whatsapp
 


Online cursus strategische dialoog

Zes online lessen. Start donderdag 25 mei 19.30 uur.Nergens gaat zoveel energie verloren als in gebrekkige communicatie.
Wil je effectief communiceren en meer diepgang in al je gesprekken?
Dan is deze onlinecursus strategische dialoog iets voor jou!


stapel boeken 21 geheimen van een strategische dialoog Tijdens deze online dialoogtraining leer je in zes bijeenkomsten van 1,5 uur de basisprincipes van een strategische dialoog kennen en toepassen. Wil jij leren hoe je effectief communiceert en meer diepgang aan jouw gesprekken geeft? Dan is deze onlinecursus strategische dialoog iets voor jou!

Ontdek de achtergronden en 21 geheimen van een strategische dialoog en leer hoe je deze kunt toepassen in de praktijk. Elke les begint met een inspirerende inleiding door dialoogmeester Remko de Beer, medeoprichter van Dialoogcentrum, waarna de theorie meteen wordt omgezet in praktische oefeningen. De leerpunten en oefensuggesties worden per avond bondig samengevat.

Tijdens deze online dialoogtraining leer je hoe je met minder moeite meer kunt focussen op inzicht, begrip en samenwerking. Ook staan we stil bij de verschillende opvattingen over de waarheid en leer je hoe je door zelfbewustzijn in communicatie beter begrepen wordt en anderen beter begrijpt.

Les 1. De basis van de dialoog
In het eerste college staan we stil bij de achtergrond en techniek van de dialoog en de uitvinder van de dialoogtechniek David Bohm. Bohm liet als geen ander zien hoe een dialoog in staat is om verbindingen te leggen tussen mensen en groepen en hoe een dialoog kan bijdragen aan het oplossen van de complexe problemen van onze tijd.

Les 2. Gelijk hebben
In onze huidige debat- en discussiecultuur, waarbij winnen en verliezen centraal staan, is het moeilijk elkaar te vinden. Door toepassing van de 21 geheimen van een strategische dialoog verandert onze manier van denken en communiceren en ontstaat synchroniciteit. Deze toenemende synchroniciteit helpt mensen en organisaties zich verder te ontwikkelen.

Les 3. De waarheid
Tijdens deze les gaan we in op de verschillende perspectieven op wat waarheid betekent. We leren wat het verschil is tussen de correspondentietheorie, coherentietheorie en pragmatische theorie van de waarheid. Naast deze drie gangbare theorieën bestuderen we de idee van de cumulatieve waarheid, welke de basis is van de dialoog.

Les 4. Beter begrepen worden
In deze les verkennen we de wereld van zelfbewustzijn in communicatie. Ontdek hoe bewuster communiceren leidt tot meer begrip en betere relaties. Vergroot je inzicht in non-verbale communicatie om niet alleen beter begrepen te worden, maar ook anderen beter te begrijpen.

een groep mensen in een kring, een zit met de rug naar de kijker, de anderen lachen

College 5. Adviseren
Vaak willen we anderen helpen, maar dit kan het goede gesprek en een effectieve vergadering belemmeren. Onze goede bedoelingen kunnen soms meer stress opleveren dan bijdragen aan oplossingen. In deze les onderzoeken we de invloed van het ego op dit proces en ontdekken we nieuwe, effectieve manieren om inzicht te ontwikkelen.

College 6. Lerende mensen en lerende organisaties
Stop met vergaderen en start een dialoog! Want van vergaderen word je vaak moe, terwijl een gezamenlijke dialoog juist energie geeft. Tijdens deze les ontdek je niet alleen hoe nuttig, maar ook hoe leuk het is om in een dialoog samen te leren. Je leert de ander èn jezelf beter begrijpen zonder te oordelen en ontdekt hoe dit dialoog-denk-proces je inzicht verdiept en verrijkt. Door echt te luisteren en open te staan voor elkaars ideeën en ervaringen, genereer je samen nieuwe inzichten die je niet had kunnen bedenken.

Praktisch

  • De cursus vereist geen speciale voorkennis.
  • Cursusdata zijn donderdag 25 mei t/m do. 29 juni, van 19.30 tot 21.00 uur.
  • Deelnamekosten zijn €125,- en voor cursisten van Zen.nl €99,- Dit is inclusief het e-boek 21 geheimen van een strategische dialoog.
  • Exclusief voor deelnemers zijn deze lessen steeds zeven dagen online terug te zien.
  • Er is tijdens de colleges ruimte voor vragen en interactie en na afloop ook via e-mail.Deze cursus is een samenwerkingsverband tussen Zen.nl en Dialoogcentrum

logo dialoogcentrum