zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Zen.nl Veldhoven leraren


Lilian DaiShin van der Vaart (1957) is zenleraar, coach en opleider bij Zen.nl Eindhoven en Veldhoven. Zij geeft leiding aan Zen.nl Eindhoven/Veldhoven. Ze is in 2001 met haar zenbeoefening begonnen en opgeleid door Rients Ritskes. Ook trainde ze in het kader van haar opleiding negen maanden in het zenklooster ZenRiver. In 2015 is ze tot Osho gewijd.
De natuurlijke eenvoud van zen inspireert haar in haar dagelijks leven en werk als zenleraar, coach, en adviseur kennismanagement en digitale informatievoorziening. Zij studeerde Rechten, Engels en heeft een Master kennismanagement.
e-mail: lilian@zen.nl
Lilian Daishin van der Vaart zenleraar osho opleider Zen.nl Eindhoven en Veldhoven
 

Lilian Daishin van der Vaart (1957) is fulltime zen teacher and coach, after a 30-year career in international academic publishing, interim management and consulting on innovation issues. She has been practising zen meditation on a daily basis since 2001, and is responsible for and teaches at Zen.nl Eindhoven and Veldhoven. The natural simplicity of zen has been inspiring her from the day she visited the Engaku-ji templeground near Tokyo in 1995. She trains with Rients Ritskes, founder of Zen.nl, and in 2007 she spent nine months at ZenRiver temple in Uithuizen. Her professional education includes degrees in English, Law and Knowledge Management.
e-mail: lilian@zen.nl
Lilian Daishin van der Vaart zenteacher coach osho educator Zen.nl Eindhoven and Veldhoven
 

Giudo Adema mediteert sinds 2013 bij Zen.nl in Vught en Den Bosch, onder begeleiding van Walter Jacobs. Giudo is werkzaam bij de provincie Noord-Brabant als teamleider grondzaken. Door dagelijks te mediteren ervaart hij meer rust, openheid, verbinding en is zich meer bewust van wat hij echt voelt. Sinds hij dagelijks mediteert ervaart ook een aangename groei het zijn bewustzijn van zijn omgeving in algemene zin. Hij geeft cursus in Zen.nl Veldhoven.
e-mail: giudo@zen.nl
Giudo Adema zenleraar Zen.nl Veldhoven
 

Walter Jacobs (1969) is zelf 10 jaar geleden begonnen met zen-beoefening bij Zen.nl en tot op de dag van vandaag niet meer gestopt met leren. Hij heeft jaren ervaring als zentrainer, -leraar en -coach. Daarvoor heeft hij bij diverse organisaties gewerkt in zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur. Geregeld ondergaat hij zelf intensieve zentrainingen (sesshins). Zijn belangrijkste zenleraren vindt hij thuis; zijn vrouw en drie puberkinderen houden hem scherp.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs zenleraar
 

Anne Peters (1972) is freelance journalist/programmamaker en wordt opgeleid tot zenleraar door Lilian Daishin van der Vaart (Zen.nl Eindhoven en Zen.nl Veldhoven). Anne was meteen gegrepen door de praktische benadering en toepasbaarheid van zenmeditatie. Anne: "Zen heeft me leren meebewegen op de golven van het leven. Bij tegenspoed blijf ik overeind en bij voorspoed ervaar ik nog meer geluk. Dit is een geschenk dat ik als zenleraar graag door wil geven aan anderen."
e-mail: anne@zen.nl
Anne Peters zenleraar Zen.nl Eindhoven en Veldhoven
 

Robin van Raaij (1958) maakte op zijn 16e al kennis met zenmeditatie. Sinds 2014 mediteert hij bij Zen.nl en is hij in opleiding tot zenleraar bij Lilian van de Vaart. Mediteren brengt hem inzicht en vrijheid, iets wat hij graag met anderen deelt. Robin is een ervaren interimmanager. Daarnaast vormt hij met een groep internationaal opererende coaches “The Kairos project”, dat zich richt op leiderschap coaching en organisatie ontwikkeling in de non-profit sector.
e-mail: robin@zen.nl
Robin van Raaij zenleraar
 

Nico van Spanje (1958) is een enthousiast beoefenaar van zenmeditatie. Sinds 2008 traint hij intensief onder begeleiding van Tom van der Heijden. Nico werkte twintig jaar als theaterdocent bij o.a Toneelgroep Amsterdam, was regisseur en artistiek leider bij o.a. theatergroep De Zon en Tryater. In de afgelopen jaren volgde hij de tweejarige cursus Wijsbegeerte en Spiritualiteit aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en een cursus 'filosoferen met kinderen'. In juni 2012 behaalde hij het diploma zenleraar.
e-mail: nico@zen.nl
Nico van Spanje zenleraar
 

Beorn Thijssen (1982), echtgenoot, vader, zelfstandig videoproducent en animator, heeft zichzelf jaren geleden leren mediteren. Om het structureler in zijn leven in te leren passen ging hij lessen volgen bij Zen.nl Eindhoven en vervolgens is hij aan het opleidingstraject voor zenleraar gaan deelnemen. Door zenbeoefening staat hij beter in contact met zijn lichaam, geest en omgeving. Hij geniet bewuster van kleine momenten en weet rust en focus te bewaren in drukke tijden. Daarnaast stimuleert zen zijn creativiteit omdat hij nog beter beseft dat alles multi-interpretabel is en hij daardoor vaak onverwachte nieuwe oplossingen vindt.
e-mail: beorn@zen.nl
Beorn Thijssen zenlraar Zen.nl Eindhoven
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl