zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Inzicht in je blauwdruk

EÊndaagse workshop over oerbubbels

oerbubbel koan Door regelmatige zelfreflectie en meditatie krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en gedragspatronen. Vaak ontdek je na verloop van tijd dat de dagelijkse gedragspatronen zich door de jaren heen op een nog algemener niveau gaan herhalen; er zit een patroon in je patronen. In deze workshop ga je op onderzoek uit naar je diepst liggende patroon, je blauwdruk. Je zult gaan zien dat je meest basale zelfbeeld, wat vooral wordt bepaald door je oerbubbels, zich steeds weer herhaalt in wat je denkt, voelt en doet. In de actualiteit van elk moment komen verleden en heden bij elkaar en druk je jezelf uit, precies zoals je bent. Je verwerft inzicht in jezelf. In de helderheid die daardoor ontstaat, ga je beter voelen. En door goed te voelen ga je je goed voelen. Ervaring met zen of meditatie is niet noodzakelijk.

De docent

De workshop wordt gegeven door Yvonne Joshin Visser. Zij heeft 17 jaar als psychiater gewerkt en werkt nu meer dan 12 jaar als zenleraar en zencoach. Ook is ze binnen Zen.nl verantwoordelijk voor de inhoud en organisatie van de opleiding tot zencoach. Over de vele workshops over Ego: 'Wie ben ik?' en de workshop "Zen en keuzes maken" die Yvonne heeft gegeven zijn de deelnemers unaniem enthousiast.

De workshop

In de workshop wordt gebruik gemaakt van tekenen, beelden en geleide meditaties. Onderzoek van oerbubbels brengt je terug naar gevoelsimpressies uit de eerste jaren van je leven, een periode waarin je nog geen taal tot je beschikking had. De gevoelsimpressies laten zich makkelijker zien in beelden dan in taal. Na de workshop heb je inzicht verworven in de blauwdruk van je gedragingen en voel je meer ruimte en mededogen voor wie je bent en hoe je je leven leeft. Dat geeft rust en draagt bij aan duurzaam geluk.

Tijden:van 10.00 tot 16.30 uur
Deelname:  €175,-,   €125,- voor leden en oud-leden Zen.nl
Tarieven zijn inclusief koffie, thee en vegetarische lunch.

Schrijf je in voor de workshop: