisteren en boeiend vertellen.

Planning

20 t/m 22 november Bert Gen-Ryū van Voorst en Harry Mengers
locatie: Centrum OostRaven, Epe

Tarieven

Prijs (inclusief alle maaltijden en alle overnachtingen, eenpersoons kamer):


Particulier tarief € 310,-
Zakelijk tarief (inclusief facturatie en btw) € 340,-

Ja! Ik schrijf me graag in voor:

20 t/m 22 november 2020, in Oostraven, Epe


Ik kies daarbij voor:
Particulier tarief, 1 persoonskamer
Bedrijfstarief, 1 persoonskamer


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving