zen meditatie cursus centrum mediteren met effect zen meditatie cursus centrum mediteren met effect

 

Beter slapen?

's Nachts heerlijk genieten van een welverdiende rust. Wie wil dat niet? Maar wat nou als lekker slapen niet voor je weggelegd is? Wat als jij tot die 20% van de Nederlanders behoort die last heeft van slapeloosheid en moeite heeft om in slaap te komen?

Dan herken je de symptomen van slaaptekort waarschijnlijk wel. Overdag voel je je duf en reageer je prikkelbaar op je omgeving. Terwijl de onrust door je lijf giert, val je 's avonds voor de tv in slaap. Eenmaal in bed hoop je op een goede nachtrust, je bent immers zo moe. Maar dan lig je toch weer wakker... En wat je niet hebt geprobeerd om toch die slaap te vatten: van warme melk tot melatonine, van een rustig muziekje tot slaappillen. Allemaal tevergeefsā€¦

Op zoek naar een wondermiddel tegen slapeloosheid?

De zoektocht naar een oplossing voor je slaapprobleem is vaak een moeilijke. Wanneer een nieuwe poging niet effectief blijkt te zijn, zorgt dat weer voor frustratie en moedeloosheid. Wil je de zoveelste teleurstelling voorkomen? Dan is het tijd om je slaapprobleem bij de wortel aan te pakken. Dan is het tijd om te leren stoppen met piekeren. Het is vaak namelijk juist je vurige wens om vanavond wel goed te slapen, die maakt dat je niet kunt slapen. En die je piekerend wakker houdt.

Zen en de kunst van het slapen

Binnen de eeuwenoude traditie van het zenboeddhisme is er een methode ontwikkeld die bewezen effectief is om beter te kunnen slapen, namelijk meditatie. Meditatie helpt je om de (pieker)gedachten steeds meer los te laten. Door te mediteren leer je om je minder druk te maken en om het idee dat je niet kunt slapen, los te laten. Zen is een aandachtstraining waarvan de werking wetenschappelijk onderbouwd is bewezen.

Meditatiecursus bij Zen.nl

Bij een zenmeditatiecursus van Zen.nl leer je op een nuchtere, heldere manier de techniek van het mediteren. Wij houden het graag praktisch en concreet. Daarom combineren we de eeuwenoude traditie van zen met inzichten uit de hedendaagse wetenschap. Zo meten we bijvoorbeeld regelmatig welke effecten onze cursisten ervaren door de meditatie.

Kom kennismaken met zenmeditatie!

Wil jij je slapeloosheid aanpakken en ervaren wat zenmeditatie voor je kan betekenen? Kom dan gerust eens een proefles volgen bij jou in de buurt. Je kunt je hier opgeven. Wil je liever eerst persoonlijk advies? Vul dan hieronder je gegevens in zodat onze studieadviseur contact met je kan opnemen:


Mijn gegevens:

Naam*:
   


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Zelf contact opnemen kan ook:
T: 024-6636420
E: jeroen@zen.nl


Zoekwoorden:
Slaaptekort, slaapproblemen, slapeloosheid, nachtrust, slaappillen, slaapstoornis, futloosheid, vermoeidheid, doorslapen, nachtmerrie, slaaptherapie, melatonine, woelen, piekeren, slaaptip