pompoen

leeg stukje

Zomercursus ‘Opruimen van obstakels op de weg naar vreugde’

Woede, irritatie, angst, oordelen, gevoel van onrecht en angst zijn hindernissen in de geest en zitten ons in de weg. De Dalai Lama zegt het zo: ‘Veel dingen die ons geluk verstoren worden helaas door onszelf gecreëerd. Vaak komt dat door negatieve gedachtepatronen, door emotionele reacties of doordat we ons niet bewust zijn van onze innerlijke hulpbronnen en deze niet aanspreken’. Als we in staat zijn deze hindernissen op te ruimen dan bereiken we een vreugdevol leven. Let wel: we gooien niets weg. In deze zomercursus verdiepen we ons begrip van deze hindernissen en spreken we onze hulpbronnen aan. En we leren hoe we de hindernissen kunnen omzetten in hulpbronnen.

‘Het boek van vreugde’ dient ter inspiratie. De Dalai Lama en Desmond Tutu kijken terug op hun lange en veelbewogen levens. Ondanks hun ontberingen – of zoals ze zelf zeggen dankzij hun ontberingen – behoren ze tot de vrolijkste mensen ter wereld. Ze delen hun inzichten met humor, speelsheid en levensvreugde en geven antwoord op de belangrijkste vraag: hoe kunnen we vreugdevol leven ondanks het verdriet en de tegenslagen die bij het leven horen. We verdiepen met hun wijsheid de kennis van levenskunst en dagen ons uit om die toe te passen. Iedere dag.

De zomercursus is op woensdag 3, 10, 17 en 24 augustus, 20:00 uur.

Er is de mogelijkheid om delen van het programma te volgen. Je betaalt €29,50 voor 1-2 lessen en €59,- voor 3-4 lessen. Jouw betaling is achteraf.

Ik meld me hierbij aan voor de zomercursus:


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving