whatsapp
 


Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

in de droge tuin op de Waalkade in Nijmegen trekt Jeroen aandachtig lijnen in het witte grind

Zentuinen studiereis | Kyoto november 2024

Japan staat bekend vanwege haar rijke historie, inspirerende cultuur, esthetiek en verstilling. Het gehele land ademt de geest van zen en in Kyoto komt deze geest tot een spiritueel hoogtepunt in de vorm van de prachtige zentuinen in en rondom de stad.

Ontdek de magie van de zentuin tijdens een interactieve studiereis naar de zentuinen van Kyoto in Japan. We gaan van 8 t/m 21 november 2024 naar Kyoto zodat we van de beroemde herfstkleuren kunnen genieten. Laat je inspireren door deze eeuwenoude tijdloze tuinen, onderzoek de levenslessen van de tuin en leer meer te luisteren en te spreken vanuit de taal van de symbolen. We mediteren en werken in de tuin, onderzoeken de symboliek en compositie en gaan aan de slag met beroemde koans behorende bij de authentieke Japanse zentuinen. Op een ontspannen, verdiepende manier ontdekken we de Japanse cultuur en haar verborgen schoonheid. Mediteren onder het maanlicht in een beroemde zentuin, een officiële theeceremonie ervaren en de schoonheid van de natuur met al je zintuigen aanschouwen.

De reis wordt begeleid door Jeroen Verstappen, afgestudeerd vrijetijdsmanager en ruim 10 jaar zenleraar, coach en manager bij Zen.nl Nederland. Zijn fascinatie voor zentuinen ontstond tijdens het dagelijkse onderhoud in de zentuin in Nijmegen, waar hij veel praktische levenslessen heeft geleerd die hij graag met je deelt.

Voor een overzicht van het programma, reisdata en kosten, klik hier

Ontdek de magie van de zentuinen in Kyoto en boek nu deze studiereis naar Japan.
Klik hier om je definitief aan te melden.
De afgelopen keer was de reis vrij snel volgeboekt.

uitzicht op een zentuin met herfstkleuren
Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een ontspannen kennismakingbijeenkomst met mij en je reisgenoten om meer te leren over de reis, je medereizigers te ontmoeten en vragen te stellen.
Ik kijk er naar uit om je persoonlijk te ontmoeten.

Heb je vragen of wil je verder kennismaken? Bel of mail: jeroen@zen.nl | 06-28237054

"Deze reis heeft mijn verwachtingen overtroffen. De opbouw van de reis was zeer prettig, en ik heb veel geleerd over zen boeddhisme, de zentuinen, de hedendaagse Japanse cultuur en architectuur. Het is een ervaring die ik me mijn leven lang nog zal herinneren" aldus een van de enthousiaste deelnemers.

Op de veranda van een klooster in Kyoto zitten mensen te mediteren. Op de voorgrond zit een monnik met houten kleppers.
Wil je graag op de hoogte blijven van toekomstige zen studiereizen?

Ja, ik ben geïnteresseerd en blijf graag op de hoogte van toekomstige zen studiereizen:


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving