zen meditatie cursus centrum

Zen.nl Veldhoven leraren


Lilian DaiShin van der Vaart (1957) is zenleraar, coach en opleider bij Zen.nl Eindhoven/Veldhoven en Zen.nl Tilburg. Zij geeft leiding aan Zen.nl Eindhoven/Veldhoven. Ze is in 2001 met haar zenbeoefening begonnen en opgeleid door Rients Ritskes. Ook trainde ze in het kader van haar opleiding negen maanden in het zenklooster ZenRiver. In 2015 is ze tot Osho gewijd.
De natuurlijke eenvoud van zen inspireert haar in haar dagelijks leven en werk als zenleraar, coach, en adviseur kennismanagement en digitale informatievoorziening. Zij studeerde Rechten, Engels en heeft een Master kennismanagement.
e-mail: lilian@zen.nl
Lilian Daishin van der Vaart
 

Lilian Daishin van der Vaart (1957) is fulltime zen teacher and coach, after a 30-year career in international academic publishing, interim management and consulting on innovation issues. She has been practising zen meditation on a daily basis since 2001, and is responsible for and teaches at Zen.nl Eindhoven and Veldhoven. The natural simplicity of zen has been inspiring her from the day she visited the Engaku-ji templeground near Tokyo in 1995. She trains with Rients Ritskes, founder of Zen.nl, and in 2007 she spent nine months at ZenRiver temple in Uithuizen. Her professional education includes degrees in English, Law and Knowledge Management.
e-mail: lilian@zen.nl
Lilian Daishin van der Vaart
 

Walter Jacobs (1969) is sinds 2012 zenleraar en zencoach. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen. Walter heeft Economische en Sociale Geschiedenis gestudeerd in Nijmegen en verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van communicatie. Hij heeft jaren gewerkt in de zakelijke dienstverlening en als zelfstandig communicatieadviseur en schrijver. Tevens was hij Zen.nl-locatiemanager in Vught. Nu geeft Walter op verschillende plekken zen-cursussen, verzorgt hij zen-workshops en begeleidt en coacht hij mensen individueel.
e-mail: walter@zen.nl
Walter Jacobs
 

Hans Lassche (1952) is als senior trainer, coach en organisatieadviseur ruim 25 jaar actief in binnen- en buitenland. Voor IBM werkt hij met grotere bedrijven aan de ontwikkeling en opleiding van medewerkers van hoog tot laag in de organisatie. In 2004 is hij in contact gekomen met Rients Ritskes via een IBM zencursus en sindsdien mediteert hij dagelijks. Bewustzijnsontwikkeling en zenfilosofie zijn geïntegreerd in zijn trainings- en coachingaanpak. Hans is vanaf 2010 ook werkzaam voor Zen.nl Eindhoven.
e-mail: hans@zen.nl
Hans Lassche
 

Anne Peters (1972) is freelance journalist/programmamaker en wordt opgeleid tot zenleraar door Lilian Daishin van der Vaart (Zen.nl Eindhoven). Anne was meteen gegrepen door de praktische benadering en toepasbaarheid van zenmeditatie. Anne: "Zen heeft me leren meebewegen op de golven van het leven. Bij tegenspoed blijf ik overeind en bij voorspoed ervaar ik nog meer geluk. Dit is een geschenk dat ik als zenleraar graag door wil geven aan anderen."
e-mail: anne@zen.nl
Anne Peters
 

Robin van Raaij (1958) maakte op zijn 16e al kennis met zenmeditatie. Sinds 2014 mediteert hij bij Zen.nl en is hij in opleiding tot zenleraar bij Lilian van de Vaart. Mediteren brengt hem inzicht en vrijheid, iets wat hij graag met anderen deelt. Robin is een ervaren interimmanager. Daarnaast vormt hij met een groep internationaal opererende coaches “The Kairos project”, dat zich richt op leiderschap coaching en organisatie ontwikkeling in de non-profit sector.
e-mail: robin@zen.nl
Robin van Raaij
 

Nanna Rodrigues de Miranda (1967) mediteert sinds 2011 bij Zen.nl onder begeleiding van Tom van der Heijden. Het dagelijkse mediteren is een belangrijke leidraad in haar leven geworden en zij draagt dit ook met veel enthousiasme uit. De toepassing van zen in de praktijk als moeder van vier opgroeiende kinderen en in haar werk als parttime docente Engels geven haar veel inspiratie. Allemaal vraagt het om afstemming van jezelf op de ander en daarmee vormt het dagelijks leven een bron van reflectie en een bron van inzicht.
e-mail: nanna@zen.nl
Nanna Rodriguez de Miranda
 

Nanna Rodrigues de Miranda (1967) has been meditating since 2011 and Tom van der Heijden (Zen.nl Den Bosch) has been her teacher. Meditating on a daily basis has become an important aspect in her life and she transmits this with subdued but loving conviction. As a mother of four adolescents and a teacher of English, the practice of zen is of immense value to her: "time and again, life asks us to tune in on ourselves as well as others and our daily lives offer a source for reflection and wisdom when meditating." It is her wish to share this with others and give them tools to become more relaxed and self-confident but above all, more autonomous and happy.
e-mail: nanna@zen.nl
Nanna Rodriguez de Miranda
 

Nico van Spanje (1958) is een enthousiast beoefenaar van zenmeditatie. Sinds 2008 traint hij intensief onder begeleiding van Tom van der Heijden. Nico werkte twintig jaar als theaterdocent bij o.a Toneelgroep Amsterdam, was regisseur en artistiek leider bij o.a. theatergroep De Zon en Tryater. In de afgelopen jaren volgde hij de tweejarige cursus Wijsbegeerte en Spiritualiteit aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en een cursus 'filosoferen met kinderen'. In juni 2012 behaalde hij het diploma zenleraar.
e-mail: nico@zen.nl
Nico van Spanje
 

Beorn Thijssen (1982), echtgenoot, vader, zelfstandig videoproducent en animator, heeft zichzelf jaren geleden leren mediteren. Om het structureler in zijn leven in te leren passen ging hij lessen volgen bij Zen.nl Eindhoven en vervolgens is hij aan het opleidingstraject voor zenleraar gaan deelnemen. Door zenbeoefening staat hij beter in contact met zijn lichaam, geest en omgeving. Hij geniet bewuster van kleine momenten en weet rust en focus te bewaren in drukke tijden. Daarnaast stimuleert zen zijn creativiteit omdat hij nog beter beseft dat alles multi-interpretabel is en hij daardoor vaak onverwachte nieuwe oplossingen vindt.
e-mail: beorn@zen.nl
Beorn Thijssen
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
Rients Ritskes