whatsapp
 


een paar sfeerimpressies van de locatie

Zen vakantieweekend 12 t/m 14 mei 2023

Leuk dat je interesse hebt in het zen vakantieweekend. Het weekend is geheel verzorgd en wordt geleid door Jeroen Verstappen en Nienke Kruithof.
Hieronder lees je meer informatie en kun je je aanmelden.

Wanneer: vrijdag 12 mei t/m zondag 14 mei 2023
Tijd: vrijdag 17.00 uur (incl. diner) t/m zondag 16.00 uur
Waar: Kloosterhotel Samaya te Werkhoven

Over het zen vakantieweekend

Even weg en rust vinden in een andere omgeving. Een weekend met aandacht, ontspanning, meditatie en verdieping. Tijdens het zen vakantieweekend gaan we op een ontspannen manier op ontdekkingstocht naar onze verhalen. Dit doen we door theoretische inleidingen, meditatie, persoonlijke coaching en praktische workshops.

We vertellen onze verhalen rond het kampvuur. We kijken in hoeverre deze verhalen nog passend zijn om onze toekomst verder vorm te geven en werken aan ons nieuwe verhaal. Meditatie, in dialoog gaan, de zintuigenwandeling en haiku schrijven blijken goed te werken en faciliterend te zijn aan rust, ruimte en creativiteit. Het is een moment voor jezelf om tot ontspanning en bezinning te komen.

We scherpen onze zintuigen, die de brug vormen tussen onszelf en onze omgeving. Door beter te leren zien, horen en ruiken kunnen wij elementen uit het hier en nu beter bij ons verhaal laten passen. Kun je jouw verhaal horen in de muziek, natuurgeluiden en de stilte?

Locatie

Samaya is een kleinschalig kloosterhotel gelegen in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht. Het hotel ligt op een groene plek tussen de Betuwe en tegen de Utrechtse Heuvelrug waar het nog echt stil is. Tijdens dit weekend hebben we, naast de cursusruimte, woonkamer en eetzaal, de gehele 4 hectare Engelse landschapstuin incl. vuurplaats tot onze beschikking. Samaya staat bekend om haar culinaire bourgondische biologische- vegetarische keuken waar verse ingrediënten met aandacht en zorg worden bereid.

Programma met o.a.:

ommelet op aardappels en tomatensaus
 • Introductie zen-meditatie
 • Workshop: de kracht van verhalen vertellen
 • Begeleide zintuigenwandeling
 • Workshop: Haiku (Japanse poëzie/ dichtvorm)
 • Persoonlijke coaching

Kosten: €495,- op basis van tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer is mogelijk voor €145,- meerprijs

Weekend is inclusief:

mensen rond een kampvuur
 • 2x luxe ontbijt
 • 2x luxe lunch
 • 2x luxe diner
 • 2x overnachting
 • alle programma activiteiten
 • persoonlijke coaching (facultatief)
 • gebruik workshopruimtes / woonkamer / buitentuin landgoed / vuurplaats

Aanmelden

Naam*:
   


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Ik kies voor een:
gedeelde 2-persoonskamer *
1-persoonskamer (meerprijs a €145,-)

* Alle kamers hebben een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet

Allergieën / dieetwensen / opmerking


Wie is Jeroen Verstappen: Leraar en coach bij Zen.nl, decorbouwer bij poppodium Doornroosje. Al ruim 10 jaar bezig met zijn eigen persoonlijke ontwikkeling en dat van vele anderen. Hij heeft de kracht van verhalen vertellen ontdekt en welke impact je verhalen hebben op je leven. Tijdens het weekend deelt hij graag zijn ervaringen en inzichten met jou.

Wie is Nienke Kruithof: Leraar en coach bij Zen.nl, docent en studentenbegeleider bij Hogeschool Utrecht. Ze ervaart het als waardevol om aandacht te besteden aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en past dit toe in haar eigen leven en haar werk. Bij het aanhoren van verhalen ziet zij het hebben van een open-mind en het goed luisteren naar de ander als twee belangrijke vaardigheden om van jezelf en elkaar te leren.

* Bij annulering tot acht weken voor aanvang bedragen de annuleringskosten €50,-, daarna €200,-. Bij annulering twee weken of korter voor aanvang zijn we genoodzaakt om het gehele bedrag in rekening te brengen. Een vervanger sturen kan altijd.
Voor meer informatie over de annuleringsvoorwaarden, zie https://jeroen-verstappen.nl/algemene-voorwaarden/